Teemme yhdessä hyvää -lahjoitushaku

Vuoden 2023 lahjoitushaussa haetaan kohteita etenkin lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Hakuaika on päättynyt 14.5. Lahjoitusten saajat julkaistaan kesäkuussa.

OP Pohjois-Savo jakoi Teemme yhdessä hyvää -lahjoituksia yhteensä 20 000 eurolla.

Etsimme tänä vuonna erityisesti lahjoituskohteita pohjoissavolaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi. Omistaja-asiakkaamme kertoivat syksyllä 2022 OP Ryhmän Kaikkien aikojen tekoja -kyselyssä toiveensa, että lasten ja nuorten liikkumisen, harrastustoiminnan, koulutuksen ja työllistymisen edistäminen tulee näkyvä enemmän pankin vastuullisuusteoissa. OP Pohjois-Savo tulee lasten ja nuorten hyvinvointia toimialueellaan tänä vuonna noin 300 000 eurolla, ja Teemme yhdessä hyvää -lahjoitushaku on osa tätä.

Lahjoituksia saivat:

 • Juankosken Pyrkivä Ry: 2 500 €, seuran tekonurmikentän vaihtoaitiokatosten ja kentän aitojen kunnostamiseen ja uusimiseen.
 • Kuopion Lasten Sirkus ry: 2 500 €, Bellanrantaan remontoidun sirkuksen uuden toimitilan varusteluun, jotta tila palvelee harrastustoimintaa mahdollisimman monipuolisesti.
 • Nilsiän yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys ry: 2 500 €, Nilsiän yhtenäiskoulun yläkoulun sisäpiha-alueelle multisport-kenttäpohjan hankintaan.
 • Vanhamäki Säätiö: 2 500 €, Vanhamäen pihapiiriin pyörille kikkailuparkin toteuttamiseen.
 • Eijsveikeet ry: 2 000 €, perheliikuntaryhmän toimintaan, jonka kohderyhmänä ovat Pohjois-Savon alueen nepsy-perheet.
 • Kuopion Reipas ry: 2 000 €, vähävaraisten lasten- ja nuorten harrastamisen tukemiseen Reippaasti liikkumaan -harrastustukirahaston kautta.
 • Iisalmen rauhanyhdistys ry: 1 000 €, yläkouluikäisten ja vanhempien nuorten yhteisen toiminnan tukemiseen, patikka- ja lasketteluretken järjestämiseen.
 • Liikuntaseuraote ry: 1 000 €, koko perheen kaudenavaustapahtuman järjestämiseen.
 • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Juankosken paikallisyhdistys: 1 000 €, Junnufest-lastentapahtuman järjestämiseen Juankoskella.
 • Savon Diginatiivit ry: 1 000 €, ilmaisen, matalan kynnyksen kerhotoiminnan järjestämiseen.
 • Ylä-Savon Hippos ry: 1 000 €, ravinuorten järjestämään eri-ikäisille lapsille ja nuorille suunnattuun kerho- ja kurssitoimintaan.
 • Pajulahden vanhempainyhdistys ry: 1 000 €, Pajulahden koululaisille ja päiväkotilaisille järjestettävään liikuntatapahtumaan.

- Liikkuminen ja harrastukset ovat isossa roolissa lasten ja nuorten elämässä, ja niillä on aivan keskeinen merkitys kaikenikäisten ihmisten hyvinvoinnissa. Pankkimme tekee laajasti yhteistyötä paikallisten urheiluseurojen kanssa, ja tavoitteenamme on mahdollistaa mahdollisimman monelle pohjoissavolaiselle lapselle ja nuorelle vapaa-ajan harrastus sekä tukea lasten liikkumista myös erilaisten matalan kynnyksen liikuntatapahtumien kautta. Järjestämme yhteistyössä urheiluseurojen kanssa muun muassa Hippo-kisoja sekä liikuntakouluja. Halusimme tässä lahjoitushaussa vastata omistaja-asiakkaidemme toiveeseen ja löytää uusia yhdessä yhdistysten kanssa toteutettavia hankkeita, pankin toimitusjohtaja Mikko Vepsäläinen kertoo.
 

 

Lahjoitushaku lyhyesti

OP Pohjois-Savo myöntää vuosittain lahjoitusvaroja haettavaksi, ja niitä voi hakea paikallinen, pankin toimialueella toimiva, yleishyödyllinen rekisteröity yhdistys tai säätiö. Huomioithan, että lahjoitusta ei voida myöntää yksilölle eikä pankin lähipiiriin kuuluville tahoille. Lahjoituksia myönnettäessä huomioidaan aiemmat yhdistyksen pankilta saamat lahjoitukset. Pankin hallitus tekee päätökset lahjoituksista.

Hakijan tulee toimia pankin toimialueella: Iisalmi, Kaavi, Kuopio (sis. Juankoski, Karttula ja Nilsiä), Leppävirta, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Varkaus tai Varpaisjärvi. Lahjoitusten tavoitteena on tuottaa hyvää laajasti koko pankin toimialueella.


Pankin arvot ohjaavat myös lahjoitustoimintaa

Lahjoitukset myönnetään kohteille, jotka sopivat pankkimme arvoihin: ihmisläheisyyteen, vastuullisuuteen ja yhdessä menestymiseen. Lahjoitukset ovat osa pankin vastuullisuutta ja yhteisöllistä toimintaa. Haluamme lahjoituksilla tuottaa hyvää laajasti koko pankin toimialueella.

Tutustu edellisvuosien lahjoituksiin

Teemme yhdessä hyvää -lahjoitukset 2022

Teemme yhdessä hyvää -lahjoitukset 2021

Teemme yhdessä hyvää -lahjoitukset 2020