Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja - 100 kesätyöpaikkaa haettavissa 4.3. alkaen

OP Pohjois-Savon tuella toimialueemme yhdistykset tarjoavat 100:lle 15–17-vuotiaalle nuorelle kesätyöpaikan ensi kesäksi. Tämän päivän teko, huomisen hymy.

Hei sinä 15–17-vuotias nuori,  

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu. Alueemme yhdistykset työllistävät 15–17-vuotiaita nuoria tänä kesänä OP Pohjois-Savon tuella. Kesätöiden hakuaika on käynnissä 4.–31.3. ja työtä haetaan suoraan yhdistykseltä vapaamuotoisella hakemuksella.

Kesätyötä voi hakea kuka tahansa 15–17-vuotias nuori. Kesätyöt sijoittuvat koulun kesälomakauteen ja kesätyön pituus on kaksi viikkoa. Huomioithan, että voit hakea työtä useammasta mukana olevasta yhdistyksestä, mutta vastaanottaa vain yhden työpaikan. 

Nuori, hae kesätyöpaikkaa suoraan yhdistyksestä, jonka kesätyöpaikasta olet kiinnostunut. 

Hae kesätöitä N.Y.T. - viimeistään su 31.3. 

Tee vapaamuotoinen hakemus, lähetä se suoraan yhdistykselle sähköpostiin, jonka löydät taulukon lopusta kultakin riviltä. Taulukosta löydät myös yhteystiedot, mikäli sinulla on kysyttävää kyseiseen kesätyöpaikkaan liittyen. 

Voit halutessasi hakea useampaa työtä kampanjamme kautta, mutta työllistyä vain yhteen tuettuun kesätyöhön.  Hakemusten tulee olla perillä viimeistään su 31.3. klo 23:59. 

Kesätyöhakemuksessa sinun kannattaa kertoa mm. seuraavat tiedot: 

 • henkilötiedot ja yhteystiedot; nimi, syntymäaika, osoite, puhelin, sähköposti 
 • mitä paikkaa haet ja miksi juuri sinut tulisi valita 
 • koulu tai opiskelupaikka, kielitaito 
 • aiempi työkokemus ja työnantajat 
 • Hakemuksessa on lisäksi hyvä kertoa lyhyesti itsestä ja avata myös, millaisen työntekijän yhdistys sinusta saisi. 

Toivotamme sinulle menestystä kesätyön hakuun! 

  

Lisätietoa kampanjasta:

 • Nuoret hakevat kesätöitä 4.-31.3.2024
 • Kampanjan kautta työllistettävän nuoren tulee täyttää 15 vuotta 2024, eikä hän saa täyttää 18 vuotta tuetun työsuhteen kestäessä.
 • Tämän kampanjan kesätyöt ajoittuvat koulun loma-ajalle, n. 3.6.-4.8.2024 väliselle ajalle.
 • Yhdistykset päättävät kesätyön toteutumisen ajankohdasta ja voivat Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjatuen puitteissa siirtää kesätyön ajankohtaa tilanteen niin vaatiessa ja yhdessä siirrosta nuoren kanssa sopien. Yhdistys voi muuttaa kesätyötehtävän sisältöä yhdessä palkatun nuoren kanssa sopien.
 • Nuori voi halutessaan hakea useampaa työtä kampanjamme kautta, mutta työllistyä vain yhteen tuettuun kesätyöhön.
 • Yhdistys haastattelee ja valitsee kesäntyöntekijänsä. OP Pohjois-Savo ei osallistu kesätyöntekijöiden rekrytointiin.
 • OP Pohjois-Savo lahjoittaa yhdistyksille nuoren palkan. OP Pohjois-Savon suositus ja toive on, että nuorelle maksettava palkka kahden viikon työstä on 500 euroa. 
 • Tuen saavan yhdistyksen vastuulla on toimia nuoren työnantajana ja huolehtia työnantajavelvoitteiden toteutumisesta. OP edellyttää yhdistyksiltä sitoutumista Vastuullisen kesätyön periaatteisiin
 • Lisätietoa kampanjasta ja kaikki mukana olevat osuuspankit löytyvät täältä

 

Tämän päivän teko, huomisen hymy.

Valtakunnallisesti Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla työllistetään noin 2 500 nuorta yleishyödyllisissä yhdistyksissä ympäri Suomen. Kampanjan avulla tuetaan nuorten työllistymistä ja samalla kesätyö opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa sekä tuetaan yhdistystoimintaa. Tänä vuonna on 11. kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään. OP Pohjois-Savo on ollut mukana kampanjassa vuodesta 2018 lähtien. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja on osa OP Pohjois-Savon vastuullisuusohjelmaa.