Erillistalon vakuutus

Kotivakuutus erillistalolle ja tavaroille

Valitse erillistalolle sopiva turva helposti

Valittavissasi on kaksi vaihtoehtoa: Laaja tai Perus. Kun valitset laajan kotivakuutuksen, kotisi on turvattuna kaikkein kattavimmin mahdollisten vahinkojen varalta.

Vakuutus myös erillistalon irtaimistolle

Erillistalon vakuutuksella turvaat myös kodin irtaimiston ja laitteiston rikkoutumisen ja särkymisen varalta.

Osuuspankin omistaja-asiakkaan etu

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat 250 € omavastuuedun palo-, luonnonilmiö- ja rikosturvaan, jolloin omavastuusi voi vahingon sattuessa olla jopa 0 €.

Yhtiömuoto muu kuin asunto-osakeyhtiö?

Voit turvata erillistalon vakuutuksella verkossa, jos talon yhtiömuoto on asunto-osakeyhtiö. Jos yhtiömuoto ei ole asunto-osakeyhtiö, voit hankkia vakuutuksen ottamalla yhteyttä puhelimitse 0303 0303.

Mitä erillistalon vakuutus korvaa?

Erillistalon vakuutuksella turvaat kodin tavarat, pinnat ja vakituiset kalusteet esimerkiksi palo-, myrsky- ja vesivahingon varalta. Voit räätälöidä vakuutuksen korvaamaan myös kodin laitteiston kuten jääkaapin, uunin ja pesukoneen rikkoutumisen sekä irtaimiston kuten television särkymisen.

Voit räätälöidä erillistalon vakuutuksen turvaamaan kodin haluamallasi omavastuulla. Ehdotamme irtaimistolle sopivaa enimmäiskorvausmäärää asuntosi neliömäärän perusteella. Voit halutessasi nostaa enimmäiskorvausmäärää. Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat kodin vakuutukseesi 250 euron omavastuuedun. Omavastuuetu tarkoittaa sitä, että tulipalon, myrskyn tai rikoksen sattuessa et välttämättä maksa lainkaan omavastuuta erillistalon vakuutuksesta korvattaessa.

Pohjola Vahinkoapu on apunasi vahingon sattuessa. Olipa kyseessä sitten kodin vesivahinko, varkaus tai tavaran rikkoutuminen, Vahinkoavusta löydät ohjeet erillistalon eri vahinkotilanteisiin.

Erillistalon vakuutus ja pihan rakennukset ja rakenteet

Erillistalon pihalla olevat rakennukset, rakennelmat ja puutarha eivät automaattisesti kuulu erillistalon vakuutuksen piiriin, vaan ne on turvattava erillisellä vakuutuksella. Mikäli haluat vakuuttaa erillistalon pihalla olevan rakennelman, rakennuksen tai puutarhan, voit olla yhteydessä asiantuntijoihimme puhelimitse puh. 0303 0303.

Tavaroiden turva kodin ulkopuolella

Erillistalon kotivakuutus turvaa tavaroitasi myös kotisi ulkopuolella. Vakuutuksesta korvataan korkeintaan 5 000 euroon asti, kun tavarasi rikkoutuu tai särkyy kuljettaessasi sitä mukanasi kodin ulkopuolella Pohjoismaissa. Jos tavarasi varastetaan moottoriajoneuvosta, perävaunusta, moottoriajoneuvon tai perävaunun ulkopuolisesta tavarasäiliöstä, ajoneuvon tavaralaukusta, veneestä tai teltasta, vakuutuksesta korvataan korkeintaan 1 000 euroon asti. Edellytyksenä tällöin kuitenkin on, että vahinko tapahtuu alle 50 km etäisyydellä kodistasi, opiskelupaikastasi tai vapaa-ajan asunnostasi. 

Kun kotivakuutuksesi on voimassa muuttaessasi, kotivakuutuksesta korvaamme myös esimerkiksi, jos vaikkapa televisiosi muuttokuormaa kantaessa putoaa ja rikkoontuu. Muistathan kuitenkin vakuuttaa uuden asuinrakennuksesi heti - muuttoturva koskee ainoastaan vakuuttamiasi tavaroita.

Osakkaan laajennettu korvausvastuu

Huoneiston osien enimmäiskorvausmäärään kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ja varmistaa että se on riittävä. Kotivakuutuksemme kattaa myös asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä osakkaalle siirrettyjä vastuita esimerkiksi kiinteistön LVI-tekniikasta ja -putkistosta tai jopa vesikatosta.

Hyödynnämme vakuuttamispäätöksessä automaattista päätöksentekoa. Lue lisää automaattisesta päätöksenteosta


 

Korvaamme kodin tavaroita pääsääntöisesti 5 000 euroon asti silloin, kun ne ovat tilapäisesti kodin ulkopuolella.

Korvaamme tavaroita enintään 1 000 euroon asti, jos niitä varastetaan esimerkiksi autosta, perävaunusta, veneestä tai teltasta, joka on kotisi, opiskelupaikkasi tai vapaa-ajan asuntosi pihassa tai linnuntietä alle 50 kilometrin etäisyydellä niistä.

Jos kuljetat mukanasi esimerkiksi arvokkaita koruja, soittimia tai kameraa objektiiveineen, voi tavaroiden arvo ylittää helposti 5 000 euron rajan. Silloin on parasta turvata tärkeät esineet arvotavaravakuutuksella.

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

Tällä sivulla esitellyt tuotetiedot koskevat myynnissä olevaa Omakoti-vakuutusta. Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Voit tarkastella oman kotivakuutuksesi ehtoja helposti op.fi-palvelun Omat vakuutukset -osiossa.

Siirry Omat vakuutukset -osioon