'' ''

OP Tampere lahjoitti 50 000 euroa lasten ja nuorten harrastustoiminnan tueksi

Lasten ja nuorten harrastustoiminta tarvitsee euroja – nyt entistäkin kipeämmin. OP Tampere tukee vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa lahjoittamalla yhteensä 50 000 euroa toimialueensa yhdistyksille, järjestöille tai seuroille.

OP Tampere etsi vuodenvaihteessa yhdistyksiä, järjestöjä tai seuroja Hyvä työ -lisälahjoituksen kohteiksi keskittyen vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Pankki sai yhteensä 45 hakemusta, ja lisälahjoitus jaetaan neljäntoista hakijan kesken. 

Lahjoituksen saivat:

Dream Team Cheerleaders ry, 2 500 euroa

FC Nokia ry, 2 000 euroa

Ilves ry jalkapallojaosto, 6 000 euroa

Koovee ry, 6 000 euroa

Lempäälän Kisa ry, 2 000 euroa

Musiikkiluokkien tuki ry, 3 000 euroa

Pirkkalan Pirkat ry, 3 000 euroa

Raholan Pyrkivä ry, 2 500 euroa

Tampereen NMKY ry – YMCA Tampere, 3 000 euroa

Tampereen Pallo-Veikot ry, 2 500 euroa

Tampereen pyrintö ry, 6 000 euroa

Tampereen voimistelijat ry, 2 500 euroa

Tappara ry, 6 000 euroa

Tappara ry Taitoluistelu, 3 000 euroa

Valinnat perustuivat kunkin hakijan hakemuksessaan perustelemaan käyttötarkoitukseen: lahjoitukset myönnettiin seurojen omiin tukirahastoihin, lasten ja nuorten harrastus- ja osallistumismaksuihin sekä harrastusvälinekuluihin. Lahjoitussummat pyrittiin suhteuttamaan harrastajamääriin, ja ne myönnettiin pankin toimialueen tahoille, joilla oli jo valmiina (tai tekeillä) toimintamalli vähävaraisten perheiden tueksi, esimerkiksi avustusten jakamiseksi.

Hyvä työ -lahjoitus osa yhteiskuntavastuullista työtä

Lisälahjoitus oli haettavissa 14.12.2022–8.1.2023. Hyvä työ -lahjoitus on perinteikäs osa OP Tampereen yhteiskuntavastuullista työtä. Syksyn 2022 aikana OP Tampere jakoi jo 20 000 eurolla Hyvä työ -lahjoituksia toimialueensa yhdistyksille, järjestöille ja seuroille, jotka omalla pyyteettömällä toiminnallaan ilahduttavat ja tukevat pirkanmaalaista elämää. 

Perinteisestä Hyvä työ -lahjoituksesta poiketen, tämä lisälahjoitus on kohdistettu tukemaan suoraan vähävaraisten lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen äänestettiin yhdeksi pankin tärkeimmäksi vastuullisuustyöksi syksyn Kaikkien aikojen tekoja -kyselyssä. Kysely oli suunnattu omistaja-asiakkaille ja se järjestettiin OP Mediassa 19.9.–9.10.2022. 

OP Tampereen vastuullisuustyötä ohjaa vuotuinen vastuullisuusohjelma ja Hyvä työ -lahjoitukset myönnetään kohteille, jotka sopivat pankkimme arvoihin: ihmisläheisyyteen, vastuullisuuteen ja yhdessä menestymiseen.