Läheisen kuolema aiheuttaa omaisille surun lisäksi myös paperityötä, jota haluamme osaltamme helpottaa.

Pankkiasiointi OP Tampereessa läheisen kuoleman jälkeen

Läheisen kuolema aiheuttaa omaisille surun lisäksi myös paperityötä, jota haluamme osaltamme helpottaa. Löydät tältä sivulta neuvoja, kuinka OP Tampereessa palvelemme kuolinpesäasiakkaitamme pankki- ja vakuutusasioinnissa. Monia kuolinpesän pankkiasioista voi hoitaa verkkosivuillamme.

Kuolinpesän hoitaminen -sivustolta löydät yleiset ohjeet, joiden avulla pääset alkuun kuolinpesän pankkiasioiden hoidossa. 

Ennen perunkirjoitusta

Ennen perunkirjoitusta voit kuolinpesän osakkaana maksaa vainajan tililtä vain vainajan pesänselvitysvelkoja: kohtuulliset hautajais- ja perunkirjoituskustannukset sekä pesän hoidosta, hallinnosta ja selvityksestä johtuvia laskuja. 

Näin toimit ennen perunkirjoitusta

Asiointi verkkosivuilla

Kätevimmin hoidat kuolinpesän asioita ja toimitat pankille kuolinpesän asiakirjoja verkkosivujemme kautta. Myös kuolinpesän asioiden hoitaminen vaatii tunnistautumista: voit kirjautua ja tunnistautua yleisimmillä suomalaisilla pankkitunnuksilla.

Näin toimitat kuolinpesän asiakirjat verkossa

Voit toimittaa kuolinpesän laskut maksettavaksi verkossa myös jo ennen perunkirjoitusta. 

Perunkirjoituksen jälkeen valtakirja kuolinpesän asioiden hoitoon

Kuolinpesän asioiden hoitamiseksi on hyvä laatia valtakirja kaikkien osakkaiden kesken. Valtakirjassa määrittelette yhdessä, kenelle haluatte antaa oikeuden toimia kuolinpesän puolesta ja millä laajuudella. Valtakirja tulee voimaan, kun olemme tarkastaneet perukirjan. Perunkirjoitusta varten ei vielä tarvita valtakirjaa, voitte täyttää valtakirjapohjan perunkirjoituksen jälkeen.

Voit toimittaa täytetyn valtakirjan meille kätevästi verkossa tai tuoda sen toimpisteeseemme:

Kassapalveluiden palveluaikamme

Lue lisää ja tulosta valtakirjapohja, jolla kuolinpesän asioita voi hoitaa.

Apua puhelimitse OP Tampereen kuolinpesäasiakkuuksissa

Mikäli sinulla herää kysymyksiä kuolinpesiin liittyen tai haluaisit jättää yhteydenottopyynnön, verkkoviesti op.fi-palvelun tai mobiilin kautta on aina turvallinen yhteydenottokanava.

Kun kuolinpesä on OP Tampereen asiakas, voit myös soittaa suoraan OP Tampereen kuolinpesäasioiden asiantuntijoille numeroon 010 254 6200. Palvelemme numerossa arkisin klo 10–16. Mikäli emme pääse heti vastaamaan puheluusi, jätäthän meille soittopyynnön, niin soitamme takaisin vapauduttuamme.

Kokosimme asiakkaidemme tueksi myös muistilistan kuolinpesän asioista huolehtivalle: