OP_yleiskuva_v10338098_11_digitaalisuus.jpg

Huolehdi tietoturvastasi

Verkossa asiointi on turvallista, kun huolehdit käyttämäsi laitteen tietoturvasta sekä tunnuksistasi.

Muista nämä, kun käytät pankkipalveluita

Kun haluat hoitaa pankki- tai vakuutusasioitasi verkossa, turvallisinta on siirtyä OP-verkkopalveluun kirjoittamalla op.fi-osoite selaimen osoiteriville. Älä siirry asioimaan OP-verkkopalveluun tekstiviestissä tai sähköpostissa olevien linkkien kautta.

Ole tarkkana, jos palvelussa on normaalista poikkeava näkymä tai avainlukuja kysytään esimerkiksi kirjautumisen yhteydessä useammin kuin yhden kerran. Muista, että pankin järjestelmä kysyy aina vain yhden avainluvun kerrallaan.

Tilitietojesi katselu ja maksaminen muiden pankkien ja toimijoiden sovelluksissa

Maksamisen palveluita koskeva lainsäädäntö muuttui. Se mahdollistaa, että voit halutessasi käyttää muiden pankkien ja toimijoiden sovelluksia tiliesi hallinnointiin ja maksamiseen. Voit esimerkiksi valita, että käytät yhden pankin sovellusta kaikkien pankkitiliesi hallinnointiin, vaikka tilit olisivat eri pankeissa.

Ulkopuoliset palveluntarjoajat eli muut pankit ja toimijat eivät pääse automaattisesti käsiksi tilitietoihisi, ainoastaan vain, jos annat valtuutuksesi vahvasti tunnistautuneena. Ulkopuoliset palveluntarjoajat ovat toimiluvan saaneita ja Finanssivalvonnan valvonnan alla.

Huolehdi laitteesi tietoturvasta

Huolehdi, että tietokoneessasi tai muissa laitteissasi, joilla käytät OP-verkkopalvelua, on tietoturva kunnossa. Tarkista, että koneellasi on seuraavat ohjelmat ja että ne on päivitetty ohjeiden mukaan:

  • palomuuriohjelmisto
  • virustorjuntaohjelma
  • käyttöjärjestelmä
  • uusimmat versiot internetin selailuun liittyvistä ohjelmista.

Älä käytä tunnuksiasi laitteella, jolla on merkkejä haittaohjelmista. Tarvittaessa laite on vietävä ammattilaisen puhdistettavaksi.

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin 

Pankkitunnuksesi mahdollistavat maksut tililtäsi, joten niiden haltija voi esiintyä sinuna ja saada haltuunsa kaiken tiedon verkkopankistasi. Epärehelliset tahot voivat yrittää erilaisin keinoin saada tunnuksesi käyttöönsä. Älä koskaan anna tunnuksiasi kolmannelle osapuolelle. Pankin oman tunnistuspalvelun lisäksi voit käyttää tunnuksiasi tilitieto- ja maksutoimeksiantopalveluissa, kun palveluntarjoajalla on vaadittava viranomaislupa tai ilmoitus toiminnastaan. Voit tarkistaa käyttämäsi tahon luvan Finanssivalvonnasta.

Jos luovutat tunnuksesi ulkopuoliselle taholle, voi tämä kirjautua OP:n verkkopalveluun sinun tunnuksillasi. Samalla tämä taho saa rajoittamattoman pääsyn kaikkiin verkkopalvelussa oleviin tietoihisi. 
 
OP:n verkkopalvelutunnukset ovat henkilökohtaisia, vahvoja sähköisiä tunnistusvälineitä eli henkilöllisyystodis-tuksesi verkossa. Voit hoitaa niiden avulla asioitasi myös monien viranomaisten verkkopalveluissa. Vahvaa sähköistä tunnistamista koskevan lain mukaan tunnistusvälineen luovuttaminen toisen käyttöön on kielletty. Älä luovuta tunnuksiasi kenellekään, älä edes perheenjäsenille.