Kaikki hyvä on parasta jaettuna

Äänestä Kaikki hyvä on parasta jaettuna -tuen saajaa 10.-23.4.

Omistaja-asiakas: anna äänesi OP-mobiilissa ja olet mukana päättämässä, mitkä yhdistykset saavat tukea!

Avasimme helmikuussa Kaikki hyvä on parasta jaettuna -haun kymenlaaksolaisille yhdistyksille, jotka tekevät vaikuttavia tekoja yhteisömme hyväksi. Jaamme nyt yhteensä 30 000 euroa:

 • 7 000, 5 000 ja 3 000 euroa liikuntaan, hyvinvointiin ja yhteiskunnalliseen toimintaan
  • Päätökset tukien saajista tekevät omistaja-asiakkaamme.
  • Lisäksi henkilöstömme valitsee hakijoiden joukosta kohteen, joka saa 5 000 euroa.
 • 3 000 ja 2 000 euroa kulttuuriin
 • 10 x 500 euroa paikallisten, iloa ja yhteisöllisyyttä lisäävien tapahtumien järjestämiseen

Saimme tänä vuonna yhteensä 121 hakemusta eri kategorioihin.

Äänestä OP-mobiilissa

Valitsimme hakijoiden joukosta 35 omistaja-asiakkaidemme ja henkilöstömme äänestykseen. Omistaja-asiakkaana sinä voit olla valitsemassa kolmea tuen saajaa, jotka saavat äänimäärien mukaan 7 000, 5 000 ja 3 000 euroa.

Tutustu hakijoihin ja suunnitelmiin tuen käyttötarkoituksesta alla ja anna äänesi OP-mobiilissa 10.-23.4.2023.

Kirjaudu OP-mobiiliin > Muut > Omistaja-asiakas > Kumppaneidemme tarjoamat edut > OP Kymenlaakso

Julkistamme kaikki tuen saajat 30.4.2023.

#parastajaettuna #unelmapankki

Yhdistys on perustettu vuonna 1971 ja sen tarkoitus on eläkeläisten henkisten ja aineellisten etujen ja oikeuksien valvominen. Yhdistyksen arvot ovat inhimillisyys, ikäystävällisyys, tasa-arvo, yhteisvastuu ja oikeellisuus.

Jäsenmäärä: 516

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Kesäpäivän järjestämiseen: matka ja yhteinen tilaisuus, johon kaikilla olisi mahdollisuus osallistua. Yhteiskuljetus ja nouto mahdollisimman läheltä.

Frisbeekotkat ry on aktiivinen frisbeegolfia Kotkan ja Haminan alueella edistävä yhdistys. Yhdistys järjestää monipuolista kilpailu- ja harrastustoimintaa kaikenikäisille frisbeegolfista kiinnostuneille. Lisäksi yhdistys ylläpitää, kunnostaa ja kehittää Kotkan Petäjäsuolla sijaitsevaa frisbeegolfrataa, joka on ainoa Kotkassa oleva täysimittainen rata.

Jäsenmäärä: 91

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Pyrimme kuluvan kauden aikana kehittämään Petäjäsuon frisbeegolfrataa entistä monipuolisemmaksi ja suurempaa joukkoa palvelevaksi. Olemme saamassa uutta aluetta käyttöömme ja näin ollen pääsemme perustamaan uusia heittoväyliä ja kehittämään aluetta kokonaisuudessaan. Tämä on erityisen tärkeää sen vuoksi, että meillä on useita potentiaalisia, nuoria heittäjiä, joiden pääasiallisena harjoitus- ja kilpailualueena Petäjäsuon rata toimii.

Lisäksi on käynnistymässä matalan kynnyksen junioritoimintaa, jonka kuluihin toivotaan myös tukea.

Yhdistys aloittanut toimintansa 1.1.2023 kahden juniorijääkiekkoseuran yhdistymisen seurauksena. Kiekkoympyrät-80 Haminasta ja Titaani-juniorit Kotkasta yhdistyivät, jotta paikalliset lapset ja nuoret voivat jatkaa jääkiekon harrastusta paikkakunnalla. Lisäksi harrastusryhmiin kuuluu pipolätkä, lapsi-vanhempiluistelu, erityisryhmälätkä sekä kiekkokoulu.

Jäsenmäärä: 320

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Peliasujen hankinta uudelle seuralle, hankinnan arvo n. 20.000 €. Tuki kohdistuu suoraan harrastamisen hintaan eli kaikki menee tuohon hankintaan, jotta pelimaksujen ei tarvitsisi nousta.

Haminan Naisvoimistelijat on yli 100-vuotias virkeä seura, joka haluaa tarjota matalan kynnyksen jumppia edullisella vuosimaksulla, jotta kaikilla olisi mahdollisuus harrastaa liikuntaa. Seuramme onkin vastaisku yksityisten salien kalliille kuukausimaksuille. Kaikenkuntoiset- ja ikäiset ovat tervetulleita ammattitaitoisten ohjaajien ohjaamille tunneillemme. Seuramme antaa myös mahdollisuuden nuorille osallistua tunneille nimellisellä maksulla ja ukrainalaiset naiset ovat osallistuneet tunneillemme ilmaiseksi.

Jäsenmäärä: 180

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Koronavuodet verottivat jäsenmääräämme niin paljon, että nyt seuran taloudella on haasteita. Haluamme edelleen pitää jäsenmaksumme alhaisena, jotta se ei olisi este liikunnan harrastamiseen. Haluamme 101-vuotiaana seurana jatkaa toimintaamme naisvoimistelun hyväksi ja tuesta olisi seuralle iso apu. Hyvässä seurassa on ilo liikkua ja kaikki on parasta jaettuna!

Haminan Pallo-Kissat ry on perustettu 1950. Seurassa on tällä hetkellä 14 juniorijoukkuetta sekä Nappulaliiga-toimintaa. Joukkueet harjoittelevat 3 kertaa viikossa Haminan Palloiluhallissa (talvella), Nappulaliiga 2 kertaa viikossa. Rekisteröityjä pelaajia on n.200 henkilöä.

Juniorijoukkueidemme keskeinen toimintaperiaate ja kulmakivi on Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa – ideologia. Sen lisäksi joukkueidemme perusarvoja ovat itsensä ja muiden arvostaminen, eettisyys, moraali, tasapuolinen kohtelu, yksilöiden tarpeiden huomiointi sekä suvaitsevaisuus. Toivomme että arvojemme myötä pystymme tukemaan lasten sekä nuorten liikunnallisen harrastuksen jatkumista mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen.

HaPK:n kasvatuksellisena arvoina ja ihanteina on antoisan ja virikkeellisen harrastuksen myötävaikutuksella pyrkiä tukemaan nuoren ihmisen henkistä sekä fyysistä kasvua ja tasapainoista kehitystä. Merkittävä lähtökohta tasapainoiselle kehitykselle ovat luonnollisesti terveet elämäntavat, joita tukee erinomaisesti mieluisa, hyvähenkinen ja kannustava jalkapallon harrastaminen Haminan Pallo-Kissoissa.

