Paljonko voisit saada asuntolainaa?

Kun haaveilu omasta asunnosta yltyy asuntokuumeeksi asti, on oikea aika selvittää, paljonko sinun on mahdollista saada asuntolainaa. Realistinen arvio asuntolainan määrästä suhteessa omiin tuloihisi antaa raamit asunnon etsimiselle ja kertoo, millaisiin unelmiin se riittää.

1. Arvioi asuntolainalaskurilla sinulle sopiva lainamäärä

Asuntolainalaskurilla voit arvioida helposti, millaiseen asuntoon sinulla on varaa. Lainamäärä on sopiva, kun elämiseen ja säästöön jää riittävästi rahaa myös lainanlyhennyksen jälkeen. Laskurissa voit myös muokata lainamäärää ja kokonaiskorkoa ja katsoa, miten muutokset vaikuttavat kuukausierään ja laina-aikaan.

Siirry asuntolainalaskuriin

2. Tee asuntolainahakemus

Voit hakea asuntolainaa verkossa, vaikka suoraan lainalaskurista. Kun haet lainaa, sinun tulee antaa henkilötietojesi lisäksi tiedot tuloistasi, menoistasi, veloistasi ja varallisuudestasi. Lainahakemus ei sido sinua lainan ottamiseen, vaan sen perusteella laskemme sinulle alustavan lainatarjouksen.

Tutustu asuntolainaan ja tee lainahakemus

3. Asuntolainatarjous

Seuraavaksi saat meiltä alustavan asuntolainatarjouksen. Otamme sinuun yhteyttä ja sovimme kanssasi ajan lainaneuvotteluun, jonka yhteydessä tarkistetaan esimerkiksi lainasi vakuudet. Saat sitovan lainatarjouksen lainaneuvottelun jälkeen. Tarjous on voimassa yleensä kolme kuukautta eikä se sido sinua lainan ottamiseen.

Voit rohkeasti käydä asuntonäytöillä ja tehdä tarjouksen unelma-asunnon löydyttyä, kun tiedät rahoituksen järjestyvän. Asunnon ostotarjous kannattaa tehdä ehdollisena, sillä lainatarjouksesi on alustava siihen asti, kun lainan vakuudet on hyväksytty pankissa.

Lue lisää lainan vakuuksista

4. Tee asuntokaupat

Kun unelma-asunto on löytynyt ja myyjä hyväksynyt ostotarjouksesi, on asuntokauppojen aika. Kaupat tehdään yleensä ostajan pankissa, joten lainan nostaminen, rahojen siirto myyjälle, asunnon panttaus pankille vakuudeksi ja muut kauppaan liittyvät asiat hoituvat tutussa pankissa.

Lue lisää ensiasunnon ostosta ja asuntokaupan vaiheista

Asuntolainan myöntää osuuspankki.