Mies ja nainen keskustelevat tietokoneen äärellä toimistossa.

API-ratkaisujemme avulla tehostat toimintaasi

Automatisoitu maksuliike nykypäivään reaaliaikaisilla ratkaisuilla 

OP Maksuliikkeen API-ratkaisuilla voit siirtyä reaaliaikaisempaan talouden hoitoon, jossa maksaminen ja tilitiedot tukevat läheisesti yrityksesi liiketoimintaa. Valitse tuotteet, jotka sopivat juuri sinun yrityksellesi.
 

Noin 40 000 API-kutsua päivittäin

Maksuja välitetty 30 maahan

Suurin maksu 10 miljoonaa euroa

Reaaliaikainen maksatus

Tilisiirrot liikkuvat sekunneissa pankista toiseen vuoden jokaisena päivänä. Pysy ajan tasalla tiliesi tapahtumista hyödyntämällä ratkaisujamme.  

Maksujen lähetys ja tilikyselyt voidaan automatisoida täysin hyödyntämällä rajapintoja, mikä nopeuttaa yrityksesi prosesseja maksatuksessa ja saatavien seurannassa. 

 • OP Corporate Account Data APIn avulla näet yrityksesi ohjelmistosta tilin ajantasaisen saldon ja haet tilitapahtumatietoja käyttöösi heti, kun niille on tarvetta. 
 • OP Corporate Payment APIn avulla yrityksesi ohjelmisto käynnistää yrityksen tililtä SEPA-maksun tai SEPA-pikasiirron välittömästi.  

Tieto toiminnan tukena 

Monesti asiakkaat ovat nopeampia kuin taloushallinto, ja reaaliaikainen tilitapahtumatieto olisi tarpeen esimerkiksi asiakaspalvelussa, myynnissä tai logistiikassa. 

Rajapinnoillamme pankin palvelut voidaan helposti kytkeä saumattomaksi osaksi liiketoimintaprosesseja, mihin tahansa järjestelmään. 

 • OP Corporate Transaction Filter APIlla voit hakea ja rajata tilitapahtumia – esimerkiksi viitteellä, maksun määrällä tai maksajan nimellä – liiketoiminnan erilaisiin tarpeisiin, kuten asiakaspalvelun käyttämään sovellukseen. 

Nopea maksujen selvittely 

Yritykset saavat usein tileilleen virheellisiä tai muuten tuntemattomia maksusuorituksia, joita ei voida täsmäyttää saataviin. Virheellisten ja tuntemattomien maksujen selvittely ja palautus helpottuu ja nopeutuu, kun prosessi voidaan rajapinnan avulla automatisoida. 

 • OP Corporate Transaction Info APIn avulla yritys voi kysyä maksusta tarkempia tietoja, joiden avulla maksu voidaan tunnistaa. Epäselvän maksutapahtuman arkistointitunnuksella asiakas voi hakea rajapinnan kautta maksajan nimen ja osoitteen. 
 • OP Corporate Refund APIn avulla yrityksesi ohjelmisto voi tehdä maksun palautuksen alkuperäisen saapuneen maksun tiedoilla. Palautusta varten ei tarvitse selvittää alkuperäisen maksajan tilinumeroa, vaan OP ohjaa palautuksen alkuperäisen maksajan tilille.

Kuinka saat APIt käyttöön?
 

1. Aseta tavoite

Mieti ja suunnittele, kuinka APIt parhaiten tukevat juuri teidän liiketoimintaanne.

2. Rakenna

Pyydä kehittäjät avuksesi viimeistään nyt! Tarjoamme avuksi sandboxin ja kehittäjätukea. 

3. Tee sopimus

Sopimus käytettävistä palveluista tehdään täysin itsepalveluna.

4. Nauti hyödyistä

Käytä rajapintoja arjessa ja nauti hyödyistä.
 

Opas maksuliikkeen automatisointiin

Kokosimme käytännönläheisen oppaan, josta löydät vinkkejä ja työkaluja suunnittelun tueksi.

"Saapuneiden maksujen käsittelyssä API on omiaan. Nopea käsittely antaa myös luotettavan vaikutelman asiakkaalle." – Rauli Arjatsalo, Mediadrive Oy

Nainen työskentelee läppärillä nojatuolissa.

Rajapintojemme käyttö on helppoa

Pankin konekielisten palveluiden ei tarvitse olla salatiedettä.

JSON-muotoiset REST APIt ovat kehittäjille tuttua kauraa. API-ratkaisuistamme on kattava dokumentaatio sekä esimerkit julkisesti saatavilla OP Developer -sivuilla, jotta käyttöönotto olisi helppoa ja vaivatonta.

 • Koska API-ratkaisuissamme rajapintojen käyttäjä tunnistetaan koneellisesti, APIen käyttö on mahdollista automatisoida täysin. Tunnistautuminen perustuu OAuth 2.0 -tunnuksiin sekä mTLS-varmenteisiin.

 • Et tarvitse rajapintojemme käyttöön erillisiä toimilupia.

Nykyaikaiset ratkaisut mahdollistavat pankkipalveluiden rakentamisen juuri sinne, mihin yrityksesi toiminta niitä tarvitsee. Olipa se sitten taloushallinto, asiakaspalvelu, tuotantolinja tai varasto.

"Ohjelmisto-osaajalle rajapinnat ovat tuttuja jo omista tuotteista, joten oli luontevaa ottaa käyttöön myös OP:n API-rajapinta maksuliikenteessä." – Petteri Tolonen, Tolotech Oy

Hymyilevä mies katsoo tablettitietokonetta.

API-ratkaisuista sopiminen on vaivatonta

Kun yrityksesi on valmis ottamaan API-ratkaisut tuotantokäyttöön, viimeinen askel on sopia palvelujen käytöstä pankin kanssa. Sopiminen on helppoa ja tapahtuu täysin itsepalveluna. 

 • Sähköinen sopiminen

 • Maksat vain palveluista, jotka valitset

 • Selkeä hinnoittelu

 • Hallitset sopimuksia myös myöhemmin itsepalveluna

Voit myös valtuuttaa palveluntarjoajan hoitamaan yrityksesi konekielistä maksuliikettä API-ratkaisujemme kautta. Lue lisää palveluntarjoajavaltuutuksesta >

"Käyttöönotto oli helppo ja nopea, ja esimerkit olivat hyvät. En olisi itsekään uskonut, miten nopeasti se meni." – Joni Nygård, Lasi Nygård Ky

Käytä rajapintoja arjessa ja nauti hyödyistä

 

Osallistu kehittämiseen kanssamme

Kuulemme mielellämme toiveita ja ideoita siitä, millaiset palvelut tukisivat toimintaanne vielä paremmin.

Tarvitsetko apua?

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota meihin yhteyttä ja selvitetään asia yhdessä.