Määräaikainen tuottotili

Vakaata tuottoa kertatalletukselle.

Kiinteä korko tilillä takaa vakaan ja varman tuoton säästöillesi

Määräaikaisen tuottotilin korko pysyy samana koko talletusajan. Tiedät siis tarkalleen, paljonko korkotuottoa saat säästöillesi.

Voit saada korkeampaa korkoa, kun valitset pidemmän talletusajan

Laita säästösi helposti talteen sinulle sopivaksi talletusajaksi. Voit valita talletusajan kuukauden ja vuoden väliltä.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana säästöistäsi kertyy OP-bonuksia

Tilin säästöistä kertyy omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia, joita käytetään pankki- ja vakuutusasioinnin maksuihin ja palkkioihin. Omistaja-asiakkaana saat vuoden 2023 ajan 30 % enemmän OP-bonuksia. Vuonna 2024 bonuksia kertyy vielä runsaammin: 40 % enemmän kuin normaalisti.

Mikä on Määräaikainen tuottotili?

Määräaikainen tuottotili on helppo ja vakaatuottoinen tili lyhytaikaiseen säästämiseen. Laita haluamasi summa säästöön tilille ja valitse sinulle sopiva talletusaika. Säästösi kerryttävät kiinteää korkoa koko talletusajan.

Valitse tilille talletettava summa ja talletusaika niin, että voit huoletta pitää säästöjäsi koko talletusajan tilillä etkä tarvitse niitä käyttöösi ennen talletusajan päättymistä.

Näin säästät Määräaikaiselle tuottotilille

 • Talleta tilille 500–100 000 euroa tilin avauksen yhteydessä. Jos haluat tallettaa suuremman summan, varaathan ajan omaan osuuspankkiisi.
 • Valitse tilin talletusajaksi 1–12 kuukautta.
 • Näet tilisi kiinteän talletuskoron tilin avaamisen yhteydessä.   
 • Kun talletusaika päättyy, saat tallettamasi summan takaisin käyttöösi ja sinulle maksetaan kertynyt korkotuotto.
Talletuskorko Koron määräytyminen, maksaminen, verotus

Määräaikaisen tuottotilin korko on kiinteä, eli korko pysyy samana koko talletusajan. Näet tilin koron tilin avaamisen yhteydessä.

Korko maksetaan tilillesi, kun talletusaika päättyy.

Verotus

Koronmaksun yhteydessä korosta peritään lähdevero. Talletusta ja korkoa ei tarvitse ilmoittaa verotuksessa.

Tarkista tilisi korko

Kun kirjaudut op.fi-palveluun OP:n tunnuksillasi, näet Määräaikaisen tuottotilin tiedoista tilisi koron. Jos sinulla ei ole OP:n tunnuksia, soita asiakaspalveluun 0100 0500 (pvm/mpm). Asiakaspalvelu neuvoo sinulle parhaan tavan tilisi koron tarkistamiseen.

Kirjaudu op.fi-palveluun ja siirry tilisi tietoihin

 • Avaa tili kätevästi kirjautumalla op.fi-palveluun.
 • Talleta tilille 500–100 000 euroa kertatalletuksena tilin avauksen yhteydessä. Tilille ei voi tallettaa lisää rahaa tilin avaamisen jälkeen.
 • Valitse talletusajaksi 1–12 kuukautta.
 • Tililtä ei voi nostaa rahaa talletusaikana.
 • Kun talletusaika päättyy, saat tallettamasi summan takaisin ilmoittamallesi tilille ja sinulle maksetaan kertynyt korkotuotto.

Tilillä olevat varat on turvattu talletussuojalla. Talletussuojakorvaus on enintään 100 000 euroa tallettajan yhdessä talletuspankissa olevista talletuksista. OP Ryhmään kuuluvia pankkeja pidetään talletussuojan näkökulmasta yhtenä pankkina.

Talletussuoja turvaa tallettajan tilillä olevia varoja, jos talletuspankki ajautuu maksukyvyttömäksi. Jos talletuspankki on asetettu konkurssiin tai sillä on pysyviä maksuvaikeuksia, Rahoitusvakausvirasto maksaa pankin tallettajille korvaukset talletussuojarahaston varoista.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat OP-bonuksia, jotka pienentävät pankki- ja vakuutuspalveluidesi maksuja. Vuonna 2023 sinulle kertyy bonuksia 30 prosenttia enemmän ja vuonna 2024 jopa 40 prosenttia enemmän kuin normaalisti.

OP-bonuksia kerryttävät

 • säästämisen tileillä olevat varat
 • asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina
 • rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset
 • maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus.

OP-bonukset ovat verottomia. Siksi niitä käytetään automaattisesti esimerkiksi lainojen palvelu- ja toimitusmaksuihin sekä vakuutusmaksuihin.

Omistaja-asiakkaana saat myös tuntuvia etuja ja alennuksia. Saat esimerkiksi päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja vuoden 2024 loppuun asti sekä korkoa Käyttötilillesi. Lisäksi säästäminen ja sijoittaminen on sinulle tavallista edullisempaa.

Tilin tarjoaa osuuspankki.