Reppu joka selkään – OP:n ja HOPE ry:n reppukeräys mahdollistaa iloisen koulun alun tuhansille lapsille ja nuorille

OP Ryhmän ja Hope ry:n vuosittainen Reppu joka selkään -kampanja järjestetään 8.-26.7. Keräyksellä tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia lukuvuoden alussa. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla repun tai penaalin OP Uusimaan konttoreille heinäkuussa.

Lapsiperheiden talous on voimakkaasti kohonneiden elinkustannusten myötä aiempaa tiukemmalla. Siksi on entistä tärkeämpää tukea lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta. Keräyksellä halutaan varmistaa tasavertainen alku koulutielle: tavoitteena on, että mahdollisimman monella lapsella on oma reppu heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien. Myös isompien lasten ja nuorten koulurepuille on tarvetta.

Näin reppukeräys toimii

  • Kuka tahansa voi toimia lahjoittajana.
  • Lahjoitukset toimitetaan keräyksessä mukana oleviin OP Uusimaan konttoreihin niiden aukioloaikoina 8.-26.7.
  • Toivomme, että lahjoitettava reppu on uusi ja siististi pakattu. Lahjoituspisteellä voit halutessasi kirjoittaa terveisesi kortille, joka sujautetaan reppuun sen uutta omistajaa ilahduttamaan.
  • Osuuspankki toimittaa reput paikallisille Hope ry:n vapaaehtoisille, jotka jakavat lahjoitukset koululaisille ennen koulujen alkua.

Reppukeräys alkoi vuonna 2017 ja kasvoi pian valtakunnalliseksi. Joka vuosi olemme keränneet tuhansia reppuja. Viime lukuvuoden alussa jaoimme noin 2800 reppua ja lisäksi muita koulutarvikkeita eri ikäisille peruskoululaisille ympäri Suomen.

Hope ry:n tavoite tasa-arvoisesta, hyvästä arjesta kaikille lapsille on tärkeä. Myös OP Ryhmä haluaa olla edistämässä yhdenvertaisten mahdollisuuksien toteutumista sekä vahvistaa lasten ja nuorten uskoa tulevaisuuteen.