Poika skeittaa

OP Tampereelta 40 000 euroa paikallisille yhdistyksille – lahjoitukset on nyt myönnetty

OP Tampereen tämän vuoden Hyvä työ -lahjoitukset on myönnetty. Lahjoitussumma, 40 000 euroa, jaetaan tänä vuonna 16 hakijan kesken.

Vuoden 2023 Hyvä työ -lahjoitukset on nyt jaettu. Saimme ennätykselliset 182 hakemusta ja haluamme kiittää jokaista hakemuksen lähettänyttä yhdistystä, seuraa ja järjestöä! 
Oli ilo saada tutustua toimintaanne – suuri kiitos tekemästänne arvokkaasta työstä.

Vuoden 2023 Hyvä työ -lahjoituksen saaneet yhdistykset sekä lyhyet kuvaukset lahjoituksen käyttökohteesta:
 

 • ATK Seniorit Mukanetti ry, 3 000 euroa: Ikäihmisten matalan kynnyksen digiopastukset ja koulutukset. 
 • Football Club Nokia ry, 3 000 euroa: Vähävaraisten tyttö- ja naisjalkapalloharrastajien tukeminen, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus osallistua toimintaan. 
 • Kehitysvammaisteatteriyhdistys La Strada ry, 5 000 euroa: Tueksi uudelle toimintamallille, jossa alan ammattilaisten kanssa toteutetaan luentoja ja työpajoja, aiheina mm. taiteen, kulttuurin, teatterityön ja luovien menetelmien hyödyntäminen kehitysvammaistyössä.
 • Kissojen katastrofiyhdistys KKY ry, 1 500 euroa: Pirkanmaalaisten kodittomien kissojen hoitokulut, kuten ruoka, kissanhiekka, lääkkeet ja muut tarvikkeet, sekä eläinlääkärikulut. 
 • Luontoliiton Hämeen piiri, 3 500 euroa: Lasten ja nuorten ympäristökasvatus, ympäristötoiminta sekä luonnonharrastukset, mm. maksuttomat luontokerhot ja erilaiset tapahtumat.
 • Manse PP ry, 2 500 euroa: Lasten ja nuorten pesäpalloharrastuksen tukeminen, uusien tilojen remonttikustannukset ja varustehankinnat. 
 • Pirkanmaan Martat ry, 1 500 euroa: Kurssisarjan nuorten taloudellisen toimintakyvyn, kestävän arjen ja talouden hallinnan tueksi.  
 • Pirkanmaan Muistiyhdistys, 3 000 euroa: Yksinasuvien muistisairaiden virkistystoiminta, mm. teatterissa, konsertissa tai urheilutapahtumassa käynnit vapaaehtoisten tukihenkilöiden kanssa.
 • Pirkkalan Pirkat ry, 1 500 euroa: Vähävaraisten perheiden harrastustoiminnan tukeminen.
 • Siuron Teatterin Kannatusyhdistys ry, 1 500 euroa: Lasten ja nuorten kesäteatteritoiminta.
 • SyLi Ry, syöpään sairastuneiden lasten vanhempien yhdistys, 3 000 euroa: Yhdistyksen jäsenperheiden vertaistukitapahtumat sekä yhdistyksen asuntojen ylläpitokustannukset. Asunnoissa kauempaa tulevat perheet voivat lapsen sairaalajakson aikana majoittua.
 • Tampereen Icehearts ry, 2 000 euroa: Lasten ja nuorten kesäleiritoiminta, iltapäivä- ja harrastustoiminta ja harrastuspaikkamaksut.
 • Tampereen Jumppatiimi TAJU ry, 1 500 euroa: Vähävaraisten perheiden ja syrjäytymisriskissä olevien lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien parantamiseen. 
 • TampereMissio ry, 3 000 euroa: Matkalla-toiminta, joka tukee mielenterveyspalveluihin jonottavia yli 16-vuotiaita tamperelaisia nuoria. 
 • Tampereen seudun Työllistämisyhdistys Etappi ry/Luontopolkua eteenpäin työpaja, 2 500 euroa: Vertaistuellinen Pettulettu-yhteisö, joka tarjoaa yhteisöllistä toimintaa syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. 
 • Tappara ry, 2 000 euroa: Sarjatoiminnan ulkopuolinen matalan kynnyksen junioriharrastetoiminta.

Lahjoituksen tarkemmista käyttökohteista viestimme myöhemmin uutissivustollamme OP Mediassa

OP Tampereen Hyvä työ -lahjoitus

Hyvä työ -lahjoitus on perinteikäs osa OP Tampereen vastuullisuustyötä. Lahjoituksella OP Tampere haluaa tukea paikallisia toimijoita, jotka toiminnallaan tukevat ja ilahduttavat pirkanmaalaista elämää. Tänä vuonna jaossa oli ennätykselliset 40 000 euroa.

Lahjoitukset myönnetään kohteille, jotka sopivat OP:n arvomaailmaan: ihmisläheisyyteen, vastuullisuuteen ja yhdessä menestymiseen. Valinnat perustuvat OP Tampereen vastuullisuusohjelmaan, arvoihin ja Kaikkien aikojen tekoja -kyselyn tuloksiin. Lahjoituskohteiden valintaan osallistuvat OP Tampereen hallinto, omistaja-asiakkaista koostuva edustajisto sekä aktiivisista henkilö- ja yritysasiakkaista koostuva asiakasfoorumi.

 

OP Tampere on monin tavoin rakentamassa oman toimialueensa, sen yhteisöjen ja ihmisten parempaa arkea ja tulevaisuutta. Perustehtävämme on edistää omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Meitä ohjaavat vahvat arvomme: ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen.