API-tuotteet

Maksuliikkeen API-ratkaisut

Tehosta yrityksesi liiketoimintaa ja rakenna reaaliaikainen yhteys pankkiisi maksuliikkeen rajapinnoilla.

Nopeuta yrityksesi prosesseja – automatisoi maksuliikenne

Maksujen lähetys ja tilikyselyt voidaan rajapintoja hyödyntämällä automatisoida täysin, mikä nopeuttaa yrityksesi prosesseja maksatuksessa ja saatavien seurannassa. Maksuliikkeen API-ratkaisujen käytössä tunnistamme asiakkaan koneellisesti.

Aitoa reaaliaikaisuutta

Rajapintojen avulla tiedot siirtyvät yrityksesi ja pankin välillä täysin reaaliaikaisesti. Maksujen käsittely ja tilitapahtumien listaus eivät perustu enää vanhan maailman eräajoihin, vaan jokainen rajapintakutsu käsitellään välittömästi. Lisäksi SEPA-pikasiirrolla maksu menee saajan tilille sekunneissa ja yrityksesi saa heti vahvistuksen maksun onnistumisesta.

​Joustava ja nykyaikainen tapa integroitua pankkiin – räätälöi tarpeidesi mukaan

OP Maksuliikkeen API-ratkaisut voidaan integroida sinne, missä yrityksessäsi tarvitaan pankkiyhteyttä. Näin pankista saatavaa tietoa voidaan helpommin viedä myös taloushallinnon ulkopuolelle.

OP Maksuliikkeen API-ratkaisut ovat kasvava tuoteperhe

OP Corporate Account Data APIn avulla näet yrityksesi ohjelmistosta tilin ajantasaisen saldon ja haet tilitapahtumia kirjanpitoon heti, kun sille on tarvetta.

OP Corporate Payment APIn avulla yrityksesi ohjelmisto käynnistää tililtä SEPA-maksun tai SEPA-pikasiirron välittömästi eikä se jää odottamaan seuraavaa eräajoa.  

OP Corporate Transaction Filter APIlla voit hakea tilitapahtumia rajaavilla hakutekijöillä, kuten viitteellä, maksun määrällä tai maksajan nimellä, erilaisiin liiketoiminnan tarpeisiin esimerkiksi asiakaspalvelun käyttämään sovellukseen. 

OP Corporate Refund APIn avulla yrityksesi ohjelmisto voi tehdä maksun palautuksen alkuperäisen saapuneen maksun tiedoilla. Palautusta varten ei tarvitse selvittää alkuperäisen maksajan tilinumeroa, vaan OP ohjaa palautuksen alkuperäisen maksajan tilille. 

Rajapinnat reaaliaikaisen maksuliikkeen tueksi

Palvelut ovat aina auki!

Cut-off-ajat ja eräkäsittelysyklit eivät vastaa nykypäivän liiketoiminnan tarpeisiin. Siksi jatkossa joka päivä on pankkipäivä. Maksuliikkeen API-ratkaisujemme kautta tarjottavat palvelut ovat käytettävissä kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. SEPA-pikasiirrolla tilisiirto menee perille saajalle alle 10 sekunnissa. 

Yrityksen koneellinen tunnistaminen mahdollistaa täysin automatisoitujen API-kutsujen tekemisen

Rajapintojen käyttö perustuu MTLS-varmenteisiin sekä OAuth-tunnuksiin, joilla tunnistetaan API-kutsun tehnyt järjestelmä ja teknisten avaimien yhteensopivuus asiakkaan tekemän palvelusopimuksen kanssa.

Digitaalinen käyttöönotto

Palveluista sopiminen ja käyttöön tarvittavien varmenteiden vaihto tapahtuu OP API Admin -sivuilla. Sopimuksen palveluiden käytöstä voi tehdä henkilö, jolla on yrityksen nimenkirjoitusoikeus. Pääkäyttäjä voi myös antaa toiselle henkilölle OP API Admin -käyttöoikeudet teknisten varmenteiden luomista varten. OP API Adminiin kirjaudutaan Luottamusverkoston tunnistautumisvälineillä (esim. verkkopankkitunnukset). Yrityksen nimenkirjoittaja voi antaa pääkäyttäjäoikeudet eteenpäin myös Suomi.fi Valtuudet -palvelussa.

Helppo kehittää ja ylläpitää 

Nykyaikaiset JSON-muotoiset ohjelmointirajapinnat ovat olleet IT-alalla jo pitkään yleisiä. Niiden kehittämiseen ja ylläpitoon löytyy helpommin osaajia kuin vanhoille pankkiyhteysratkaisuille.

API-ratkaisumme on kehitetty tukemaan reaaliaikaista ja digitaalista liiketoimintaa.

Asiakastarinoita ja käyttötapauksia

Kirjanpito ja reskontra aina ajan tasalla

SEPA-pikasiirron myötä tilisiirrot liikkuvat sekunneissa pankista toiseen vuoden jokaisena päivänä. OP Corporate Account Data API mahdollistaa tilin ajantasaisen saldon ja tapahtumien hakemisen aina, kun tiedolle on tarvetta. Kun rajapintakutsuja tekee säännöllisesti päivän mittaan, reskontra on ajan tasalla jo kuluvana päivänä eikä liiketoimintaprosessien tarvitse jäädä odottelemaan seuraavan päivän tiliotteita tai viiteluetteloja. Näin tilitapahtumia voidaan viedä kirjanpitoon reaaliaikaisesti.

Laskut heti hyväksynnästä maksuun

OP Maksuliikkeen API-ratkaisujen toiminta ei perustu eräajokäsittelyyn, vaan jokainen rajapintakutsu käsitellään yksitellen ja välittömästi. Rajapinnan kautta tehty maksu ei jää odottelemaan seuraavaa ajosykliä, vaan maksu otetaan heti käsittelyyn pankin järjestelmissä. Kun maksuja ei kerätä yhteen suureen maksuaineistoon ja jätetä odottelemaan, rahat saadaan nopeammin liikkeelle. 

Joissain liiketoimissa tavaran lähettäminen tai palvelun aktivoiminen voivat edellyttää maksujen näkymistä vastaanottajan tilillä. Kun lasku on järjestelmässänne valmis maksettavaksi, OP Corporate Payment APIlla maksu voidaan tehdä tililtä välittömästi. SEPA-pikasiirrolla maksu menee vastaanottajan tilille sekunneissa ja saatte heti vahvistuksen maksun onnistumisesta.

Tilitieto toiminnan tukena

Perinteisesti tilitietoja on haettu pankista konekielisesti vain taloushallinnon järjestelmiin, josta tiedot on eräajoissa päivitetty kirjanpitoon ja toiminnanohjausjärjestelmiin. Monissa tilanteissa kuitenkin asiakkaat ovat nopeampia kuin taloushallinto ja reaaliaikainen tilitapahtumatieto olisi tarpeen esimerkiksi asiakaspalvelussa, myynnissä tai logistiikassa. 

OP Corporate Transaction Filter API on suunniteltu näiden tilanteiden avuksi. Se mahdollistaa tarkemman tilitapahtumien haun erilaisilla hakutekijöillä, kuten maksun määrällä, viitteellä tai päivämäärällä. Näin asiakasrajapinnan sovelluksessa voidaan näyttää ajantasainen tilanne toteutuneista tilitapahtumista palvelutilanteen tueksi ja vain niiltä osin kuin on tarpeellista. Asiakaspalvelija voi esimerkiksi tarkistaa, onko asiakkaan maksu todella tullut yrityksen tilille tai onko yritykseltä lähtenyt jokin tietty maksu.

Tehokkuutta maksujen selvittelyyn ja helpommat palautukset

Yritykset, erityisesti suuret laskuttajat, saavat usein tileilleen virheellisiä tai muuten tuntemattomia maksusuorituksia, joita ei voida täsmäyttää saataviin. Tällaisten maksujen selvittely ja erityisesti palautus takaisin maksajalle vaatii paljon manuaalityötä yrityksen taloushallinnon tehtävissä, ja voi kestää jopa viikkoja ennen kuin palautus saadaan perille maksajalle.

OP Corporate Refund API auttaa yritystä maksujen palautuksissa. Rajapinnan avulla yritys voi automatisoidusti käynnistää maksun palautuksen saapuneen suorituksen tiedoilla. Niiden avulla OP palauttaa halutun summan takaisin alkuperäiselle maksajalle. Virheellisten ja tuntemattomien maksujen palautus helpottuu ja nopeutuu, kun prosessi voidaan rajapinnan avulla automatisoida.

Palveluntarjoajan valtuuttaminen

Yritysasiakkaamme voivat valtuuttaa palveluntarjoajansa hoitamaan yrityksen maksuliikettä myös API-ratkaisujen kautta. Valtuudet voidaan antaa rekisteröityneille palveluntarjoajille OP API Admin -sivuilla API-sopimuksen luomisen yhteydessä. Varmista palveluntarjoajaltasi, että heidän palvelunsa tukevat API-ratkaisujen käyttöä.

Tutustu OP Maksuliikkeen API-ratkaisuiden palveluntarjoajavaltuutukseen >

 

Miten saan API-tuotteet käyttööni?

1. Valitse palvelut

Valitse yrityksesi tarvitsemat palvelut ja tee sopimus OP API Adminissa.

2. Integroi yrityksesi järjestelmiin

Toteuta rajapintakutsut yrityksesi järjestelmiin sandbox-testiympäristöä hyödyntäen.

3. Aloita käyttö

Hyödynnä API-tuotettamme arjessa ja nauti sen hyödyistä.

Käyttöönotto oli helppo ja nopea, ja esimerkit olivat hyvät. En olisi itsekään uskonut, miten nopeasti se meni.

Joni Nygård Lasi Nygård Ky