Pankkitakaukset

Pankkitakaus

Kätevä tapa hoitaa yrityksesi vakuustarpeet

Pankkitakaus on OPn yrityksesi puolesta kotimaisen tai ulkomaisen sopimuskumppanisi hyväksi antama takaussitoumus, jossa pankki takaajana sitoutuu rahamääräiseen vastuuseen yrityksesi puolesta. Sopimuskumppanisi kannalta pankkitakaus on vaivaton vastaanottaa ja hallinnoida.

  • Pankkitakausta voidaan käyttää vakuutena erilaisissa sopimussuhteissa osapuolten sopimusvelvoitteiden täyttämisestä.
  • Pankkitakaus voidaan antaa toimituksen, kauppahinnan maksun, takuuajan tai muun sopimusvelvoitteen täyttämisen vakuudeksi. Tällaisia pankkitakauksia kutsutaan kaupallisiksi takauksiksi.
  • Voit käyttää pankkitakausta myös viranomaismääräysten ja lainsäädännön asettamien vakuusvelvoitteiden täyttämiseen. Tällaisia viranomaistakauksia ovat esimerkiksi tullihallitukselle annettavat takaukset, valmismatkalain mukaiset takaukset, maa-aineslain mukaiset takaukset ja liikennelupatakaukset.
  • Tarjoamme pankkitakaukset myös verkkopalveluna. Verkkopalvelumme on joustava ja turvallinen ratkaisu pankkitakausten tilaamiseen ja ajantasaisen informaation saamiseen yrityksesi takauskannasta.

Mikäli yritykselläsi on usein takaustarpeita, on pankkitakauslimiitti joustava ratkaisu takausten järjestämiseksi. Säästät aikaa ja vaivaa, kun yrityksesi voi tilata takauksia limiitin puitteissa ilman erillisiä allekirjoituksia tai vastasitoumuksia.

Yrityksesi ja OPn välillä pankkitakauksen antamisesta sovitaan pankkitakauksen vastasitoumuksessa. Vastasitoumuksessa yrityksesi sitoutuu korvaamaan pankille kaiken sen, minkä pankki antamansa pankkitakauksen perusteella joutuu maksamaan. Vastasitoumuksessa sovitaan myös pankkitakauksesta perittävästä takauspalkkiosta ja muista yrityksesi ja OPn välisistä ehdoista.

Yrityspalvelut-verkkopalvelun yhteydessä toimiva Pankkitakausten verkkopalvelu tarjoaa yrityksellesi nykyaikaiset ratkaisut pankkitakausten tilaamiseen ja hallinnointiin sekä ajantasaiseen informaatioon yrityksesi takauskannasta.

Yrityksesi voi tilata pankkitakauksia helposti, tehokkaasti ja turvallisesti. Tilaukseen voidaan tarvittaessa liittää myös sähköisiä dokumentteja. Verkkopalvelun kautta yritykselläsi on käytössä tilausrekisteri takaustilausten seurantaan ja hallinnointiin. Verkkopalveluumme voidaan tarvittaessa liittää takaustilausten ja takaussitoumustekstien hyväksymistoiminto, joka tukee näin yrityksesi sisäistä takausprosessia.

Verkkopalvelun avulla yrityksesi on aina ajan tasalla. Ylläpidämme palvelussa yrityksesi tarvitsemaa takausreskontraa ja takaussitoumustekstien sähköistä arkistoa.