Kivipino kosken edustalla.

OP-Suomi

Sijoita kotimaisiin yrityksiin
1

Yhdellä sijoituksella kiinnostavimmat kotimaiset yhtiöt haltuun

OP-Suomen salkkuun poimitaan kiinnostavimmat ja tuottopotentiaaliltaan houkuttelevimmat yhtiöt kokoon katsomatta.

2

Paikallinen salkunhoitaja tuntee kotimaan markkinan

Rahaston sijoituksista vastaavalla OP Varainhoidolla on pitkä ja vankka kokemus sijoittamisesta kotimaan osakemarkkinoille.

3

Omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat rahastomerkinnät maksutta ja OP-bonuksia.

Houkuttelevimmat kotimaiset

OP-Suomi on osakerahasto, joka sijoittaa varansa pääosin Suomen osakemarkkinoille yrityksiin, joiden tuottopotentiaali muodostuu osingosta ja arvonkehityksestä.

Sijoitukset hajautetaan 30-50 suomalaiseen yritykseen, jotka ovat potentiaaliinsa nähden arvostukseltaan edullisia yhtiöitä, rakenteellisia voittajia tai houkuttelevia osingonmaksajia. Näet rahaston suurimmat sijoituskohteet rahaston kuukausikatsauksesta, jonka löydät tämän sivun Dokumenteista ja lisätiedoista.

Salkunhoitaja tuntee kotimaan markkinan

Kotimaisiin osakkeisiin sijoittaessa OP Varainhoidon pitkä kokemus kotimaan osakemarkkinoista on sijoittajan vankka turva ja jatkuva voimavara. Rahaston salkunhoitaja huolehtii siitä, että salkussa on kiinnostavimmat ja tuottopotentiaaliltaan houkuttelevimmat suomalaiset yhtiöt.

Kotimaiset pörssiyhtiöt maksavat yleensä hyviä osinkoja, ja pitkäjänteinen rahastosijoittaja maksaa niistä veron vasta kotiuttaessaan voittoja rahastosta. Hyvin hajautetun rahaston kautta omistat suurella todennäköisyydellä jokaisen pörssipäivän parhaita nousijoita.

OP-Suomi

Palkkiot verkossa

MERKINTÄPALKKIO VUOSITTAINEN HALLINNOINTIPALKKIO LUNASTUSPALKKIO
0,00 % 1,60 % 0,75 %

Jatkuvista säästösopimuksista ei peritä merkintäpalkkiota. Rahasto-osuudet kerryttävät OP-bonuksia henkilöasiakkaille, jotka ovat osuuspankin omistaja-asiakkaita.

OP-Suomen tuotto tammikuussa kehittyi vertailuindeksin 7,4 prosentin tuottoa vahvemmin

OP-Suomen 8,3 prosentin tuotto tammikuussa ylitti vertailuindeksi OMX Helsinki Benchmark Cap Yield-indeksin tuoton vajaalla prosenttiyksiköllä. Tuottoa paransi ylipainot positiivisista ennusterevisioista nostetta saaneessa Nesteessä sekä MetsäBoardissa, jota tuki merkit sellumarkkinan stabilisoitumisesta. Myös Koneen alipaino tuotti hyvin. Tuottoa rasitti puolestaan ylipaino Baswaressa, jonka osake laski kuukauden aikana markkinoiden puntaroidessa ostospekulaation toteutumista. Myös ylipaino Asiakastiedossa heikensi salkun tuottoa.

Lisäsimme tammikuussa mm. Nordean, Fortumin ja Sampon painoa rahastossa. Nordean osinkotuotto ja arvostus on kurssilaskun myötä asettunut houkuttelevalle tasolle. Fortumin osalta päästöoikeuksien hinnat ovat jatkaneet nousuaan tukien sähkön hintaa. Sampon osalta osinkotuotto on asettunut viime vuoden lopun kurssilaskun myötä houkuttelevalle tasolle. Kevensimme tammikuussa puolestaan Nokian ja Nesteen painoa salkussa. Nokian loppuvuoden tulos oli hyvä, mutta kuluvan vuoden ohjeistus jäi odotettua vaisummaksi. Nesteen osalta säilytimme ylipainon, mutta kotiutimme voittoja vahvan kurssinousun seurauksena.

