op classic kortti

OP Classic

OP Classic on sujuvan arjen kortti. Se on OP:n Visa-kortti, jonka pankki- ja luotto-ominaisuuksilla maksat joustavasti sekä turvallisesti.

-

 • OP Classic tuo joustoa arkeen ja juhlaan

  Maksa heti, kuukauden päästä tai erissä. OP Classic -kortin luotto-ominaisuudella saat ostoksillesi keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa.

 • Saat turvaa ostoksillesi ja maksamiseen

  Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat 180 päivän Tuoteturvavakuutuksen debit- ja credit-ominaisuudella maksetuille tuotteille. Kuluttajansuojalain mukainen ostoturva antaa turvaa credit-ostoille ongelmatilanteissa.

 • Parempi Visa-kortti samalla kuukausimaksulla

  Osana omistaja-asiakkaan päivittäispalvelupakettia*, saat OP Classic -kortin samalla kuukausimaksulla kuin OP Debit-kortin.

Maksaminen OP Classic -kortilla

 • Maksa debit- tai credit-ominaisuudella. 
 • Voit maksaa lähimaksulla debit-puolen korttiostokset summasta riippumatta. Yli 50 euron ostokset vahvistat tunnusluvulla maksupäätteellä, mutta korttia ei tarvitse syöttää maksupäätteeseen. Credit-ostot maksat aina syöttämällä kortin maksupäätteeseen.
 • Luotolla maksaessasi saat keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa. Laskun saatuasi valitset maksatko sen kerralla vai käytätkö korttisi luotto-ominaisuutta, eli maksat luottoa pois erissä.
 • Sinulle sopiva luottoraja. Luottoa 2 000 eurosta jopa 20 000 euroa euroon saakka, oman tarpeesi ja maksukykysi mukaan
 • Vähennä korttien määrää lompakossasi. Yhdistä OP Classic -korttiisi K-Plussa.
 • Yhdistä korttisi Apple Pay-, Google Pay™️-, Samsung Pay- tai Garmin Pay -palveluun ja maksa kätevästi älylaitteella missä oletkin.

OP Classic tuo turvaa arkeen

 • Tuoteturvavakuutus puoleksi vuodeksi. Omistaja-asiakkaana saat 180 päivän Tuoteturvan kaikille OP Classic -kortilla maksetuille ostoksillesi aina 2 000 euroon asti.
 • Visa Secure turvaa verkkomaksut varmistamalla kortinhaltijan henkilöllisyyden. Kun maksat kortilla verkossa, hyväksyt maksun tunnistautumalla mobiiliavaimella tai verkkopankkitunnuksillasi.
 • Luotolla maksaminen on turvallinen vaihtoehto. Kuluttajansuojalain mukainen ostoturva auttaa ongelmatilanteissa. Voit hakea rahojasi takaisin luottokorttiyhtiöltä esimerkiksi silloin, jos luotolla ostamasi tuote tai palvelu on virheellinen, katoaa kuljetuksen aikana tai yritys menee konkurssiin ennen kuin ehdit saada tuotteen.
 • Seuraa Visa-korttisi tapahtumia kätevästi OP-mobiilista ja op.fi-palvelusta.

OP Classic -kortin hinta

Kuukausimaksu

*Saat osuuspankin omistaja-asiakkaana päivittäispalvelupaketin eli käyttötilin verkkotiliotteella, OP:n digipalvelut ja OP Classic -kortin yhteensä hintaan 3,95 €/kk. Alle 30-vuotiaalle omistaja-asiakkaalle päivittäispalvelupaketin hinta OP Classic -kortilla on 0 €/kk. Omistaja-asiakkaan palvelumaksut veloitetaan ensisijaisesti OP-bonuksista.

Alle 26-vuotiaille yksi kortti ja päivittäiset pankkipalvelut ovat maksuttomia.

Päivittäispalvelujen hinta muille asiakkaille on 8,45 €/kk. OP Classic -kortin hinta ilman päivittäispalvelupakettia on 2,95 €/kk.

Luoton kulut

Jos luotolla on korollista velkaa, on luoton korko 3 kuukauden euribor + 8,95 % ja tilinhoitomaksu 3,50 euroa kuukaudessa. 

Hae korttia

Tietoa OP Classic -kortin käytöstä ja ominaisuuksista

 

 • Saat osuuspankin omistaja-asiakkaana päivittäispalvelupaketin eli OP Classic -kortin, käyttötilin ja OP:n digipalvelut 3,95 eurolla kuukaudessa. Omistaja-asiakkailla pankin palvelumaksut veloitetaan ensisijaisesti OP-bonuksista.
 • Kortin hinta ilman päivittäispalveluita on 2,95 euroa kuukaudessa.
 • Alle 26-vuotiaille yksi kortti ja päivittäiset pankkipalvelut ovat maksuttomia.
 • Korko 3 kuukauden euribor + 8,95 %, kun luotolla on korollista velkaa.
 • Tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, kun luotolla on korollista velkaa.

