Reppukeräyksessä kerättiin 3000 koulureppua.

Fantastiskt resultat i HOPE rf:s och OP:s insamling av skolryggsäckar – 3000 skolelever får en ny ryggsäck

Många skolelever får de närmaste dagarna en ny skolryggsäck. HOPE rf och OP samlade i juli tillsammans in ryggsäckar, som doneras till mindre bemedlade familjers barn som börjar skolan. Insamlingen aktiverade tusentals människor runt om i Finland.

Den första skolväskan lämnar ofta ett långt minnesspår. Syftet med insamlingen En ryggsäck på varje rygg, som ordnades redan för tredje gången, var att så många barn som möjligt skulle få uppleva det här också i år. All hjälp är välkommen i de barnfamiljer som omfattas av HOPE rf:s verksamhet, inte minst nu inför den spännande skolstarten. Med nya skolväskor kan alla förstaklassare börja skolan från samma utgångspunkt. 

OP levererade i början av augusti ryggsäckarna till HOPE rf, som sorterar och delar ut dem direkt till de barn som börjar skolan. Resultatet av insamlingen i juli var totalt 3000 ryggsäckar runt om i Finland samt ett otaligt antal pennaler och annat skolmaterial. .

– Det är det viktigt för oss att barn och unga har det bra. Det är en del av vårt samhällsansvar. Det har varit ett nöje att se hur ivrigt våra kunder och anställda har gått med i insamlingen. Tack än en gång till alla som bidragit, säger samhällsansvars expert Eveliina Nygren.

Insamlingen av ryggsäckar ordnades för första gången 2017. Då samlades det in tusentals ryggsäckar. År 2018 utvidgades insamlingen till 52 orter, och ryggsäckar samlades då in åt hela 2 500 barn. I år samlades 3000 ryggsäckar in på nästan 70 orter.

Hope rf är en organisation som verkar för det gemensamma bästa med frivilliga krafter. HOPE delar ut konkreta donationer i form av kläder och varor till familjer som är mindre bemedlade och som har genomgått en kris samt stödjer barn och unga i deras hobbyer och fritidsupplevelser.