Jäsenmäärä: 300

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Tuki käytettäisiin 3 eri tarkoitukseen:

 1. Nappulaliiga-toiminnan kuluihin ( 4-7-vuotiaiden harrastetoiminta)
 2. Kesällä toteutettavan taitoleirin kuluihin; ohjaajien korvaus, materiaalin hankinta
 3. Harjoitusvuorojen kustannuksiin ( seuran juniorit joutuvat maksamaan vuoroista, koska kaupungilla ei ole tarjota vuoroja heidän tiloista talvella). Tuki siis kohtuullistaa kausimaksuja, jotka menevät suoraan tilavuokriin.

Jaspis on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon ja poliittisesti sitoutumaton nuoriso- ja raittiusyhdistys. Tavoitteenamme on edistää nuorten hyvinvointia ja päihteetöntä elämäntapaa nuorten keskuudessa. Jaspiksen järjestämä toiminta on kaikille nuorille avointa ja ilmaista. Emme edellytä osallistujilta yhdistyksen jäsenyyttä ja osallistujia on moninkertainen määrä jäsenmäärään nähden. 

Yhdistyksemme ylläpitää Haminan Raittiustalossa sijaitsevaa Jaspis-nuorisotilaa. Järjestämme kaikille avoimia nuorten iltoja ja viikonloppuisin yökahvilaa yhteensä 3 iltana viikossa läpi vuoden. Tarjoamme nuorille viihtyisän, valvotun ja päihteettömän tilan, jossa he voivat viettää aikaa mm. pelaten biljardia ja muita pelejä. Järjestämme joka viikko myös mm. sählykerhoa. Nuorten iltoihin osallistuu päivittäin noin 30-60 nuorta. Uusi toimintamme on nuorten tueksi koulutettujen mielenterveys- ja päihdetaustaisten kokemusasiantuntijoiden vertaistyö, esim. oppilaitosvierailut ja kahdenkeskiset tapaamiset. Nuoret osallistuvat aktiivisesti toiminnnan suunnitteluun ja palkkaamme heitä avustajiksi vetämään eri toimintoja.

Jäsenmäärä: 160

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Nuorten illat ja yökahvilatoiminta Haminassa sekä nuorten vertaistukitoiminta Haminassa ja Etelä-Kymenlaakson aluieella. Olemme kouluttaneet nuorten tueksi päihde- ja mielenterveystaustaisia kokemusasiantuntijoita, jotka tekevät luokkavierailuja oppilaitoksiin ja ovat läsnä nuorten illoissa ja tapaavat nuoria kahden kesken. Teemme yhteistyötä Haminan lisäksi lähikuntien alueella.

Tarjoamme tanssiharrastuksen kaikenikäisille: pienimmät 5 v. ja vanhimmat reilu 80 v.  Tarjolla on hip hop tanssia, steppiä, lavista, countrya ja salonkitanssia. Myöskin jumppaa on tarjolla.

Jäsenmäärä: 140

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Ohjaajien palkkaukseen ja koulutukseen sekä tilan vuokraan.

Haminan Uimaseuralla on yli 100 vuotiset perinteet uinnin parissa.
 
Seura mahdollistaa etenkin alueen lapsille ja nuorille uintiharrastuksen, mentaliteetilla uintia vauvasta vaariin. Seurassa uimarin polku on rakennettu ottaen huomioon uimarin henkilökohtaisen kehityksen ja tavoitteellisuuden. Nuorimat uimarit ovatkin 4-vuotiaita, kun he astuvat mukaan seuratoimintaan. Ja päskettä Haminan uimahallissa riittää, kun 22 eri harrasteryhmän uimarit saavat opastusta uinnin saloihin koulutettujen ohjaajien toimesta. Pääasiassa kaikki uinninohjaajat ovat ns. ”vanhoja” seuran uimareita. Seura mahdollistaa myös kilpauintitoiminnan, johon osa uimareista siirtyy 10-11 vuotiaina. Toiminta ei rajoitu vain lapsiin ja nuoriin, vaan uinnin harrastaminen on myös mahdollista aikuisiällä mm. 2 kertaa vuodessa järjestettävien uinnintekniikkakurssien kautta, ja on aikuisuimareille myös tarjolla viikottainen ohjattu uintivuorokin. 

Huomioiden alueen tilanteen uimakoulutoiminnan puutteen osalta, niin Haminan Uimaseura on merkittävässä asemassa, kun tarkastelemme uintia yhtenä merkittävänä kansalaistaitona.

Jäsenmäärä: 240

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Viimeiset 2-3 vuotta ovat olleet enemmän ja vähemmän haasteellisia seurantoiminnan ja etenkin talouden näkökulmasta. Haettava tuki on tarkoitus kohdentaa koko Haminan Uimaseuran toimintaan. 
 
Koronan vallitessa rajoitukset kohdistuivat etenkin seuran harrastetoimintaan, koska uimahallin sulkujen myötä myös harrastetoiminta oli jäähyllä. Koska 95 % seuran kaikista uimareista on harrastelijoita, niin toiminnan keskeytys aiheutti loven myös seurantalouteen.
 
Seuratoimintaan kohdentuvalla avustuksella, on tarkoitus taata toiminta sen koko laajuudessaan ja näin mahdollistaa n. 240 haminalaisuimarin uintiharrastus. 
 
Mahdollinen avustus on tarkoitus kohdentaa suoraan seuran säännöllisiin kustannuksiin:
 • Pienen ja isonaltaan allasmaksuihin (70 %)
 • Uusien ja nykyisten ohjaajien kouluttamiseen (20 %)
 • Aikuisuimareiden ja kilpauimareiden toiminnan tukemiseen (10 %)

Haminalaisessa tanssiseurassa voi harrastaa monenlaista tanssia. Lisäksi lajitarjontaan kuuluu mm. kehonhuolintaa. Have Stepissä käy laadukkaan opetuksen vuoksi oppilaita ympäri kaakkois-Suomea. Harrastajien asuinpaikkoja ovat mm. Hamina, Kotka, Vehkalahti, Summa, Myllykoski, Kouvola, Porvoo, Pyhtää ja Virolahti. Have Step tarjoaa lisäksi tanssiesityksiä ja tanssiopetusta tilauksesta. Tanssiseura Have Stepin tarkoituksena on edistää tanssillista liikuntaa ja muuta siihen liittyvää kansalaistoimintaa Haminan sekä Kaakkois-Suomen alueella siten, että erilaisista lähtökohdista olevilla henkilöillä on mahdollisuus harrastaa kunto- ja terveysliikuntaa, kilpa- ja huippu-urheilua tai liikuntaan liittyvää yhdistystoimintaa edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti.

