Opintolainalaskuri auttaa, kun haluat arvioida itsellesi sopivaa lainaa.

Opintolainalaskuri – näin lasket opintolainasi

Miten opintolainalaskuri toimii ja mitä opintolainan laskemiseen tarvitaan? Miten opintolainaa voi hakea, kun tarvittava opintolaina on selvillä? Lue vinkit opintolainan laskemiseen ja hakemiseen sekä laske opintolainasi!

Mitä tarvitset opintolainan laskemiseen?

Opintolainalaskuri auttaa, kun suunnittelet talouttasi opintojen alkaessa tai niiden aikana. Opintolainalaskurilla voit arvioida, kuinka paljon opintolainaa voisit nostaa opintojesi aikana. Laskurin tulos arvioi myös, millaiseksi lainan takaisinmaksuerät muodostuvat valitsemallasi takaisinmaksuajalle. Jotta saat opintolainalaskurista parhaan hyödyn irti, sinun kannattaa käyttää mahdollisimman todenmukaisia tietoja opintolainan laskemiseen.  Opintolainaa voit hakea verkossa, kun Kela on myöntänyt sinulle lainatakauksen. Kelan asiointipalvelusta näet, onko hakemuksesi ratkaistu ja mitkä ovat lainan nostoerät.

Tarvitset opintolainalaskuria varten tiedot

  • opintojen kestosta
  • oppilaitoksesta

Voit kokeilla opintolainalaskurilla, miten opintojesi kesto tai arvioitu takaisinmaksuaika vaikuttavat lainan kustannuksiin.

Huomioi nämä asiat opintolainalaskurissa

Opintolainalaskurin tulos on aina suuntaa antava. Lainan korko ja muut ehdot tarkennetaan lainahakemuksella. Opintolainalaskurilla voit kokeilla eri korkoprosenttien vaikutusta opintolainan kustannuksiin. Laskurissa on oletuksena kokonaiskorko, joka muodostuu OP Prime –viitekorosta, johon on lisätty 0,50 %:n marginaali. Lainasi kokonaiskorko määräytyy hakemuksella valitsemastasi viitekorosta nostopäivän korkotason mukaisesti ja oman pankkisi perimästä marginaalista.

Opintolainan hakeminen – näin haet

Opintolainalaskuri antaa sinulle arvion opintolainasta ja lopullinen lainamäärä on sama kuin Kelan lainatakauksen määrä. Voit hakea opintolainaa verkossa, kun olet 18-vuotias – tällöin opintolainan hakeminen onnistuu missä vain ja milloin vain. Opintolainalaskurin antaman laina-arvion lisäksi sinun on hyvä muistaa muutama muukin asia, kun haet lainaa. Sinulla tulee esimerkiksi olla opintolainallesi voimassa oleva lainatakaus, sillä Kelan myöntämä lainatakaus on edellytys opintolainalle. Lisäksi on hyvä muistaa, että opintolainan – niin kuin muidenkin lainojen – takaisinmaksu koittaa jossain vaiheessa. Opintolainan takaisinmaksusta ei kuitenkaan tarvitse huolehtia opintojen aikana.

Voit hakea opintolainaa, kun sinulla on voimassa oleva Kelan myöntämä opintolainatakaus. Korkeakouluopiskelijat saavat Kelalta lainatakauspäätöksen automaattisesti opintorahapäätöksen yhteydessä ja toisen asteen oppilaitoksessa opiskelevat voivat hakea lainatakausta Kelalta samalla, kun he hakevat opintorahaa ja asumislisää.

Täysi-ikäiset opiskelijat voivat hakea lainaa helpoiten op.fi:ssä, sillä he saavat opintolainapäätöksen automaattisesti. Alaikäiset opiskelijat voivat hakea opintolainaa vain konttoristamme huoltajien suostumuksella.

Uudesta lainasta ja lainaerän lisäyksestä peritään toimitusmaksu. Jos nostat opintolainaasi opintotukipäätöksen mukaisesti, siirrämme rahat maksutta ja automaattisesti tilillesi. Jos olet valinnut nostotavaksi erilliset nostot, voit siirtää lainaa tilillesi op.fi:ssä, jolloin nostoista peritään pankin palveluhinnaston mukainen maksu. Kun opintolainahakemuksesi on hyväksytty, opintolaina on useimmiten käytettävissäsi jo seuraavana pankkipäivänä. Huomaathan, että voit myös hakea opintolainaa, vaikket vielä olisi OPn asiakas. Kun jätät lainahakemuksen kirjautumattomana verkossa, otamme sinuun puhelimitse yhteyttä 1-3 pankkipäivän kuluessa ja myönteisen lainapäätöksen saatuasi voit viimeistellä opintolainahakemuksesi omassa osuuspankissasi.