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron luotolle on 19,44 % (07/24). Laskelmassa ei ole otettu huomioon omistaja-asiakkaan saamia tai muita alennuksia. Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 2,95 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, käytössä on maksuton e-lasku ja luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 samansuuruisessa erässä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 190,88 euroa. 

Lue lisää päivittäisistä pankkipalveluista 

 • Luottoa 2 000 eurosta alkaen jopa 20 000 euroon saakka, limiitti oman tarpeen ja maksukyvyn mukaan.
 • Voit valita veloitetaanko ostoksesi debit-puolelta eli suoraan pankkitililtäsi vai credit-puolelta, jolloin voit hyödyntää kortin maksuaikaa tai käyttää kortin luottoa.
 • Käytössäsi on keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa.
 • Voit valita haluamasi eräpäivän neljästä eri vaihtoehdosta: 7., 15., 23., tai kuukauden viimeinen päivä.
 • Voit liittää korttiin Plussa-ominaisuuden.
 • Voit nostaa käteistä K-ruokakauppojen ja Tokmanni-myymälöiden kassoilta.
 • Voit maksaa lähimaksulla debit-puolen korttiostokset summasta riippumatta. Yli 50 euron ostokset vahvistat tunnusluvulla maksupäätteellä, mutta korttia ei tarvitse syöttää maksupäätteeseen. Credit-ostot maksat aina syöttämällä kortin maksupäätteeseen.
 • Seuraat korttisi tapahtumia kätevästi OP-mobiilista ja op.fi-palvelusta.
 • Voit kerryttää säästöjä joka kerta debit-puolella maksaessasi, kun otat käyttöön Säästölippaan ja säästöön siirron korttimaksusta.
 • Omistaja-asiakkaana saat meiltä rahasi takaisin, jos OP:n luotollisella kortilla ostamasi tuote rikkoutuu tai varastetaan.
 • Vakuutus suojaa OP Classic -kortilla ostamasi tuotteet 180 päivää ja OP Gold -kortilla ostamasi tuotteet 365 päivää.
 • Et tarvitse erillistä vakuutusta esimerkiksi uudelle puhelimellesi.
 • Omavastuu on vain 75 euroa, eli perinteistä kotivakuutuksen omavastuuta pienempi.

Mitä ostoksia Tuoteturva vakuuttaa?

Aina välillä sattuu ja tapahtuu, puhelin lipsahtaa kädestä, kahvit kaatuvat läppärille tai upouudet silmälasit särkyvät.

Tuoteturva korvaa OP:n luotollisella kortilla tehdyt ostokset hajoamisen tai rikkoutumisen varalta. Et siis tarvitse erillistä vakuutusta esimerkiksi uudelle puhelimellesi.

Milloin vakuutus on voimassa?

Vakuutus kattaa OP:n luottokorttien credit- ja debit-ostokset, eli ostoksesi on vakuutettu aina, kun maksat OP Classic- tai OP Gold -kortilla.

Vakuutus suojaa OP Classic -kortilla tehdyt ostokset 180 päivää ja OP Gold -kortilla tehdyt ostokset 365 päivää siitä hetkestä, kun kortin omistaja on saanut tuotteen.

Tuoteturva vakuuttaa ostokset maksoit sitten verkossa, kivijalassa tai vaikka Apple Payllä.

Onko vakuutuksessa omavastuuta tai enimmäissummaa korvauksen määrälle?

Vahingon sattuessa on vakuutuksen omavastuu 75 euroa. Yksittäisestä esineestä korvataan enintään 2 000 euroa.

Miten toimin, jos jotain sattuu?

Kun vahinko sattuu, voit tehdä vahinkoilmoituksen OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.

Tuoteturvan ehdot ja lisätiedot

Tuoteturvan myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Kuluttajansuojalain mukaan voit hakea rahoja takaisin luottokorttiyhtiöltä kortin credit- eli luotto-ostoksista myyjäyrityksen sopimusrikkomustilanteissa. Sopimusrikkomuksesta on kyse esimerkiksi silloin, kun credit-ominaisuudella ostamasi tuote tai palvelu on virheellinen, katoaa kuljetuksen aikana tai myyjäyritys menee konkurssiin ennen kuin ehdit saada tuotteen.

Voit hakea rahojasi takaisin myös lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän konkurssissa tai jos lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä peruuttaa matkan eikä korvaa sitä.

Myyjän sopimusrikkomuksen osoittamiseksi asian hoitaminen kannattaa aloittaa ensin myyjäyrityksen kanssa. Tee reklamaatio luotonantajalle viipymättä, kun myyjän sopimusrikkomus on selvä.

Näin teet reklamaation luottoyhtiölle

Voit hakea OP:n Visaa, kun
 
 • olet vähintään 18-vuotias
 • olet OP:n pääasiallinen asiakas
 • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • sinulla on riittävä maksukyky ja raha-asiat moitteettomasti hoidettuna
 • asut pysyvästi Suomessa.

Jos opiskelet korkeakoulussa, voit hakea OP Classic- tai OP Gold -korttia 2 000 euron luottorajalla vaikka heti opiskelupaikan saatuasi.