Jäsenmäärä: 70

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Tanssi kehittää harrastajan koordinaatiota, fysiikkaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Ryhmässä toimiminen opettaa kunnioitusta, käytöstapoja sekä parityöskentely taitoja. Lisäksi harrastaja oppii hallitsemaan omaa kehoaan, sekä tuomaan tunteita julki tanssin avulla. Have Step järjestää säännöllisesti seurapäiviä, joihin kuuluu valmennusta ja mukavaa yhdessäoloa seuran kustannuksella. Mahdollisuuksien mukaan seura tukee myös kilpailumaksuja sekä matkoja, jotta erilaisista lähtökohdista olevilla henkilöillä olisi mahdollisuus harrastaa kunto- ja terveysliikuntaa, kilpa- ja huippu-urheilua tai liikuntaan liittyvää yhdistystoimintaa edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti. Have Stepillä on visio olla toimiva ja aktiivinen lasten ja aikuisten laadukkaan tanssiharrastuksen mahdollistaja, haemme avustusta seurapäivien järjestämiseen kaikille halukkaille harrastajille Olympiakomitean tähtiseurassa, tanssijan taloudellisista lähtökohdista huolimatta, luoden osallistumisen mahdollisuuksia kaikille.

Kaipiaisten Kajastus ry on perinteikäs vuonna 1932 perustettu urheiluseura. Alkuvuosina seuran toiminta keskittyi jalkapalloiluun, jonka paikkakunnalle muuttaneet viipurilaiset rautatieläiset toivat tullessaan.  Veikkauskupongilla Kajastus esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1940. Oman urheilukentän seura sai vuonna 1956, jolloin jalkapallon lisäksi toiminta monipuolistui ja mukaan tuli myös yleisurheilu hiihdon ohella.  Seuraavina vuosikymmeninä päälajiksi valikoitui kuitenkin jalkapallo, jossa seura pelasi vaihtelevalla menestyksellä aina viime vuosiin saakka IV- ja V-divisioonassa. Seura toimi myös kasvattajaseurana  junioritoiminnan myötä.

Väestörakenteen muutoksesta, koronasta  ja seuran taloudellisen tilanteen heikentymisestä johtuen Kajastuksella ei ole enää muutamaan vuoteen ollut mahdollista asettaa  joukkuetta Suomen Palloliiton sarjoihin . Seuran toiminnan pääpaino onkin nykyisin kuntoliikunnassa.  Talvella Kaipiaisissa sijaitseva 3 kilometrin mittainen valaistu hiihtolatu on ahkerassa käytössä samoin kuin koulun yhteydessä oleva jääkiekkokaukalo. Vastaavasti kesäaikana monet  vaihtelevat  ulkoilureitit  valtatie 6:n molemmin puolin tarjoavat erinomaiset  edellytykset ulkoliikuntaan kaiken ikäisille ihmisille.

Viime kesänä Kajastus aloitti 5–15-vuotiaille tytöille ja pojille ohjatun liikunta-ja jalkapallokoulun kesä- ja heinäkuun ajaksi, kun koulut olivat kiinni. Parhaimpina iltoina seuran omistamalla kentällä oli paikalla 30–40 lasta, joista osa oli tullut naapurikylistä vanhempien kyyditseminä.  Syksyllä 2022 Kaipiaisten koulun liikuntasalissa 2022 aloitettiin näille nuorille lapsille ohjatut sisäliikuntavuorot kerran viikossa.  Nuorten salivuoron päätyttyä aikuiset naiset ja miehet aloittivat vuorostaan  lentopallon peluun. Sisäliikuntavuorot päättyivät 28.3.2023 
Todettakoon, että sekä nuorille lapsille että aikuisille suunnatut uudet sisäliikuntavuorot otettiin innostuneesti vastaan aina naapurikyliä Tirvaa, Enäjärveä ja Saaramaata myöten.

Jäsenmäärä: 70-100

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Tuki käytettäisiin Kaipiaisten koulun liikuntasalin vuokraan Kouvolan kaupungille.

Toinen tuen mahdollinen käyttökohde on Kaipiaisten valaistun noin 3 kilometrin mittaisen kuntopolun/hiihtoladun kunnostamisen jatkaminen tulevan syksyn aikana. Tavoitteena on levittää kivituhkaa pahimpiin painanteisiin ja roudan nostamien kivien juurelle. Syksyllä 2022 tätä työtä jo aloitimme  ja levitimme 41 tonnia kivituhkaa talkoovoimin, koska kuntorataa ei ole  kunnostettu. moneen vuoteen. Ainoastaan ruohoa, puita ja pensaita on leikattu vuosittain mutta varsinaisen radan kunnostustyö on jäänyt tekemättä.

Kolmantena mahdollisena tuen käyttökohteena kohteena on Kajastuksen oman nurmikentän kunnostaminen. Kentän nurmi kaipaa osin uudistamista ja paikkausta.. Kentän reunalla sijaitseva lämmitettävä ja ajanmukainen pukukoppi/huoltorakennus tarjoat hyvät puitteet paitsi jalkapalloiluun myös muuhun ulkoliikuntaan.

Urheiluseura Karhulan Katajaiset ry:n tavoitteena on tarjota laadukasta urheilu- ja kuntoliikuntatoimintaa kaikenikäisille ja tasoisille liikkujille aloittelijoista huipulle tähtääviin urheilijoihin sekä tarjota hyvät menestymismahdollisuudet huippu-urheilijoille.

Jäsenmäärä: 400

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Haemme tukea Karhulan Katajaisten yleisurheilukoulutoimintaan. Joka kesä Karhulan Katajaiset järjestää Kymenlaakson suurimman yleisurheilukoulun. Katajaisten yleisurheilukoulu tavoittaa kesäisin yli 200 lasta ja nuorta 4-vuotiaasta 13-vuotiaaseen asti.

Yleisurheilukoulun tavoite on opettaa lapsille motorisia taitoja, fyysisten ominaisuuksien monipuolinen kehittäminen, sekä tietysti
opettaa heille yleisurheilulajien perusteita. Katajaisten yleisurheilukoulun tavoitteisiin kuuluu myös opettaa lapsille sosiaalisia taitoja, sääntöjen noudattamista ja urheiluun kuuluvien pettymysten käsittelyä.

Karhulan Katajaiset järjestää myös kerran viikossa urheilukoululaisten vanhemmille jumppatunnin urheilukoulun aikana ja tällä toiminnalla pyrimme innostamaan myös vanhempia huolehtimaan omasta fyysisestä kunnostaan.

Tuen kohdistaisimme urheilukoulun ohjaajien korvauksiin, koulutukseen, urheilukoulun koordinoimiseen ja urheilukoulun välinehankintoihin. Karhulan Katajaisten urheilukoulun toiminta tavoittaa niin lapset kuin vanhemmatkin.

