Nainen ja kartta.

Säästölipas

Helppo reitti säästäjäksi - Säästölippaalla kerrytät varojasi tilille tai rahastoihin
1

Helpoin tapa aloittaa säästäminen

Kerrytä säästöjä huomaamattoman helposti Säästölippaaseen. Tilin avaaminen, käyttö ja säästöjen nostaminen on sinulle maksutonta.

2

Lyhin tie rahastosäästäjäksi

Säästölipas on mutkaton tapa aloittaa rahastosäästäminen ja laittaa rahat tuottamaan tiliä paremmin pidemmällä aikavälillä, kun säästöjä alkaa kertyä yli säästötavoitteesi.

3

Maksa kortilla ja säästä

Säästä vaivattomasti pankkikortilla maksaessasi. Voit itse määritellä jokaisesta korttimaksusta Säästölippaaseen siirtyvän summan.

Säästölipas on kuin sähköinen säästöpossu

Säästölipas on säästämiseen kannustava tili, jonka avulla voit säästää lomamatkaa, yllättäviä menoja tai muuta unelmaasi varten. Kun asetat itsellesi säästötavoitteen, säästämisestä tulee entistä palkitsevampaa. Huomaat pian, että Säästölippaassa onkin jo hyvä potti!

Saat Säästölippaan helposti käyttöösi ja pääset aloittamaan säästämisen välittömästi. Voit säästää Säästölippaaseen kahdella eri tavalla ja valita niistä käyttöösi vaikka molemmat:

 • kertatalletukset
 • säästäminen korttimaksujen yhteydessä. 

Rahastosäästäjäksi suoraan Säästölippaasta

Säästölipas tarjoaa myös mutkattoman tavan aloittaa rahastosäästäminen edullisiin indeksirahastoihin, kun säästöjä alkaa kertyä yli säästötavoitteesi. Ylimääräistä ei kannata makuuttaa tilillä, vaan laittaa rahat töihin. Indeksirahastoissa varasi sijoitetaan osakemarkkinoille, joten pidemmällä aikavälillä rahastojen tuotto-odotus on parempi kuin tilillä.

Valittavanasi on kolme indeksirahastoa: OP-Suomi Indeksi, OP-Eurooppa Indeksi sekä OP-Maailma Indeksi. Nämä kaikki ovat indeksirahastoja, jotka soveltuvat edullisten kulujensa vuoksi erinomaisesti pitkäaikaiseen säästämiseen.

Näin aloitat automaattisen rahastosäästämisen Säästölippaassa

 • Kirjaudu op.fi-palveluun ja siirry Säästölippaaseen.
 • Ota käyttöön automaattinen rahastosäästäminen.
 • Valitse sopiva indeksirahasto: OP-Suomi Indeksi, OP-Eurooppa Indeksi tai OP-Maailma Indeksi
 • Kun oma säästötavoitteesi on täynnä, ylimenevät rahat siirtyvät viikoittain valitsemaasi indeksirahastoon.
 • Tarvittaessa saat rahat rahastoista nopeasti käyttöösi.

Säästä samalla, kun maksat kortilla

Mitä jos joka kerta kortilla maksaessasi saisit samalla rahaa säästöön?

Voit säästää automaattisesti Säästölippaaseen maksaessasi seuraavilla OP:n korteilla: Visa Credit/Debit, Visa Debit, Visa Electron, Visa Basic ja Visa Gold. Ota vain käyttöön säästöön siirto korttimaksusta, jolloin jokaisesta korttimaksusta siirtyy lippaaseen haluamasi summa. Visa Credit/Debit ja Visa Gold -korteissa siirto tehdään maksaessasi debit-puolella.

Jos esimerkiksi laitat säästösummaksi kolme euroa ja käytät korttiasi kuukaudessa viisitoista kertaa, säästöjä kertyy neljäkymmentäviisi euroa. Vuodessa se tarkoittaisi 540 euroa. Näin säästöjä kertyy huomaamattoman helposti.

Maksan kortilla käytännössä kaikki ostokset, joten aika kätevää, kun voin säästää samalla! Minulla yhdestä korttimaksusta siirtyy vain euro Säästölippaaseen, mutta kuukaudessa sinne kertyy useampi kymppi ihan huomaamatta.

Essi Oulu

Pääoma ja talletuskorko talletussuojan piiriin laissa säädettyyn rajaan asti. OP Ryhmään kuuluvia pankkeja pidetään talletussuojan näkökulmasta yhtenä pankkina.

Osuuspankin omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kerryttävät:

 • Säästämisen tileillä olevat rahat

 • Asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina

 • Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset

 • Maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.