Att grunda företag och tips om företagande

 

Vi på OP vill göra det lättare för dig att starta ditt företag. OP erbjuder flera digitala tjänster för nya företagare, till exempel tjänsten OP Lättföretagare, kontoöppning för näringsidkare och ansökan om finansiering. Vi stöder ditt företag såväl på nätet som lokalt, så du kan koncentrera dig på det väsentliga.

 

Att grunda ett eget företag


Funderar du på att grunda ett företag? Vi vill stöda dig på vägen och hjälper dig att komma igång.

Att starta ett eget företag är förknippat med många nya val och alternativ. Vi vill stöda dig på vägen som företagare och när du grundar ditt företag. Vi ser till att du lätt och behändigt kommer igång med affärsverksamheten.

Alla bank- och försäkringstjänster under samma tak


Det lönar sig att så tidigt som möjligt ordna med bank- och försäkringsärendena för ditt nya företag. Din vardag som företagare handlar också om att sköta företagets penningrörelse, du behöver verktyg för anskaffningar och kanaler till elektroniska tjänster. För vardagsrutinerna kan vi erbjuda dig effektiva tjänster som underlättar företagets ekonomiförvaltning.

Att grunda ett företag kräver eget kapital, och ibland kan det också behövas banklån. Vi hjälper dig att hitta de rätta lösningarna för just ditt företags anskaffningar och andra utgifter.

För att din företagsverksamhet ska löpa så riskfritt som möjligt och vardagen ska rulla på trots eventuella tråkiga överraskningar tar vi fram försäkringslösningar som passar just dina och ditt företags behov. Vi stöder dig också när det gäller att förebygga skador och hantera risker.

I takt med att din företagsverksamhet utvecklas, växer och kanske också internationaliseras kan vi också i fortsättningen erbjuda lämpliga lösningar för ditt företag.

Aktiebolag och andra bolagsformer


Välj först bolagsform och gör sedan omsorgsfullt upp en affärsplan som stöder ditt företags mål. En omsorgsfullt upprättad affärsplan hjälper dig att planera din företagsverksamhet och berätta för andra om dina mål. Du kan dra nytta av vår färdiga botten för affärsplanen:

Affärsplan (pdf)

Kom ihåg att ansöka om startpeng hos TE-byrån innan du grundar företaget.

Det lönar sig att så tidigt som möjligt ordna med bank- och försäkringsärendena för ditt nya företag. Hos oss får du nyttig information till exempel om finansiering samt bank- och försäkringstjänster som stöd för din företagsverksamhet.


Vilka dokument ska jag ta med till mötet med OP?

  • Företagets stiftelseurkunder som har lämnats in till PRS
  • Styrelseprotokollet om öppning av konto och de tjänster som ni valt