Veronalaiset OP-bonukset

Henkilöasiakkaan elinkeinotoimintaan ja maatalouden harjoittamiseen liittyvistä lainoista kertyvät OP-bonukset ovat veronalaista tuloa kun niitä käytetään.

Luotoista kertyneiden OP-bonusten käyttö laukaisee veronalaisuuden

Omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia myös elinkeinotoimintaan ja maatilatalouteen liittyvästä pankki- ja vakuutusasioinnista, kuten talletuksista, luotoista, OP-sijoitusrahastoista ja OP-sijoitusvakuutuksista.

Veronalaisuus koskee OP-bonuksia, jotka kertyvät elinkeinotoimintaan ja maatalouteen kohdistuvista luotoista. Bonukset ovat veronalaista tuloa sinä verovuonna, jonka aikana ne käytetään yksityistalouden asiointiin.

Tavallisesta pankki- ja vakuutusasioinnista kertyvien OP-bonusten käyttö on verotonta. Veronalaisuus koskee ainoastaan henkilöasiakkaiden elinkeinotoimintaa ja maataloutta koskevista luotoista kertyvien OP-bonusten käyttämistä.

Perhekokonaisuus ja veronalaiset OP-bonukset

OP-bonukset ovat perhekokonaisuuden osalliselle veronalaista tuloa, jos hänen elinkeinotoimintaan tai maatalouden harjoittamiseen liittyvistä luotoista kertyy bonuksia ja niitä käytetään yksityistalouden asiointiin.

Osallisen tulee ilmoittaa käytettyjen veronalaisten OP-bonusten rahallinen arvo sen vuoden veroilmoituksessa, jonka aikana ne käytetään.

Käyttämättömät veronalaiset bonukset nollataan perhekokonaisuuden omistajan bonustililtä, jos perhekokonaisuus puretaan. Syyt liittyvät veroseuraamusten välttämiseen ja pankkisalaisuuteen.

Löydät tiedot veronalaisista OP-bonuksista Omista eduista

Mikäli sinulla on elinkeinotoimintaan tai maatalouteen liittyviä luottoja, veronalaiset OP-bonukset näkyvät kirjautuneena verkkopankissa Omistaja-asiakas ja edut -osiossa.

Saat yhteenvedon käytetyistä veronalaisista OP-bonuksista Omaan arkistoon

Tiedon käytetyistä veronalaisista OP-bonuksista näet Oma arkisto -osiosta, joka löytyy verkkopalvelusta Edut-valikon alta. Toimitamme yhteenvedon edellisvuoden käytetyistä veronalaisista OP-bonuksista veroilmoituksen täyttämistä varten joko Omaan arkistoon tai kirjeitse, mikäli sinulla ei ole verkkopalvelusopimusta.