Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja starttaa yhdistyshaulla 1.2.

120 nuorta saa kesätyöpaikan paikallisista yhdistyksistä OP Pohjois-Savon tuella. Yhdistys, hae palkkatukilahjoitusta 28.2. mennessä.

Tuellamme toimialueemme yhdistykset voivat tarjota 120:lle 15–17-vuotiaalle nuorelle kesätyöpaikan kesällä 2023. Pankki lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan, 400 euroa/nuori, ja tätä kautta pankki edistää tänäkin vuonna nuorten työllistymistä ja työelämään tutustumista. 

Palkkatukilahjoitusta voivat hakea pankin toimialueella toimivat yleishyödylliset yhdistykset ja säätiöt.
Pankimme toimialue:

- Kuopio sis. Juankoski, Karttula ja Nilsiä. Huomioithan, että toimialueeseemme eivät kuulu Maaninka, Riistavesi ja Vehmersalmi, joissa toimivat OP Maaninka, OP Riistavesi ja OP Vehmersalmi.
- Iisalmi
- Kaavi
- Leppävirta
- Rautavaara
- Siilinjärvi
- Suonenjoki
- Varkaus
- Varpaisjärvi (Huom! Lapinlahden alueella toimii OP Ylä-Savo)


Yhdistykset voivat hakea tukea helmikuun aikana. Maaliskuun alussa pankki valitsee tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin. Samalla valitut yhdistykset saavat tarkemmat ohjeet nuorten rekrytoinnista.

Lisätietoa kampanjasta:

  • Yhdistys vastaa kesätyöntekijän valintaprosessista, perehdytyksestä, työnohjauksesta, käytännön palkanmaksusta sekä vastaa työnantajavelvoitteista. OP on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja työllistäessään nuoren yhdistys sitoutuu noudattamaan Vastuullisen kesätyön periaatteita. OP Pohjois-Savo lahjoittaa yhdistyksille nuoren palkan; 400 e/nuori.  
  • Kampanjan kautta työllistettävän nuoren tulee täyttää 15 vuotta 2023, eikä hän saa täyttää 18 vuotta tuetun työsuhteen kestäessä.
  • Tämän kampanjan kesätyöt ajoittuvat koulun loma-ajalle, n. 5.6.-6.8.2023 väliselle ajalle.
  • Nuori voi halutessaan hakea useampaa työtä kampanjamme kautta, mutta työllistyä vain yhteen tuettuun kesätyöhön.
  • Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kesätyöpaikkoihin 13.3.−14.4.2023. Avoimiin kesätyöpaikkoihin pääsee tutustumaan tältä sivulta hakuajan alkaessa. 

  • Yhdistys haastattelee ja valitsee kesäntyöntekijänsä. OP Pohjois-Savo ei osallistu kesätyöntekijöiden rekrytointiin.

  • OP Pohjois-Savon suositus ja toive on, että nuorelle maksettava palkka kahden viikon työstä on 400 euroa. 

  • Tuen saavan yhdistyksen vastuulla on toimia nuoren työnantajana ja huolehtia työnantajavelvoitteiden toteutumisesta. OP edellyttää yhdistyksiltä sitoutumista Vastuullisen kesätyön periaatteisiin
  • Yhdistykset seuraavat ja päättävät kesätyön toteutumisen ajankohdasta ja voivat Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjatuen puitteissa siirtää kesätyön ajankohtaa tilanteen niin vaatiessa ja yhdessä siirrosta nuoren kanssa sopien. Yhdistys voi muuttaa kesätyötehtävän sisältöä yhdessä palkatun nuoren kanssa sopien.

Valtakunnallisesti Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla työllistetään 2000 nuorta yleishyödyllisissä yhdistyksissä ympäri Suomen. Kampanjan avulla tuetaan nuorten työllistymistä ja samalla kesätyö opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. Vuonna 2023 on kymmenes kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään. 

Kesäduuni OP:n piikkiin on osa OP Pohjois-Savon vastuullisuusohjelmaa, jonka kautta pankki kantaa omalta osaltaan yhteiskuntavastuuta sekä edistää nuorten työllistymistä ja taloustaitoja. OP Pohjois-Savo on ollut mukana kampanjassa vuodesta 2018 lähtien. Vuosi 2023 on pankin historian 120-vuotisjuhlavuosi.