Taloustaitoviikko

Taloustaitoviikolta oma talous haltuun

Taloudesta ja rahasta puhuminen on joskus vaikeaa. Ja itse käsitteetkin voivat olla hukassa. Meidän tehtävämme on opastaa ja neuvoa, jotta meistä jokainen voi hoitaa omia pankkiasioitaan mahdollisimman vaivattomasti sekä hallita omaa talouttaan ja kenties jopa vaurastuakin. Vietämme jokavuotista taloustaitoviikkoa 22.-26.3.2021 yhtä aikaa maailmanlaajuisen Global Money Weekin kanssa. Osuuspankkien yhteisen Taloustaitoviikon tavoitteena on edistää nuorten taloustaitoja konkreettisilla teoilla.

OP Länsi-Suomi opettaa arjen talousasioita yhdeksäsluokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille vastuullisen roolinsa mukaisesti ympäri vuoden. Näiden tuntien lisäksi taloustaitoviikolla pidetään kaksi erilaista talousopetushetkeä teemaviikon kunniaksi. Taloustaitoviikon opetustuokiot sekä viikon aikana verkossa julkaistavat materiaalit valmentavat ysiluokkalaisia myös valtakunnalliseen Taloustaitokilpailuun. Kilpailun järjestää HYOL ry, ja OP Ryhmä toimii sen pääyhteistyökumppanina. Paikallisesti kilpailuun on ilmoittautunut mukaan yhteensä 12 koulua Eurajoelta, Raumalta, Merikarvialta, Porista, Kankaanpäästä ja Ulvilasta.

Taloustaitoviikolla tapahtuu

OP Länsi-Suomen taloustaitoviikon facebook-tapahtumassa julkaistaan koko viikon ajan talouteen liittyviä materiaaleja: videoita, linkkivinkkejä ja stooreja. Massimyytinmurtajat pureutuvat rahaan ja talouteen liittyviin myytteihin videoilla, joita julkaistaan tapahtumasivulla.

Maanantaina 22.3. klo 16 | OPxRahapuhetta -oppitunti

Oppitunti on suunnattu ensisijaisesti yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille.
Oppitunnin pitää asiakkuusneuvoja Susanna Mantere.

Tällä tunnilla käsitellään mm.

  • nuorten oikeuksia ja velvollisuuksia pankin näkökulmasta
  • taloudenhallinnan ja säästämisen monia mahdollisuuksia
  • puhutaan maksuhäiriöiden vaikutuksesta elämään
  • ja valmistaudutaan tulevaisuuteen.

Tämä taloustaitoviikon oppitunti on kaikille avoin ja pidetään Teamsilla. Tunnille voi ennakkoilmoittautua sivun oikeasta laidasta ja saat linkin oppitunnille sähköpostiisi. Ennakkoilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään. Linkki julkaistaan myöhemmin myös facebook-tapahtumasivulle.

****************************************

Keskiviikkona 24.3. klo 17 | Aika on rahaa ja pitkä aika on paljon rahaa -luento

Luento on suunnattu erityisesti toisen asteen opiskelijoille, mutta sopii mainiosti myös yläkoululaisille. Luennon pitää pankinjohtaja Ville Aalto-Setälä.

Tällä tunnilla käsitellään mm.

  • Miten eri varallisuusluokat ovat tuottaneet pitkällä aikavälillä?
  • Millaisia laskumarkkinoita pitkän aikavälin nousevassa trendissä on ollut?
  • Kuinka ennustamaton markkina on?
  • Miten osakkeen arvo määräytyy ja kuinka vaikeaa tulevista tuotoista on tietää?
  • Miten hajautuksella niin sijoituskohteiden välillä kuin ajassa saa riskiä pienennettyä?

Tämä taloustaitoviikon oppitunti on kaikille avoin ja pidetään Teamsilla. Tunnille voi ennakkoilmoittautua sivun oikeasta laidasta ja saat linkin oppitunnille sähköpostiisi. Ennakkoilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään. Linkki julkaistaan myöhemmin myös facebook-tapahtumasivulle.

Oma talous – enemmän samalla rahalla

Käy tutustumassa Oma talous -sivustoomme, johon olemme koonneet vinkkejä ja artikkeleja taloutesi tueksi sekä työkaluja, joilla voit laittaa menosi ja tulosi tasapainoon.

Opettajat voivat tilata myös oman OPxRahapuhetta-oppitunnin

OPxRahapuhetta tunnit ovat suunnattu ensisijaisesti yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille. Lisätietoa ja tuntivaraukset sivulta löytyvästä linkistä 

Lisätietoa taloustaitoviikosta
Satu Salminen
p. 040 768 7580
satu.salminen(at)op.fi
 

#rahapuhetta #omatalous