Korkeakosken Nuoret ry on perustettu vuonna 1998. Toiminta käynnistyi Korkeakosken koulun oppilaiden ja aikuisväestön yhteisen tekemisen ja kohtaamisen tukemiseksi. Yhdistyksen kotipaikkana toimii Kotkan kaupungilta vuokrattu omakotitalo (asevelitalo) Kymijoen rannalla, Kotkan Korkeakoskella, jota Rantataloksi kutsutaan. Olemme tarjonneet luonnonläheisen tapaamispaikan kaikenikäisille asukkaille ja lähiseudun yhteisöille.

Rantatalon lisäksi yhdistys on usean vuoden ajan ylläpitänyt myös Rantatalon läheisyydessä sijaitsevaa Kotavuoren ulkoilu- ja retkeilyaluetta. Alue on nykyisin Korkeakosken koulun ja päiväkodin aktiivisessa käytössä.

Yhdistys on järjestänyt vuosien varrella myös erilaisia teemapäiviä kuten terveyskioskia, punkki-infoa, ikäihmisten terveysneuvontaa, fysioterapeuttista ohjausta, Kirpputori / Kierrätyspäiviä, Laskiais-, Pääsiäis- ja Joulutapahtumia, elokuun Kymijokipäiviä, loppusyksyn Silakkapäiviä sekä kulttuuriretkiä, sauna- ja uinti-iltoja jäsenille. Lisäksi ylläpidetään kahvilatoimintaa tiistaisin ja torstaisin, työllistäen palkkatuella työttömän työnhakijan.

Jäsenmäärä: 230

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Rantatalo ja Kotavuoren ulkoilu- ja retkeilyalue ja näiden tapahtumatuotanto edellyttää yhdistykseltä niiden resursointia ja jatkuvaa kehittämistä, jotta voimme tarjota edelleen kaikenikäisille asukkaille ja yhteisöille yhden parhaista, ehkä ainoan tämänkaltaisen tapaamis- ja tapahtumapaikan, henkireiän vuolaan Kymijoen rannalla.

Kotka Eagles ry on urheiluseura, joka järjestää mahdollisuuden harrastaa amerikkalaista jalkapalloa kaiken ikäisille ihmisille ikään, kokoon, sukupuoleen, taloudelliseen asemaan tai aiempaan harrastustaustaan katsomatta Etelä-Kymenlaakson alueella.

Jäsenmäärä: noin 100

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Tuen avulla hankittaisiin seuralle varusteita lainattavaksi pelaajille ja katettaisiin matkakustannuksia peleihin ja turnauksiin erityisesti junioreille, jotta jokaisella lapsella olisi mahdollisuus harrastaa/aloittaa amerikkalaisen jalkapallon harrastaminen riippumatta perheen taloudellisesta tilanteesta.

Tavoitteenamme on lisätä paikkakunnallamme lasten hyvinvoinnin edellytyksiä ja mahdollisuuksia kohti parempaa aikuisuutta. Keräämme varoja, jotka käytetään kotkalaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen, osallistumismahdollisuuksien lisäämiseen sekä vähävaraisten lapsiperheiden tukemiseen.

Jäsenmäärä: 109

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Eväitä Elämälle -ohjelma tukee syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista ja tämän tuen käyttäisimme harrastustukeen.

Kotkan Taitoluistelu ry:n päätarkoituksena on taitoluistelun sekä liikunnan edistäminen tarjoamalla eri ikäisille lapsille ja nuorille mahdollisuus taitoluistelun harrastamiseen, eli harrastaa sekä kunto- ja terveysliikuntaa, että kilpa- ja huippu-urheilua.

Seurassa tarjotaan mahdollisuus harrastaa taitoluistelua myös niille lapsille, jotka eivät halua kilpailla. Heitä varten toimivat harrastajaryhmä ja luistelukoulu, joiden tavoitteena on tavoitteellinen uusien taitojen oppiminen, sekä onnistuminen ja liikunnan riemu, jotka edistävät terveellistä ja hyvää elämää.

Jäsenmäärä: 70

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Seurana haluamme mahdollistaa harrastamisen mahdollisuuden tasavertaisesti kaikille.

Haluamme tarjota maksuttoman luistelukoulun kaikille harrastuksen pariin hakeutuville 3-6v lapsille / 2023-2024.

Kotkan Telinevoimistelijat ry on toiminut Kotkan Savotan alueella vuodesta 2016 lähtien, jolloin kaupungin toimesta lähdettiin kannustamaan liikunta- ja urheiluseuroja vuokraamaan tiloja Savotalta. Sitä ennen toimimme Mussalon liikuntahallissa, jossa ongelmana olivat pienet tilat ja
jokaisen harjoituksen yhteydessä telineiden kasaaminen ja siirtäminen varastosta saliin ja takaisin harjoitusten päätyttyä.

Seurassamme on viime vuosina ollut noin 250-300 telinevoimistelun ja akrobatiavoimistelun innokasta harrastajaa, 3 -vuotiaista aikuisiin asti, mukana toiminnassamme ja valmentajia on tällä kaudella 29. Aktiivisesti kilpailevia voimistelijoita meillä on niin tytöissä kuin pojissa, yhteensä noin 70. Viikoittain salilla pidetään yhteensä yli 80 ohjattua harjoitustuntia. Harrastajamäärillä mitattuna olemme kaupungin urheiluseurakentässä yksi suurimmista lasten ja nuorten liikuttajista. Ja olemme Kotkassa suosituin urheiluharrastus tyttöjen keskuudessa, reilusti yli 200 alle 18-vuotiaalla tyttöharrastajalla.

Jäsenmäärä: noin 250

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Salin turvallisten olosuhteiden ylläpitämiseen, kunnostamalla ja ostamalla uusia voimisteluvälineitä. Seura ylläpitää ja kehittää voimistelusalia omalla panoksella. Suuri voimistelijoiden määrä kuluttaa salin välineitä ja viimeisin hankinta omalla panoksella oli tyttöjen nojapuiden aisat 1 600 €. Tänä keväänä seura järjesti historiansa ensimmäiset voimisteluliiton alaiset telinevoimistelukilpailut ja samaan aikaan pidettiin myös Stara-tapahtuma akrobatiavoimistelussa. Salin kehittäminen mahdollistaa jatkossakin isompien kisojen järjestämisen ja niiden toivotaan tuovan tuloja seuralle.

Tilavuokra 6 000 €/kk. Lisäksi pitää pystyä kattamaan ohjaajien ja valmentajien palkat ja salin siivous. Kaikki ulkopuolinen tuki auttaa seuraa pitämään harrastusmaksut lapsille ja nuorille kohtuullisina jatkossakin.

