Nuori - ota hyöty irti osuuspankin omistaja-asiakkuudesta!

Muutto ensimmäiseen omaan asuntoon, opiskelun aloitus tai työelämään siirtyminen ovat jännittävää aikaa jokaisen nuoren elämässä. Me olemme täällä, kun haluat huolettoman alun itsenäiseen arkeen tai tukea oman taloutesi hallintaan.

Liittymällä osuuspankin omistaja-asiakkaaksi varmistat, että saat käyttöösi lukuisat edut ja hyödyt. 18–29-vuotias omistaja-asiakas saa päivittäispalvelupaketin alkaen 0 €/kk, joka sisältää käyttötilin verkkotiliotteella, yhden tai kaksi korttia sekä OP:n tunnuksen ja digipalvelut. Lisäksi omistaja-asiakkaana sinulle voi kertyä rahanarvoisia OP-bonuksia esimerkiksi opintolainasta, asuntolainasta, rahastoista sekä vakuutusmaksuista. Omistaja-asiakkaana omistat myös osan pankkia ja pääset halutessasi vaikuttamaan esimerkiksi oman pankkisi vastuullisuustekoihin. 

Voit liittyä osuuspankin omistaja-asiakkaaksi maksamalla jäsenosuusmaksun, joka useimmissa pankeissa on suuruudeltaan 100 euroa. Muita liittymismaksuja ei ole. Jos joskus päätät luopua omistaja-asiakkuudestasi, saat jäsenosuusmaksun takaisin.

 

 

Nuoren omistaja-asiakkaan edut ja alennukset

 

18–29-vuotias omistaja-asiakas saa päivittäispalvelupaketin alkaen 0 €/kk, joka sisältää:

 1. Käyttötilin verkkotiliotteella
 2. 1–2 korttia
 3. OP:n tunnuksen ja digipalvelut

Lisäksi Käyttötilillesi kertyy korkoa 0,25 % 1.11.2023 alkaen. Korkoa saa osuuspankin omistaja-asiakas, jolla on vakioehtoinen Käyttötili ja omistaja-asiakkuus samassa osuuspankissa.

Tutustu päivittäispalvelupaketteihin

 

Alla olevasta taulukosta löydät lisäksi tarkempia tietoja nuoren omistaja-asiakkaan etuihin ja alennuksiin liittyen.

Huomaathan, että 1.10.2023-31.3.2024 kaikki omistaja-asiakkaat saavat päivittäispalvelut ilman kuukausimaksuja. Etu koskee sekä yksittäisiä tuotteita että päivittäispalvelupaketteja.

Taulukossa näkyvät hintatiedot ovat voimassa ennen edun alkamista sekä sen päättymisen jälkeen.

Suomenkielinen taulukko alle 30-vuotiaan omistaja-asiakkaan eduista. Suomenkielinen taulukko alle 30-vuotiaan omistaja-asiakkaan eduista.

Tiesithän, että omistaja-asiakkaana saat etuja myös mm. säästöistä, sijoituksista ja vakuutuksista?


Tutustu tästä kaikkiin omistaja-asiakkaan etuihin

 

Omistaja-asiakkaanamme sinulle kertyy OP-bonuksia

 1. OP-bonuksia kertyy omistaja-asiakkaalle, jolla on bonuksiin oikeuttavaa asiointia OP Ryhmässä. OP-bonuksia kertyy henkilöasiakkaille hänen henkilökohtaisesta pankki-, varallisuudenhoito- ja vakuutusasioinnistaan esimerkiksi opintolainasta ja rahastosäästöistä. Bonuslaskurin avulla voit laskea arvion, kuinka paljon asiointisi voisi kerryttää bonuksia.
 2. Bonustilille kertyneitä OP-bonuksia käytetään maksuihin ja palkkioihin, jotka muussa tapauksessa menisivät tililtä. Käyttö on täysin automaattista eikä sinun tarvitse siitä erikseen huolehtia. Bonusten käyttökohteita ovat mm. vakuutusmaksut tai lainanhoitokulut.

