keula

Luoton kustannusten enimmäismäärä OP:n luottokorteissa

Luottokortteja koskee hintasääntely, ja tämän vuoksi luottokustannuksille on asetettu lakisääteinen enimmäismäärä. Jos luottokorttisi kulut ylittävät vuoden aikana niin sanotun kulukaton, hyvitämme sinulle ylimenevät kulut.

Mistä kulukatossa on kysymys?


1.9.2019 alkaen tehtyihin luottokorttisopimuksiin sovelletaan kulukattoa. Luottokorteille on määritelty luottorajaan sidottu, kuluttajansuojalain mukainen enimmäiskulumäärä kutakin sopimusvuotta kohden.

Luottojen kokonaiskuluja perimme luottoa kohden enintään 150 euroa vuodessa. Kuluille on asetettu myös luottorajaan sidottu enimmäismäärä. Kulukatto vaikuttaa erityisesti asiakkaisiimme, jotka siirtävät usein luottoa tilille tai nostavat luottoa automaatilla. 

 

Mitä kuluja huomioimme kulukatossa?


Kulukaton laskennassa luottokustannuksina huomioimme esimerkiksi kortin kuukausimaksun, tilinhoitomaksun, palkkiot luoton siirrosta tilille sekä luoton nostosta automaatilta aiheutuvat kustannukset. Luoton korkoa ei huomioida kulukaton laskennassa.

Luoton käytön kulut on eritelty luottokortti laskulla. Kortin kuukausimaksuna on huomioitu OP:n Visa-korttien osalta 2,95 €/kk ja OP-Mastercardin osalta 4,00 €/kk.

 

Miten hyvitämme kulut?


Jos luottokorttisi kulut ylittävät vuoden aikana kulukaton, hyvitämme automaattisesti kulukaton ylimenevän osan. Hyvitys tehdään luottotilillesi, eli se näkyy luottotilin tapahtumissa ja laskulla.