Urheiluseura, Etelä-Kymenlaakson ainoa nyrkkeilyseura;

 • Terveysliikuntaa; kuntonyrkkeily, senioreiden voimaharjoittelu
 • Kilpaurheilua: kilpanyrkkeily junioreille ja aikuisille
 • Nyrkkeilyakatemia junioreille
 • Naperonyrkkeily alle 8 vuotiaille

Jäsenmäärä: 250

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Tahdomme tarjota jokaiselle nuorelle laadukkaan liikuntaharrastuksen. Rahoitusta tarvitsemme pitääksemme lasten ja nuorten harrastamisen maksut mahdollisimman alhaisina, jotta jokaisella olisi tasavertainen mahdollisuus osallistua merkitykselliseen ja hyvin toteutettuun liikuntaharrastukseen. Tuen avulla voisimme hankkia varustelainaamon, mistä nuori voisi lainata esim otteluasua, pääsuojaa, hanskoja, käsisiteitä, hammassuojia, alasuojia, kenkiä. Monesti aloittelevan nyrkkeilijänuoren osallistuminen kilpailuihin kaatuu varusteiden puutteeseen, niiden suurten kustannusten takia. Varusteiden lisäksi kilpailuihin osallistuminen vaatii lisenssin, tapaturmavakuutuksen sekä lääkärintarkastuksen ja kilpailukirjan. Tällä tuella voisimme taata tasavertaisen mahdollisuuden ihan jokaiselle, joka haluaa harrastaa nyrkkeilyä.

Kouvolan Jalkapallo vastaa tällä hetkellä jalkapallon joukkue- ja kilpatoiminnan lisäksi kaikesta jalkapalloiluun liittyvästä ruohonjuuritason harrastetoiminnasta. Perhefutis, Soveltavafutis, pallokerhotoiminta. Toimintaa järjestetään tytöille ja pojille, sekä naisille ja miehille.

Jäsenmäärä: 1 048

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Peli on avattu kaikille!

Futis kuuluu ihan kaikille, jokaisella on oikeus olla osa sitä ja kokea lajin hienous.

Kouvolan Jalkapallon tekee työtä sen eteen, että lapset oppivat taustasta ja sukupuolesta riippumatta liikkumisen ilon jo pienestä pitäen.
KJP:n jalkapallon "Road Show" Kouvolan alueen päiväkoteihin sekä alakouluihin.

Liikunnan riemun ja yhdessä liikkumisen ohella kiertueella korostetaan reilua kaveruutta. Reilu kaveri ei kiusaa koulussa/päiväkodissa, eikä sen ulkopuolella. Lasten ja nuorten liikuntainnon lisääminen sekä kiusaamisen kitkeminen ovat erityisen tärkeitä arvoja seurassamme. Lapsella on oikeus kokea tunteita jotka ovat iso osa futista -iloa, surua, jännitystä ja joskus jopa pelkoa. Kaikki nämä hetket jaetaan kavereiden kanssa, yhdessä päiväkodissa tai koulussa.

Avustamme Kouvolan seudulla asuvia vähävaraisia lapsiperheitä (alle 18v lapset) harrastusavustuksin, ruoka- ja muina lahjakortteina. Olemme työllistäneet kahtena aikaisempana kesänä nuoria mm. kirpputori- ja tapahtumatoimintaamme.

Jäsenmäärä: noin 60

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Lasten liikuntaharrastusten tukemiseen; vähävaraisten lasten harrastus- ja osallistumismahdollisuuksien tukeminen.

Pääasiassa talkoovoimin toimiva jo lähes 30-vuotias urheiluseura. Tarjoamme polkua taitoluistelun pariin aivan ensimmäisitä liu'uista korkeimmalle kilpatasolle asti. Lukuisat talkootyöt auttavat meitä pitämään harrastusmaksut kohtuullisina.

Jäsenmäärä: 100

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Seuran toiminnan kehittämiseen ja harrastajamäärien kasvattamiseen.

Kouvolan Tennisseuran tavoite on tarjota tennistä kaiken ikäisille: harrastajien ikähaarukka on 4-85 vuotta. Tennisseuralla on yksi palkattu, päätoiminen valmentaja.

Tennisseurassa toimii lasten pallokoulu, useita eri-ikäisten juniorivalmennusryhmiä sekä useita sekä miesten että naisten harrastevalmennusryhmiä. Kesäaikaan tennisseuran toiminta keskittyy Koskenrannan ulkotenniskentille Kuusankoskelle, jossa ylläpidämme yli 100 vuotta vanhaa Tennispaviljonkia, joka on Museoviraston suojelukohde.

Jäsenmäärä: 153

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Kouvolan Tennisseura järjestää koulutus- ja opetustapahtuman Koskenrannan tenniskentillä Kuusankoskella. 

Tapahtuman tavoitteet:

 1. Tarjota laadukasta erityisvalmennusta Kouvolan Tennisseuran valmennettaville
 2. Kouluttaa uusia ohjaajia lasten pallokouluun 
 3. Kouluttaa kilpailunjohtajia, jotta Kouvolan Tennisseura pystyisi järjestämään virallisia kilpailuja. 
 4. Järjestää Koskenrannan avoimet tenniskilpailut. Tennisseuralla on kesäaikaan hienot puitteet kilpailujen järjestämiseen, mutta tarvitsemme kipeästi sponsoritukea mm. palkintojen hankintaan.

Kymenlaakson Liikunta ry toimii liikunnan ja urheilun edunvalvojana ja kehittäjänä Kymenlaakson maakunnassa. Yhdistys tuottaa jäsenilleen ja muille liikuntaa ja urheilua harrastaville tai edistäville yhteisöille niiden tarvitsemia palveluja sekä edistää tasa-arvoa ja suvaitsevuutta sekä toimii puhtaan luonnon ja ympäristön puolesta

Jäsenmäärä: 143 (yhdistystä, ei henkilöjäseniä)

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Vähävaraisten lasten liikunnan rahasto

Kymenlaakson Liikunta on perustanut vähävaraisten lasten ja nuorten liikunnan rahaston ja luonut sille säännöt. Rahaston tarkoituksena on tukea vähävaraisia kymenlaaksolaisia perheitä, joiden taloudellinen tilanne ei mahdollista lasten liikunnan harrastamista maksullisissa lajeissa. 

Tuki on harkinnanvarainen ja tapauskohtainen kuitenkin niin, että tasavertaisuus toteutuu. Tuen myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä: perheen äkillinen ja tilapäinen taloudellinen ahdinko (tulipalo, putkiremontti tms.), muutos perhesuhteissa esim. avioero, yksinhuoltajuus, monilapsisuus, työttömyys tms. 

Tukea voi hakea välttämättömiin varusteisiin, kuukausi- ja kausimaksuihin, kilpailumaksuihin, bussikorttiin (jos muu kyyti tai omin voimin kulkeminen ei onnistu). 

Ei makseta rahana vaan kohdennetaan suoraan laskulla maksettaviin kuluihin. 
Tuki voi olla kertaluonteinen kulu tai jatkuva kulu (esim. luistimet tai kuukausimaksu). 

Vain yksi harrastus ja maksu /lapsi tai nuori. Määrä maksimissaan 200€ vuodessa. 

