Läheisen kuolema aiheuttaa omaisille surun lisäksi myös paperityötä, jota haluamme osaltamme helpottaa.

Pankkiasiointi OP Tampereessa läheisen kuoleman jälkeen

Läheisen kuolema aiheuttaa omaisille surun lisäksi myös paperityötä, jota haluamme osaltamme helpottaa. Löydät tältä sivulta neuvoja, kuinka OP Tampereessa palvelemme kuolinpesäasiakkaitamme pankki- ja vakuutusasioinnissa. Monia kuolinpesän pankkiasioista voi hoitaa verkkosivuillamme.

Mikäli tarvitset opastusta kuolinpesän pankkiasioinnissa, voit olla yhteydessä verkkoviestillä tai puhelimitse. OP Tampereen kuolinpesän asiantuntijoihin saat yhteyden suoraan numerosta 010 254 6200 (arkisin klo 10-16).

Kuolinpesän hoitaminen -sivustolta löydät myös yleiset ohjeet, joiden avulla pääset alkuun kuolinpesän pankkiasioiden hoidossa. 

Ennen perunkirjoitusta

Ennen perunkirjoitusta voit kuolinpesän osakkaana maksaa vainajan tililtä vain vainajan pesänselvitysvelkoja: kohtuulliset hautajais- ja perunkirjoituskustannukset sekä pesän hoidosta, hallinnosta ja selvityksestä johtuvia laskuja, jotka on osoitettu kuolinpesälle. 

Maksa kuolinpesän laskuja ja toimita asiakirjat meille verkossa. Voit kirjautua palveluumme yleisimmillä suomalaisilla pankkitunnuksilla. Asiakirjoja sekä laskuja voit lähettää verkon kautta, vaikka et itse olisi osakkaana kuolinpesässä.

Perunkirjoituksen jälkeen – asiakirjojen toimitus sekä valtakirja kuolinpesän asioiden hoitoon

Kuolinpesän asioiden hoitamiseksi on hyvä laatia valtakirja kaikkien osakkaiden kesken. Valtakirjassa määrittelette yhdessä, kenelle haluatte antaa oikeuden toimia kuolinpesän puolesta ja millä laajuudella. Valtakirja tulee voimaan, kun olemme tarkastaneet perukirjan. Perunkirjoitusta varten ei vielä tarvita valtakirjaa, voitte täyttää valtakirjapohjan perunkirjoituksen jälkeen.

Tarkastamme perukirjan, kun kaikki perunkirjoitukseen liittyvät asiakirjat on toimitettu. Toimita kopio perukirjasta liitteineen sekä valtakirja kätevästi verkossa.

Näin toimitat kuolinpesän asiakirjat verkossa

Mikäli et asioi verkossa, toimita kopio perukirjasta liitteineen konttoriimme.

Tarkista kassapalveluidemme palveluajat

Lue lisää ja tulosta valtakirjapohja, jolla kuolinpesän asioita voi hoitaa.

Valtakirja kuolinpesän pankkiasioiden hoitoon

Apua puhelimitse OP Tampereen kuolinpesäasiakkuuksissa

Mikäli sinulla herää kysymyksiä kuolinpesiin liittyen tai haluaisit jättää yhteydenottopyynnön, verkkoviesti op.fi-palvelun tai mobiilin kautta on aina turvallinen yhteydenottokanava.

Kun kuolinpesä on OP Tampereen asiakas, voit myös soittaa suoraan OP Tampereen kuolinpesäasioiden asiantuntijoille numeroon 010 254 6200. Palvelemme numerossa arkisin klo 10–16. Mikäli emme pääse heti vastaamaan puheluusi, jätäthän meille soittopyynnön, niin soitamme takaisin vapauduttuamme.

Kokosimme asiakkaidemme tueksi myös muistilistan kuolinpesän asioista huolehtivalle: