Nuori nainen hymyilee katsellessaan puhelimeensa

Opintolainalaskuri – laske sinulle sopivan opintolainan määrä

Mitä sinun kannattaa tietää opintolainan laskemisesta ja miten opintolainalaskuri toimii? Näillä vinkeillä selvität, mistä opintolainan kustannukset muodostuvat.

Miten opintolainalaskuri toimii?

Opintolainalaskuri on kätevä apuri, kun suunnittelet opintolainan ottamista. Sen avulla voit testata, miten opintojesi kesto, lainan takaisinmaksuaika ja korot vaikuttavat opintolainan hintaan.

Käytä opintolainalaskurissa mahdollisimman todenmukaisia tietoja. Näin saat laskurista parhaan hyödyn irti. Muista, että opintolainalaskurin tulos on suuntaa antava – esimerkiksi lainan korko ja muut ehdot tarkennetaan varsinaisella lainahakemuksellasi. Huomioi myös, että lainalaskurin arvioima opintolainahyvityksen määrä on suuntaa antava. Varmistathan lopullisen lainahyvityksesi määrän Kelasta.

Miten suuri opintolaina? Laskuri auttaa selvittämään lainakustannuksia

Opintolainalaskurilla voit testata, millaiseksi lainasi kokonaiskustannukset muodostuvat, kun vaihdat opintolainan määrää. Opintolainan määrä riippuu Kelan lainalle antamasta takauksesta eli valtiontakauksesta. Opintolainasi suuruus on enintään sen verran kuin Kela on myöntänyt lainallesi takausta.

Opintolainan korko

Opintolainan korko on sidottu markkinakorkoon, johon lisätään pankin marginaali. Opintolainasi kokonaiskorko määräytyy hakemuksella valitsemastasi viitekorosta nostopäivän korkotason mukaisesti ja pankkisi perimästä marginaalista. Hakemuksella voit valita viitekoroksi 12 kuukauden euriborkoron tai OP Prime -koron. 

Opintolainalaskurissa on oletuksena kokonaiskorko, joka muodostuu OP Prime -viitekorosta, johon on lisätty 0,50 prosentin marginaali. Laskurissa ei ole mahdollista valita euriborkorkoa viitekoroksi.  

Selvitä nämä tiedot opintolainalaskuria varten

Tarvitset opintolainalaskuria varten tiedot

  • opintojen kestosta ja
  • oppilaitoksesta.

Opintolainalaskurilla ei ole huomioitu osuuspankin omistaja-asiakkaan etuja. Tutustu myös niihin – omistaja-asiakkaana saat monia rahanarvoisia etuja. Voit esimerkiksi hakea opintolainaa verkossa ilman toimituskuluja. Lisäksi saat käyttöösi muita etuja meiltä ja yhteistyökumppaneiltamme.

Opintolainan hakeminen verkossa

Voit tehdä opintolainahakemuksen kätevimmin verkossa OP:n tunnuksilla. Kun lähetät hakemuksen verkossa, saat myös lainapäätöksen automaattisesti verkossa. Voit hakea lainaa myös ilman tunnuksia. Varmista ennen hakemusta, että olet saanut Kelalta lainatakauksen. Pankki saa takauksesta tiedon suoraan Kelalta, joten sinun ei tarvitse toimittaa sitä pankille erikseen.

 

Opintolainan myöntää osuuspankki.