Vapaamuotoinen hakemus, missä perhe itse kuvaa tilannettaan ja perusteita haettavalle tuelle. Seurayhteys tms. on kuvattava, jos ja kun maksu osoitetaan seuralle. Perhe toimittaa harrastuslaskun KymLille. 

Hakemusten käsittelyistä ja päätöksistä vastaavat KymLin toiminnanjohtaja ja hänen varahenkilönsä. Hakemuksia käsitellään luottamuksellisesti, nopeasti ja toiminnanjohtaja raportoi päätöksistä KymLi hallituksen kokouksissa ilman henkilöiden / perheiden tunnistettavuutta.
 
Rahastoa kartutetaan lahjoituksin ja erilaisten tapahtumien tai tempausten kautta. Rahastoon kertyvien varojen mukaan rajataan maksimi jakomäärä vuodessa n. 3000 – 4000 euroa vuodessa. Rahaston varojen keräys alkaa keväällä 2023 ja toiminta alkaa rahoituksen järjestyttyä.

Kymin Koskenpoikien tavoitteena on tarjota laadukasta urheilu- ja kuntoliikuntatoimintaa aloittelijoille, huipulle tähtääville urheilijoille sekä muille liikkujille. Sekä haluamme tarjota hyvät menestymismahdollisuudet huippu-urheilijoille.

Järjestämme talvisin hiihtokoulua, lasten liikuntakoulua, sählyn peluuta ja kesäisin urheilukoulua. Lisäksi pidemmälle urheilussa edenneet harjoittelevat valmentajien ohjeistuksessa yksin ja ryhmissä.

Koskenpojat ylläpitää yhdessä Kotkan Kaupungin kanssa Honkalan alueen liikunnan ja urheilun suorituspaikkoja, joista voidaan mainita kansainvälisen tason hiihto- ja ampumahiihdon harrastus- ja kilpailumahdollisuudet. Honkalaan tykitetään lunta sään salliessa ja alueella on hiihtomahdollisuus heti pakkasten tultua jatkuen pitkälle kevättalveen. Alueella on myös hiihtomaa ja pulkkamäkimahdollisuudet. Lumettomana aikana alueella palvelee kuntoradat, kuntopiiripaikka ja valmisteilla on yhdeksän väyläinen frisbeegolfrata. Seuran jäsenien käytössä on myös seuratalo Honkalan sali (mm sähly, ryhmäliikunta, kuntosali).

Koskenpojat järjestää urheilijoilleen valmennusta ja leiritystä sekä kilpailutoimintaa.

Jäsenmäärä: 400

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Haemme tukea  lasten ja nuorten laadukkaiden ja monipuolisten liikuntamahdollisuuksien järjestämiseen Honkalan alueella sekä niiden kehittämiseen seuramme lajivalikoiman keinoin. Tuen avulla kehitämme hiihtokoulutoimintaa sekä uusimme siellä tarvittavaa välineistöä. Lisäksi pystymme tarjoamaan pidemmälle edenneille tukea harrastuskuluihin.

Liikuntaseura MILO on kahden nuoren perustama seura keväällä 2022. MILO on panostanut erityisesti matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksien kehittämiseen ja se järjesti kesällä 2022 liikuntaleirejä Kouvolan alueella, joihin osallistui yhteensä noin 200 lasta. Kesäleirien lisäksi MILO on järjestänyt viimeisen vuoden aikana luontoseikkailuleirin sekä liikuntakerhoja Kouvolan alueella. Edellä mainittujen lisäksi MILO järjestää soveltavan liikunnan kerhoja Tampereella. Joulukuussa 2022 MILO palkittiin Vuoden teko -tunnustuksella, jonka myönsi Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri kiitoksena työstä lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi. MILO:n arvot pohjautuvat monipuolisuuteen, iloon, yhdenvertaisuuteen ja yhdessä tekemiseen.

Jäsenmäärä: 68

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Tuki tullaan käyttämään matalan kynnyksen liikuntakerhojen ja kesäleirien järjestämiseen Kouvolan kaupungin reuna-alueilla. Tuen avulla voidaan kehittää jo olemassaolevaa toimintaa sekä lisätä toimintaa uusille alueille. Liikuntakerhot sekä leirit ovat suunnattu 3-12-vuotiaille lapsille, ja niissä liikutaan monipuolisesti pelien sekä leikkien parissa. Toiminnan tavoitteena on:

 1. Innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan ja harrastamaan tarjoamalla matalan kynnyksen liikuntamahdollisuus ja toisaalta luoda pohja, jota kautta on helppo siirtyä uuden lajin pariin,
 2. Ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä liikunnan avulla tuomalla liikuntamahdollisuuksia kaupungin reuna-alueille, joissa ei ole aiemmin järjestetty tai järjestetään vain vähän toimintaa ja
 3. Antaa yhteisöllisyyden ja onnistumisen kokemuksia turvallisessa ympäristössä.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on valtakunnallinen kaikille avoin kansalaisjärjestö, jonka päämääränä on edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia, lisätä lapsuuden arvostusta ja näkyvyyttä yhteiskunnassa sekä tuoda lapsen näkökulmaa päätöksentekoon. MLL toimii sen puolesta, että jokaisen lapsen oikeus turvalliseen lapsuuteen toteutuisi ja että vanhemmat saisivat lähiympäristöstään riittävästi tietoa ja tukea, jota he lapsiperheen arjessa kaipaavat. MLL:n toiminnan lähtökohtana ovat MLL:n arvot: lapsen ja lapsuuden arvostus, yhteisvastuu, inhimillisyys ja yhdenvertaisuus. Arvoja täydentävät periaatteet ovat avoimuus, ilo, kumppanuus, osallisuus ja arjen arvostus.

Jäsenmäärä: 3 400

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Yhteiskunnassamme vallitsevat muutokset (korona, sota) horjuttaa monien lasten turvallisuudentunnetta ja luottamusta, vaikka se meneekin ajallaan ohi. Lapsemme elävät nopeiden globaalien muutosten aikakaudella ja heitä huolettavat aikaisempia sukupolvia useammin suuret kysymykset ja tulevaisuuteen liittyvät asiat, mm. ilmasto, luonto, teknologia, kulutus ja ravinto. Lapset tarvitsevat aikuisten tukea näiden kysymysten käsittelyyn. Lasten eriarvoisuus on mm. koronan johdosta lisääntynyt. Poikkeusolot heikentävät erityisesti heikommassa asemassa olevien lasten hyvinvointia ja poikkeustilanteesta palautumista, ja he tarvitsevat tehostetusti tukea koulunkäyntiin jatkossa. Myös näiden lasten harrastusmahdollisuudet voivat kaventua entisestään, jos perheen taloustilanne ja vanhempien voimavarat heikkenevät. Tehokkainta syrjäytymisen ehkäisyä on tukea kaikkien lasten oppimista ja hyvinvointia heidän tutussa kehitysympäristössään esim. kouluissa. Kouluikäisten lasten kohdalla koulun kerhotoiminnalla on erityinen merkitys. Haavoittuvassa asemassa olevien lasten  tulevaisuudenuskon ja minäpystyvyyden kokemusta vahvistetaan uudenlaisen Minä osaan - kerhon avulla. Kerhot ovat suunnattu alakouluikäisille. Kerhossa lapset harjoittelevat leikillisyyden ja pelillisyyden avulla esimerkiksi omien vahvuuksien tunnistamista, empatiaa ja ongelmanratkaisutaitoja. 