Rahastossamme oli tammikuun lopussa 41 yhtiön osakkeita. Rahaston viiden suurimman sijoituksen joukossa (Nordea, Sampo, Neste Fortum, Nokia) ei tapahtunut tammikuun aikana nimimuutoksia. Kuun lopussa rahaston suurimmat ylipainot vertailuindeksiin nähden olivat MetsäBoardin, Nesteen ja Cramon osakkeissa. Suurimmat alipainot olivat puolestaan Koneen, Elisan ja Nokian osakkeissa.

Alkuvuonna nousussa ovat olleet kaikki osakemarkkinat. Keskeinen tekijä riskin ottamisen paluuseen on ollut Fed:n puheenjohtajan Powellin vakuutus kuunnella tarkalla korvalla markkinoita ja pitää paussi korkojen nostossa tarpeen vaatiessa. Jos koronnostosuhdanteen ajatellaan olevan takanapäin, mutta kasvunäkymät ovat edelleen kohtuulliset, osakkeet menestyvät silloin tyypillisesti hyvin. Osakemarkkina-ajureiden osalta huomiomme keskittyy korko- ja inflaatiokehityksen lisäksi erityisesti tuloskasvuun sekä taloudelliseen ja poliittiseen kehitykseen.

Rahaston sijoitukset toteutetaan pääasiassa suorien osakesijoitusten avulla. Rahasto voi käyttää sijoitustoiminnassaan johdannaisinstrumentteja suojautuakseen markkinoiden muutoksilta, korvatakseen suoria sijoituksia sekä edistääkseen muutoin tehokasta salkunhoitoa.

Rahaston varat sijoitetaan hajautetusti eri yhtiöiden osakkeisiin. Tyypillisesti rahasto sijoittaa varansa noin 30–50 yhtiön osakkeeseen, mutta määrä voi vaihdella salkunhoitajan näkemyksestä riippuen. OP-Suomi pyrkii pitkällä aikavälillä OMX Helsinki Benchmark Cap -vertailuindeksiään parempaan tuottoon, joten se voi ottaa korkeaa aktiiviriskiä ja poiketa merkittävästi vertailuindeksin koostumuksesta, painotuksista ja riskitasosta salkunhoitajana toimivan Teemu Salosen näkemyksen mukaisesti.

Dokumentit ja lisätiedot Perustiedot, tuotto- ja tunnusluvut

Perustiedot

Salkunhoitaja
Antti Karessuo, Teemu Salonen
Vertailuindeksi
OMX Helsinki Benchmark Cap
Perustamispäivä
06.06.1994
ISIN
FI0008800206
Osuussarja
Kasvuosuus
Rahaston koko
966 Meur
Osuuden arvo (21.02.)
301,66 EUR
Kuukausikatsaus
Lataa
Säännöt
Lataa
Avaintietoesite
Lataa
Vastuullisuusraportti
Lataa

Kumulatiivinen tuotto (21.02)

1kk 3kk 6kk 1 v 3 v p.a. 5 v p.a.
OP-Suomi A +0,64 % +5,03 % -7,12 % -7,01 % +9,49 % +8,38 %
Vertailuindeksi +1,26 % +5,03 % -4,80 % +0,13 % +13,27 % +10,70 %

Vuosittainen tuotto

2014 2015 2016 2017 2018 Vuoden alusta
OP-Suomi A +9,24 % +16,54 % +18,37 % +5,34 % -11,82 % +9,87 %
Vertailuindeksi +10,58 % +15,92 % +13,28 % +11,54 % -3,89 % +10,01 %

Tunnuslukuja

Volatiliteetti 12 kk vola 12kk Sharpe 12 kk
OP-Suomi A 14,59 % -0,46
Vertailuindeksi - -

Omistaja-asiakkaan edut

  • Omistaja-asiakkaana ostat, myyt ja vaihdat lähes kaikkia rahastojamme ilman kuluja.
  • OP-sijoituskumppani on palvelukokonaisuus omistaja-asiakkaalle, jolle on kertynyt sijoitusvarallisuutta. Saat oman yhteyshenkilön sekä kattavaa ja ajantasaista markkinatietoa sijoituspäätöstesi tueksi.
  • Omistaja-asiakkaat pääsevät automaattisesti osakekaupankäynnin hinnaston toiselle hintaportaalle, jossa välityspalkkion suuruus on 0,18 % (vähintään 8 €), kun ensimmäisen palkkioportaan välityspalkkio on 0,2 % (vähintään 8 €).

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy säästöjen ja sijoitusten lisäksi OP-bonuksia myös

  • lainoista
  • tileillä olevat varoista
  • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista
  • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.