Kun olet 18–25-vuotias OP:n asiakas tai 18–29-vuotias osuuspankin omistaja-asiakas, saat luottokortin muita edullisemmin.

Kerää Plussa-rahaa kätevästi OP:n kortillasi. Voit liittää K-Plussa -ominaisuuden korttiisi helposti samalla kun haet korttia.
 • Kortin katoamisen tai väärinkäytöksen varalta Visa-kortille on hyvä asettaa turvarajat.
 • Vuorokausikohtaiset turvarajat voit asettaa käteisnostoille, varmennettaville korttiostoille ja verkkomaksamiselle sekä muille etäostoille. Rajat asetetaan erikseen kortin credit-  ja debit-puolille.
 • Uudet rajat tulevat voimaan saman tien muutettuasi ne OP-mobiilissa tai op.fi:ssä, sekä asiakaspalvelussa sen aukioloaikoina.
 • Suosittelemme sinua muuttamaan turvarajoja aina tarpeesi mukaan.

Huomaathan, että kortin turvarajan lisäksi myös tilillä voi olla käyttöraja, joka rajoittaa korttimaksuja.

Missä turvarajat voi muuttaa?

Turvarajat voi asettaa ja muuttaa helposti op.fi:ssä ja OP-mobiilissa. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme. Turvarajat voidaan muuttaa myös OPn konttorissa.

Kortilla on turvallista maksaa internet- ja muita etäostoksia. Korttiin on liitetty automaattisesti Visa Secure -verkkomaksamispalvelu.

Visa Secure on palvelu, joka lisää verkossa maksamisen turvallisuutta. Palvelussa sekä kauppias että ostaja tunnistetaan luotettavasti. Palveluita käyttävät verkkokaupat tunnistat Visa Secure -logosta.

Ota käyttöön mobiilimaksaminen Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay ja Garmin Pay

Yhdistä korttisi Apple Payhin, Google Payhin, Samsung Payhin tai Garmin Payhin. Ne ovat maksusovelluksia, joilla voit maksaa kaupassa, verkossa ja sovelluksissa käyttäen vain omaa älylaitettasi. Et tarvitse maksaessasi korttia tai kortin tietoja. 

Apple Payllä, Google Payllä, Samsung Payllä ja Garmin Payllä voit maksaa lähimaksuna myös yli 50 euron ostokset. 

Voit ottaa Apple Payn, Google Payn, Samsung Payn tai Garmin Payn käyttöösi, kun sinulla on OP:n henkilöasiakkaan tunnukset. Otathan huomioon, että sinun tulee olla vähintään 13-vuotias käyttääksesi Apple Paytä ja vähintään 16-vuotias käyttääksesi Google Paytä, Samsung Paytä tai Garmin Paytä.

Lue lisää mobiilimaksamisesta

 • Voit nostaa korttiostoksen yhteydessä kortillasi käteistä enimmillään 200 euroa.
 • OP Classicilla nostettaessa kulut ovat kaksi euroa + 2,75 prosenttia noston arvosta.
 • OP Debit -nostosta ei peritä kuluja.
 • Käteisnostosta tehdään katevarmennus eli rahan nostaminen toimii samalla periaatteella kuin automaateiltakin. Tiliotteellasi näkyy eriteltynä sekä ostos että käteisnosto. Credit-nostot näytetään eriteltyinä myös Visa-laskullasi.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat OP-bonuksia, jotka pienentävät pankki- ja vakuutuspalveluidesi maksuja. Vuonna 2024 sinulle kertyy bonuksia 40 % enemmän kuin normaalisti.

OP-bonuksia kerryttävät

 • säästämisen tileillä olevat varat
 • asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina
 • rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset
 • maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus.

OP-bonukset ovat verottomia. Siksi niitä käytetään automaattisesti esimerkiksi lainojen palvelu- ja toimitusmaksuihin sekä vakuutusmaksuihin.

Lue lisää OP-bonuksista

Omistaja-asiakkaana saat myös tuntuvia etuja ja alennuksia. Saat esimerkiksi päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja vuoden 2024 loppuun asti sekä korkoa Käyttötilillesi. Lisäksi säästäminen ja sijoittaminen on sinulle tavallista edullisempaa.

Katso kaikki omistaja-asiakkaan edut

Tutustu OP:n Visa-luoton ehtoihin

Tutustu yleisiin korttiehtoihin

Tutustu kuluttajaluottotietoihin

Kortin myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj, joka toimii myös korttiin kuuluvan Tuoteturvan vakuutuksenottajana. Tuoteturvan myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Apple Payn tarjoaa Apple. Google Pay on Google LLC:n tavaramerkki. Samsung Payn tarjoaa Samsung. Garmin ja Garmin-logo ovat Garmin Ltd:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity yhdessä tai useammassa maassa, myös Yhdysvalloissa. Garmin Pay on Garmin Ltd:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkki.

 

Kortin myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.

 

Katso myös

OP Gold

Parempia vakuutuksia ja etuja elämyksiin

Tutustu ja hae