Mina osaan -kerhot perustuvat myös tulevaisuuslukutaidon vahvistamiseen ja positiiviseen pedagogiikkaan.

Yhdistys on toiminut Kouvolassa vuodesta 1995 lähtien. Yhdistys lisää osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia, ennaltaehkäisee syrjäytymistä, tukee kotoutumista, edistää hyviä väestösuhteita ja yhdenvertaisuutta ja järjestää kaikille avointa toimintaa Kouvolassa. Saagan toimintaan osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä - vuonna 2022 toimintaamme osallistui 1 776 henkilöä, asiakaskäyntejä kirjattiin 9 219.

Jäsenmäärä: 53

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Tuella hankittaisiin kannettavia tietokoneita ja kuulokkeita asiakaskäyttöön. Saagassa asioi päivittäin 40-60 henkilöä hoitamassa asioitaan (mm. opiskelu, työnhaku, pankkiasiointi.) Saagassa on tarjolla myös digitukea esim. iäkkäille ihmisille. Digitaalisessa asioinnissa on haasteita kaikenikäisillä, sekä kantasuomalaisilla että maahanmuuttaneilla, eikä kaikilla ole omia laitteita kotona. Saagassa on asiakaskäytössä kaksi tietokonetta, jotka ovat jo vanhoja. Toimivat laitteet mahdollistaisivat entistä useammalle kouvolalaiselle apua arjen asiointiin ja vähentäisivät jonottamista.

Peli Karhut Jalkapallo tarjoaa nuorille mahdollisuuden oppia ja nauttia jalkapallon pelaamisesta ja harjoittelemisesta riippumatta heidän jalkapalloilullisista tavoitteistaan. Toiminnan kulut pyritään pitämään mahdollisimman alhaisina. Maahanmuuttajien kotoutus on myös tärkeä osa seuran toimintaa. Seura työllistää vuosittain kymmeniä seuran omia nuoria.

Jäsenmäärä: 290

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Kaikille ilmaisen 3-6 -vuotiaiden perhefutiksen kulujen kattaminen, 60 harrastajaa. Valmentajien koulutukset, Juniori toiminnassa mukana olevien nuorten ohjaajien palkkaus. Kehitysvammaisten erityisrymän toiminnan tukeminen.

Yhdistyksen muodostavat KooKoo Juniorit ja KooKoo Jäätaiturit eli PokLi on jääurheiluun erikoistunut yhdistys. Toiminta kattaa jääurheilun eri vaiheet aina luistelukoulusta kilpasarjoihin sekä harrastustoiminnan eri muotoja, mukaan lukien erityisryhmätoiminnan, ip-kerhotoiminnan ja päiväkotiluistelut. Akatemiatoiminta on vahvasti mukana toiminnassamme. Seura työllistää 12 päätoimista henkilöä sekä useita tuntityöntekijöitä. Toiminnassa on myös mukana mittava määrä toimihenkilöitä ja oto-valmentajia (n. 200) sekä muita vapaaehtoisia taustatoimijoita (n. 200). Liikutamme viikoittain noin 1 200 lasta ja nuorta. Tarkoituksena on tuottaa lapsille ja nuorille liikunnallisia elämyksiä, opettaa terveellisiä elämäntapoja ja sosiaalisia taitoja sekä yhteisöllisyyttä. Toimimme myös hyvässä yhteistyössä paikallisten viranhaltijoiden, varhaiskasvatuksen sekä muiden yhteisöjen kanssa yli alueemme rajojen.

Jäsenmäärä: 836

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Haemme tukea viiskariluistelujen ( kaikki 5v päiväkotilaisille ) järjestämiseen lähijäähalleissa syksyllä -23. Päiväkoteja, joissa viiskareita, on yli 40 ja lapsia yli 500. Näin varmistamme lasten varhaisessa vaiheessa liikkumisen oppimisen jäällä ja liikkumisen merkityksen lasten näkökulmasta. Samalla koulutamme päiväkotien henkilökuntaa jäällä liikkumisen perusteisiin.

Yhdistys toimii Pyhtään Purolassa ja kehittää siellä Laivarantaan yhteisöllisiä, hyvinvointia ja yleistä virkistystä tukevia toimintoja sekä edistää kulttuurihistorillisia arvoja, kylätoimintaa ja Itäisen Suomenlahden luonnon säilymistä.

Jäsenmäärä: 15

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Tuella aloittaisimme rakentamaan lähiliikuntapaikkaa merellisen ympäristöön. Petankkialusta ja kuntoilu- ja voimistelulaitteita yleiseen käyttöön.

Pyhtään Naisvoimistelijat ry on pienellä paikkakunnalla toimiva, erittäin vireä voimistelun perustyötä tekevä Suomen voimisteluliiton jäsenseura. Järjestämme harrastevoimistelua, temppujumppaa ja tanssia lapsille ja nuorille sekä ryhmäliikuntaa aikuisille. Olemme vahvistamassa liikuntatarjontaamme seniori-ikäisille sekä muuten sovellettua liikuntaa tarvitseville.

Jäsenmäärä: 232

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Olemme perustamassa uutta sovelletun liikunnan jumpparyhmää ikääntyneille sekä muille, jotka eivät pysty osallistumaan tavanomaisiin aikuisten jumpparyhmiimme. Uudessa ryhmässä toteutetaan mm. tuolijumppaa erilaisin variaatioin. Tarve tällaiselle ryhmälle on ilmennyt niin jäsenistössämme kuin yleisemminkin Pyhtään kunnan alueella. Vastaavia ryhmiä alueella on jo, mutta nykyinen tarjonta ei pysty täysin vastaamaan kysyntään. Lisää tällaista toimintaa on toivottu useammalta taholta. Tukea käytettäisi ohjaajien palkkaan, tilavuokriin ja markkinointiin sekä mahdollisiin välinehankintoihin ja ohjaajien koulutuksiin.

Summan Ponnistus on Haminalainen yleisseura jonka toiminnan keskiössä on pitkään ollut pesäpallo. Useita seuramme kasvatteja on nähty pääsarjatasolla asti. Pesäpalloa seurassa on pelattu jo 1930-luvulta asti ja laji on vahvasti mukana myös seuran tulevaisuudensuunnitelmissa. Tärkein elementti toiminnassamme on juniorityö. Pesäpallon osalta juniorimäärä kasvaa jo kuudetta vuotta.

