Uusi kirjautumisnäkymä

Mobiiliavaimella tunnistaudut pian myös op.fi-palvelussa

Pian voit valita op.fi-palvelussa tunnistautumistavaksi myös Mobiiliavaimen. Sen käyttö laajenee op.fi-palveluun avainlukulistan rinnalle alkuvuoden 2020 aikana. Mobiiliavaimen käyttö tulee mahdolliseksi myös muissa palveluissa kuten OmaVerossa ja Kelassa sekä verkkomaksujen vahvistamisessa.


Lue lisää verkkomaksamisesta


Mobiiliavain on tunnistusmenetelmä, jonka avulla kirjaudut sekä vahvistat maksuja ja tapahtumia henkilökohtaisessa käytössäsi olevalla laitteellasi, itse valitsemallasi PIN-koodilla. Käyttääksesi Mobiiliavainta eri palveluissamme tarvitset älypuhelimen tai tabletin, johon voit ladata maksutta OP:n mobiilisovelluksen eli OP-mobiilin tai OP-yritysmobiilin. 


Mobiiliavain –  aina mukanasi 


Mobiiliavain kulkee aina mukanasi eikä ole kopioitavissa. Se on turvallinen tunnistusmenetelmä ja toimii jo nyt kirjautumisessa sekä maksujen ja tapahtumien vahvistamisessa OP-mobiilissa ja OP-yritysmobiilissa. 

Kirjautumisnäkymään muutoksia


Mobiiliavaimen käytön laajeneminen op.fi-palveluun tulee muuttamaan kirjautumisnäkymää. Jatkossa voit valita, kirjaudutko op.fi-palveluun avainlukulistaa vai Mobiiliavainta käyttäen. Tiedotamme erikseen kirjautumisnäkymän muutoksen ajankohdasta.

Voit edelleen käyttää myös avainlukulistaa

Voit edelleen kirjautua sekä vahvistaa maksuja ja tapahtumia myös avainlukulistalla valitsemalla tunnistautumistavaksi avainlukulistan. Silloin kirjaudut käyttäjätunnuksella, salasanalla ja tarvittaessa lisävahvistusnumeroosi lähetettävällä tekstiviestillä, joka sisältää vahvistukseen tarvittavan avainluvun tiedot. Tekstiviestivahvistusta ei vaadita joka kerta, tällöin kirjaudut käyttäjätunnuksella, salasanalla ja avainlukulistalla.

Lue lisää tunnistautumisesta

Lue usein kysyttyjä kysymyksiä Mobiiliavaimesta ja sen käytöstä.


Lue lisää