Mobiiliavain op.fi:hin

Haluatko asioida Mobiiliavaimella op.fi-palvelussa? 28.1. alkaen se on mahdollista

28.1. alkaen voit valita op.fi-palvelussa tunnistustavaksi myös Mobiiliavaimen. Sen käyttö laajenee op.fi-palveluun avainlukulistan rinnalle. Mobiiliavaimen käyttö on pian mahdollista myös muissa palveluissa kuten OmaVerossa ja Kelassa sekä verkkomaksujen vahvistamisessa.

Mobiiliavain on tunnistustapa, kuten avainlukulistakin. Mobiiliavaimella kirjaudut sekä vahvistat maksuja ja tapahtumia henkilökohtaisessa käytössäsi olevalla laitteellasi, itse valitsemallasi PIN-koodilla. Käyttääksesi Mobiiliavainta eri palveluissamme tarvitset puhelimen tai tabletin, johon voit ladata maksutta OP-mobiilin tai OP-yritysmobiilin.

Näin kirjaudut Mobiiliavaimella op.fi-palveluun

 

Näin kirjaudut Mobiiliavaimella op.fi-palveluun: 1. Valitse Kirjaudu sisään. 2. Valitse tunnistustavaksi Mobiiliavain. 3. Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja valitse Jatka. 4. Avaa puhelimestasi tai tabletistasi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili. 5. Jos vahvistuspyyntö ei aukea automaattisesti, valitse Vahvista Mobiiliavaimella. 6. Tarkista vahvistuspyynnön tiedot. 7. Vahvista kirjoittamalla Mobiiliavain-PIN. 8. Kirjautuminen onnistui. 9. Jatka asiointiasi op.fi-palvelussa. Näin kirjaudut Mobiiliavaimella op.fi-palveluun: 1. Valitse Kirjaudu sisään. 2. Valitse tunnistustavaksi Mobiiliavain. 3. Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja valitse Jatka. 4. Avaa puhelimestasi tai tabletistasi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili. 5. Jos vahvistuspyyntö ei aukea automaattisesti, valitse Vahvista Mobiiliavaimella. 6. Tarkista vahvistuspyynnön tiedot. 7. Vahvista kirjoittamalla Mobiiliavain-PIN. 8. Kirjautuminen onnistui. 9. Jatka asiointiasi op.fi-palvelussa.

Näin vahvistat Mobiiliavaimella op.fi-palvelussa

Näin vahvistat Mobiiliavaimella op.fi-palvelussa: 1. Valitse vahvistettavat maksut. 2. Valitse Jatka hyväksymään. 3. Avaa puhelimestasi tai tabletistasi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili. 4. Jos vahvistuspyyntö ei aukea automaattisesti, valitse Vahvista Mobiiliavaimella. 5. Tarkista vahvistuspyynnön tiedot. 6. Vahvista kirjoittamalla Mobiiliavain-PIN. 7. Vahvistaminen onnistui. 8. Jatka asiointiasi op.fi-palvelussa. Näin vahvistat Mobiiliavaimella op.fi-palvelussa: 1. Valitse vahvistettavat maksut. 2. Valitse Jatka hyväksymään. 3. Avaa puhelimestasi tai tabletistasi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili. 4. Jos vahvistuspyyntö ei aukea automaattisesti, valitse Vahvista Mobiiliavaimella. 5. Tarkista vahvistuspyynnön tiedot. 6. Vahvista kirjoittamalla Mobiiliavain-PIN. 7. Vahvistaminen onnistui. 8. Jatka asiointiasi op.fi-palvelussa.

Jotta voit vahvistaa maksuja Mobiiliavaimella op.fi-palvelussa, kirjaudu sisään Mobiiliavaimella.

Mobiiliavain – aina mukanasi

Mobiiliavain kulkee aina mukanasi puhelimessasi tai tabletissasi eikä ole kopioitavissa. Se on turvallinen tunnistusmenetelmä ja se toimii kirjautumisessa sekä maksujen ja tapahtumien vahvistamisessa OP-mobiilissa ja OP-yritysmobiilissa.

Kirjautumisnäkymään muutoksia

Mobiiliavaimen käytön laajentuminen op.fi-palveluun muuttaa kirjautumisnäkymää. Jatkossa voit valita, kirjaudutko op.fi-palveluun Mobiiliavainta vai Avainlukulistaa käyttäen.

Voit edelleen käyttää myös avainlukulistaa

Voit muutoksen jälkeenkin kirjautua sekä vahvistaa maksuja ja tapahtumia myös avainlukulistalla valitsemalla tunnistustavaksi Avainlukulistan. Silloin kirjaudut käyttäjätunnuksella, salasanalla ja tarvittaessa lisävahvistusnumeroosi lähetettävällä tekstiviestillä, joka sisältää vahvistukseen tarvittavan avainluvun tiedot. Tekstiviestivahvistusta ei vaadita joka kerta, tällöin kirjaudut käyttäjätunnuksella, salasanalla ja avainlukulistalla.

Mikä on Mobiiliavain? Miten Mobiiliavain eroaa avainlukulistasta? Lue vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Mobiiliavaimesta ja sen käytöstä.