Säästöobligaatio

Matalan riskin sijoitusratkaisu säästäjille ja sijoittajille, jotka eivät halua riskeerata sijoituksen nimellispääomaa

Pääomaturvatulla sijoituksella tavoittelet tuottoa ilman korkeaa riskiä

Pääomaturvattu säästöobligaatio on tuote säästäjille ja sijoittajille, jotka eivät halua riskeerata sijoituksen nimellispääomaa. Pääomaturva tarkoittaa, että sijoittajana saat vähintään sijoittamasi nimellispääoman täysimääräisenä takaisin eräpäivänä.

Tavoitteena kohtuullinen tuotto

Säästöobligaation enimmäistuottopotentiaali on rajattu, mutta enimmillään jopa yli 6 % p.a. eli vuosittaista tuottoa

Sijoituksen tuotto muodostuu kohde-etuuden kehityksen perusteella

Kohde-etuudet voivat olla esimerkiksi osakkeita, viitekorkoja, valuuttoja tai hyödykkeitä

Sijoituskohde pohjautuu ajankohtaiseen teemaan

Strukturoidut sijoitustuotteet pohjautuvat tarkasti valittuun ja ajankohtaisen markkinatilanteen huomioivaan teemaan.

Tuotteet saatavilla vain rajoitetun ajan

Strukturoiduilla sijoitustuotteilla on rajattu merkintäaika, jonka pituus on yleensä 1-2 kuukautta.

Säästöobligaatio on pääomaturvattu sijoitus

Säästöobligaatio mahdollistaa tuoton tavoittelemisen erittäin rajatulla riskillä. Lainan pääomaturva tarkoittaa sitä, että sijoittajana saat vähintään sijoittamasi nimellispääoman täysimääräisenä takaisin eräpäivänä. Pääomaturvan ansiosta säästöobligaatio on matalariskisempi vaihtoehto kuin perinteinen osakesäästäminen. Pääomaturva ei kata mahdollista ylikurssia tai merkintäpalkkiota.

Pääomaturvan lisäksi säästöobligaatio tarjoaa mahdollisuuden kohtuullisen tuoton tavoittelemiseen. Lainan tuotto riippuu kohde-etuuden kehityksestä. Mikäli lainan kohde-etuus on kehittynyt suotuisasti, sinulle maksetaan hyvitystä eli tuottoa sijoittamallesi pääomalle. Kohde-etuudet voivat olla esimerkiksi osakkeita, viitekorkoja, valuuttoja tai hyödykkeitä.

 

Pääomaturvattu sijoittaminen sopii monenlaiselle sijoittajalle

Säästöobligaatio soveltuu kaikille säästäjille ja sijoittajille, jotka haluavat pääomilleen turvaa kurssilaskua vastaan. Säästöobligaatio soveltuu keskipitkän ajan sijoituskohteeksi, sillä laina-aika on yleensä 3-5 vuotta. Normaaleissa markkinaolosuhteissa voit myydä sijoituksesi pois myös kesken laina-ajan. Ota silloin yhteyttä omaan osuuspankkiisi.

Strukturoidun joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskija on OP Yrityspankki Oyj. Osuuspankit toimivat merkintäpaikkoina OP Yrityspankki Oyj:n lisäksi.