  Tutustu omistaja-asiakkuuteen
  Kokeile bonuslaskuria


Omistaja-asiakkaana pääset hyödyntämään myös yhteistyökumppaneiden tarjoamia etuja

 1. Löydät voimassa olevat kumppaniedut OP-mobiilista: Muut > Omistaja-asiakas > Kumppaneidemme tarjoamat edut

Muut nuorten sekä opiskelijoiden edut ja alennukset

 1. Maksuton vuokravakuustilin avaus ja panttaus 18–26-vuotiaalle
 2. Opiskelijan luottokortti eli OP Classic korkeakouluopiskelijoille ilman opintopistevaatimuksia
 3. Pivon digitaalinen opiskelijakortti ja opiskelijaedut korkeakouluopiskelijoille

 

Omistaja-asiakkaaksi liittyminen ja jäsenosuusmaksu

Omistaja-asiakkaaksi liittymiseen vaikuttaa nykyinen asiakkuutesi ja mahdolliset käytössäsi olevat tunnukset.

• Jos olet osuuspankin asiakas ja sinulla on OP:n tunnukset voit liittyä omistaja-asiakkaaksi kirjautumalla op.fi-palveluun. Liity omistaja-asiakkaaksi

• Jos olet osuuspankin asiakas, mutta sinulla ei ole OP:n tunnuksia, aloita varaamalla aika neuvotteluun. Varaa aika

• Jos et ole osuuspankin asiakas, mutta sinulla on toisen pankin tunnukset ja osuuspankin asiakkuus kiinnostaa, tule asiakkaaksemme verkossa. Tule asiakkaaksi helposti verkossa

Jäsenosuusmaksu

Liittymisen yhteydessä maksat kertasijoituksena jäsenosuusmaksun, muita maksuja ei ole. Useimmissa pankeissa jäsenosuusmaksu on suuruudeltaan 100 euroa. Löydät jäsenosuusmaksun määrän omistaja-asiakashakemukselta ja omasta osuuspankistasi.

Jos joskus päätät luopua omistaja-asiakkuudestasi, saat jäsenosuusmaksun kokonaan takaisin. Jäsenosuusmaksu palautetaan vuoden kuluttua sen tilikauden päättymisestä, jolloin omistaja-asiakkuus päättyi. 

Kuka voi liittyä omistaja-asiakkaaksi?

Omistaja-asiakkaaksi voi liittyä OP Ryhmän palveluja käyttävä henkilö, yhteisö tai säätiö kansalaisuudesta riippumatta.

Lapsi omistaja-asiakkaana

Lapsi voi liittyä omistaja-asiakkaaksi. Jos molemmat vanhemmat ovat lapsen huoltajia, vanhemmat allekirjoittavat yhdessä alaikäisen lapsensa omistaja-asiakashakemuksen. Vanhemmat antavat samalla suostumuksensa sille, että lapselle alkaa kertyä OP-bonuksia. Jos jäsenosuusmaksu maksetaan lapsen omalla työllä hankkimilla varoilla, voi lapsi itse allekirjoittaa jäsenhakemuksen ja maksaa jäsenosuusmaksun.

Omistaja-asiakas eroaa itse

Omistaja-asiakkaalla on milloin tahansa oikeus erota osuuspankin jäsenyydestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti omaan osuuspankkiinsa. Omistaja-asiakkuuden päättymispäivä on se päivä, jona osuuspankki on vastaanottanut eroilmoituksen. 

Omistaja-asiakkaan kuolema

Omistaja-asiakkuus päättyy omistaja-asiakkaan kuolemaan. Kuolinpesä voi vainajan jälkeen toimitettavassa osituksessa tai perinnönjaossa siirtää vainajan omistaja-asiakkuuden tavallisimmin joko leskelle tai perilliselle.