Reppu joka selkään -keräys tulee taas: OP Uusimaa kerää koulureppuja vähävaraisten perheiden lapsille

OP Ryhmä ja HOPE ry keräävät tänäkin vuonna yhteistyössä koulureppuja 11.-29. heinäkuuta 2022. Kuudennen kerran järjestettävässä keräyksessä lahjoitetaan reppuja ja penaaleja kaiken ikäisille vähävaraisten perheiden koululaisille. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaalin OP Uusiman konttoreille heinäkuussa.

Jo ennen koronakriisin alkua yli 112 000 lasta eli tilastojen mukaan Suomessa vähävaraisissa perheissä, ja tilanne on muuttunut haastavammaksi pandemian myötä. Siksi on entistä tärkeämpää tukea lasten ja nuorten tasavertaista koulutietä ja pienilläkin teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia.

Reppu joka selkään -kampanjalla tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia lukuvuoden alkaessa. Reppukeräyksellä halutaan varmistaa, että mahdollisimman moni lapsi saa ensimmäisen koulureppunsa koulutien alkaessa, ja myös isompien lasten ja nuorten koulurepuille on tarvetta.

Kampanjan keräysaika alkaa maanantaina 11. heinäkuuta ja päättyy perjantaina 29. heinäkuuta 2022. Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koululaiselle. Lahjoitus toimitetaan keräyksessä mukana oleviin OP:n konttoreihin aukioloaikojen puitteissa.

Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia. Lahjoituspisteellä voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille. Osuuspankki toimittaa reput paikalliselle HOPE ry:n toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville ja koulunpenkille palaaville. Osa pankeista tekee myös yhteistyötä mm. paikallisen sosiaalitoimen kanssa reppujen jakamiseksi.

Reppukeräys alkoi vuonna 2017 ja kasvoi pian valtakunnalliseksi. Joka vuosi reppuja on kerätty ja jaetty tuhansia. Hope ry:n tavoite tasa-arvoisesta, hyvästä arjesta kaikille lapsille on tärkeä ja myös OP Ryhmä haluaa olla edistämässä yhdenvertaisten mahdollisuuksien toteutumista kaikkialla Suomessa.