Seuramme toiminta nojaa vahvasti vapaaehtoistyöhön ja kaikki toiminnassa mukana olevat koulutetut valmentajat työskentelevät lasten harrastusten eteen veloituksetta. Kesällä 2023 Summan Ponnistuksen tavoitteena on järjestää veloitukseton pesiskoulu kaikille lapsille. Yhteisöllisyys ja talkootyö ovat seurassamme edelleen vahvasti läsnä.

Jäsenmäärä: 425

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Etsimme pääyhteistyökumppania kesällä 2023 järjestettävään pesiskouluumme sekä aikuisten harrastepesikseen. Monet suomalaiset ihmiset ja yhdistykset miettivät tapoja auttaa Ukrainaa ja sotaa paenneita pakolaisia. Myös meidän seuramme haluaa olla auttamassa. Tulemme kesällä 2023 toteuttamaan kaikille lapsille ilmaisen pesiskoulun Summan Pirttilässä. Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi kaikki 2011-2018 syntyneet Ukrainalaislapset kokeilemaan kansallislajiamme ja samalla tutustumaan paikallisiin lapsiin. Toivomme, että tätä kautta pystymme auttamaan lasten sopeutumista uuteen ympäristöön, sekä kokemaan yhteenkuuluvuuden tunnetta urheilun kautta. Jos kipinä syttyy, toivotamme uudet harrastajat tervetulleiksi myös joukkuetoimintaan. Kaikki lapset tulevat saamaan vakuutuksen sisältävän pesispassin. Seurallamme on lainavälineitä uusille harrastajille ja tulemme niitä myös lisää hankkimaan.

Tämän lisäksi tarjoamme vanhemmille lapsille ja aikuisille mahdollisuuden osallistua harrastepesis harjoituksiin. Aikuisille harrastepassi vakuutuksella maksaa 29 €/henkilö, ilman vakuutusta 10 €. Teemme kovasti töitä, jotta saamme myös aikuisharrastajille järjestettyä rahoitusta pesispasseihin. Jos aikuispelaajia löytyy riittävästi, on mahdollista osallistua harrastesarjaan tai jopa Hyvinkäällä kesällä 2023 järjestettäviin Pesäpallon MM-kilpailuihin. Tukea tarvitsemme pesiskoululaisten pesispassien hankintaan, tämä pesispassi sisältää myös vakuutuksen. Lisäksi meille tulee mainoskuluja, kesätyöntekijöiden palkkaus, välinehankintoja sekä kentänhoitokuluja.

Utin Pilvenveikot ry on Utissa toimiva partiolippukunta. Partio tarjoaa viikkotoimintaa 3-vuotiaista ylöspäin. Partiossa tehdään yhdessä ja opitaan tekemällä. Elämykset ja seikkailu on osa partiota. Utin Pilvenveikot on aktiivinen kylätoimija Utin taajamassa. Lippukunta järjestää vuosittain useita kaikille avoimia tapahtumia, johon ovat kaikki tervetulleita.

Jäsenmäärä: 85

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Utin Pilvenveikot on Utissa ainoa harrastus, joka tarjoaa lapsille ja nuorille säännöllistä viikkotoimintaa. Viikkotoiminnan lisäksi lippukunta järjestää erilaisia tapahtumia.

Haemme tukea Utin kylän yhteisölliseen toimintaa. Partio tunnetaan Utissa aktiivisena kylätoimina joka liikuttaa koko kylää katsomatta siihen onko partion jäsen.

Utin Pilvenveikot haluaa tukea erityisesti Uttilaisten ja lähialueiden asukkaiden hyvinvointia ja hakee tukea koko kyläyhteisölle tarkoitettuihin toimintoihin. Järjestämme tuella erilaista kaikille avointa toimintaa; mm. lumikenkäkävelyä, kotailtoja, melontaretkiä, eri teemoihin perustuvia iltoja (kuten esim. luonto, liikunta, kulttuuri, taide, hyvinvointi...). Toiminnot on matalan kynnyksen toimintaa.

Järjestettävät toiminnat järjestetään vuoden 2023 aikana. Ne tukevat erityisesti hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Valkealan Kajo on perustettu 23.4.1922. Urheilulajeinamme ovat ampumahiihto, hiihto, suunnistus, jalkapallo, lentopallo, voimistelu, yleisurheilu ja triathlon. Seura tarjoaa mahdollisuuden kilpa- ja harrasteliikuntaan kaikenikäisille Kouvolan alueella.

Jäsenmäärä: 750

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Haluamme panostaa työssäkäyvien aikuisten liikuttamiseen ja työhyvinvointiin seurassamme sekä heidän toimintakyvyn ylläpitämiseen. Meillä on mahdollisuus tarjota myös vuorotyöläisille monipuolista liikuntaa päivisin ja iltaisin sekä viikonloppuna. Tykkilumilatu talvisin ja frisbeegolf kesäaikaan tarjoaa mahdollisuuden liikkua mihin aikaan vuorokaudesta vaan. Matalan kynnyksen liikuntaryhmä esim. "Liikkuen ulkona-tunti" erilaisilla teemoilla olisi tarkoitus saada toteutumaan. Aikuisten yleisurheilukoulu tarjoaa monipuolisen mahdollisuuden liikkua ympäri vuoden. Seuramme on Pohjois-Kymenlaakson ainoa, joka tarjoaa mahdollisuuden harrastaa triathlonia. Myös lentopallossa löytyy aikuisten harrasteryhmä.

Vehkalahden Veikot on yleisseura, jossa suunnistus, hiihto ja yleisurheilu  ovat pääosissa. Suunnistus on saanut SSL:n  TÄHTISEURA-maininnan arvostetusta työstä nuorten kanssa. Teemme suunnistuspolkua nuoresta Hippo-suunnistajasta huippu-urheilijoihin, huomioimme eritasoiset kuntosuunnistajat. Järjestämme suuria arvokilpailuja muutaman vuoden välein.

Jäsenmäärä: 2 056

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Uusi suunnistuskartta liikuntapaikaksi. Uusi  kartta mahdollistaisi uuden liikuntapaikan kaikenikäisille suunnistajille. Suunnistajat varsinkin nuoret saisivat uusia haasteita harjoitteluun, kun olisi uusi alue käytössä. Uudella kartalla voitaisiin järjestää kilpailutkin, joten alueesta voisi siten nauttia muutkin kuin vain paikalliset.

Seura perustettu 1907, yleisseura. Pääpaino tällä hetkellä painnostossa, jossa kilpailijoita ja harrastenostoja kohtuullisen paljon.

Jäsenmäärä: 232

Mihin tarkoitukseen haette tukea?

Seuralla tarkoitus järjestää Punttikoulu (painonnostokoulu) kuluvan vuoden aikana. Punttikoulu suunnattu kaikenikäisille eli tarkoituksena on saada sekä uusia kilpanostajia, harrastenostajia sekä neuvoa ihmisiä nostamaan oikean oman lihaskunnon ylläpitämiseksi.