Sijoita kehittyville markkinoille

Kehittyvät markkinat sijoituskohteena

Kehittyville markkinoille sijoittavat osakerahastot ovat hyvä vaihtoehto sijoittajalle, joka tavoittelee korkeaa tuottoa voimakkaasti kasvavilta markkinoilta. Lupaavan tuottopotentiaalin vastapainona on syytä huomioida, että kehittyvillä markkinoilla osakekurssit heiluvat tyypillisesti länsimaita voimakkaammin ja toimintaympäristöihin liittyy vaihtelevia poliittisia riskejä.

Kehittyville markkinoille sijoittaessa riskitaso on aina lähtökohtaisesti kehittyneitä markkinoita korkeampi. Rahaston arvo voi vaihdella huomattavasti markkinatilanteen mukana ja arvonkehitys poiketa muista vastaavista rahastoista.

Kehittyvien markkinoiden rahastot soveltuvat erinomaisesti osaksi laajaa ja hajautettua sijoitussalkkua. Ne sopivat tuottohakuiselle, pitkäjänteiselle, pitkän aikavälin sijoittajalle ja kuukausisäästäjälle sekä loistavasti osaksi osake- tai yhdistelmäsalkkua.

Kehittyvien markkinoiden rahastot OP:ssa

Tarjoamme erittäin laajan valikoiman rahastoja, joiden kautta voit sijoittaa kehittyville markkinoille. Hyödynnämme rahastojen hoidossa kansainvälisiä yhteistyökumppaneitamme.

Rahastojamme hoitaa paikalliset ja alueelliset salkunhoitajat, jotka parhaiten tuntevat ko. markkina-alueen ja sen erityispiirteet. Esimerkiksi OP-Intia-rahaston salkunhoitajaksi on valittu J.P. Morgan Asset Management laajan paikallisosaamisen perusteella.

Kehittyville markkinoille sijoittavat rahastot

 

Laajenna sijoitussalkkuasi indeksirahastoilla

Kehittyvien markkinoiden rahastojen rinnalla kannattaa sijoituksiaan hajauttaa myös muihin omaisuusluokkiin. Indeksirahastot ovat erinomainen valinta sijoittajalle, joka tavoittelee hyvää tuottoa ja kustannustehokkuutta. Kun sijoitat indeksirahastoihin, tunnista kuitenkin oma riskinsietokykysi. Sijoita rahastoihin sen verran, kuin olet valmis sietämään osakemarkkinoihin liittyvää arvonvaihtelua.

Tämä on mainos. Muistathan, että sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo voi nousta ja laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman osittain tai kokonaan. Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy ja salkunhoitajana toimii OP Varainhoito Oy. Seuraavista erikoissijoitusrahastoista veloitetaan normaalit kaupankäyntikulut: OP-Palvelukiinteistöt-, OP-Metsänomistaja-, OP-Vuokratuotto-, OP-Alternative Portfolio- ja OP-Private Equity -erikoissijoitusrahastot.