Kuvassa hallintoneuvoston puheenjohtaja Juha Jalava ja jäsen Maikki Haanketo

Omistaja-asiakkaana sinä voit vaikuttaa!

OP Pohjois-Savon uusi edustajisto valitaan vaaleilla marraskuussa 2021. Vaalien ehdokasasettelu on päättynyt pe 10.9. klo 16.00. Kiitokset kaikille ehdokkaiksi ilmoittautuneille!

Omistaja-asiakkaana olet mukana päättämässä siitä, millainen edustajisto osuuspankillasi on ja kuinka omistaja-asiakkaiden ääni tuodaan kuuluviin osuuspankkisi hallinnossa. Äänestämällä sinulla on valta vaikuttaa.

Edustajiston vaalit toimitetaan henkilövaalina enemmistövaalitapaa noudattaen, jossa eniten ääniä saaneet ehdokkaat valitaan edustajistoon. OP Pohjois-Savon vaaleissa on yksi (1) vaalipiiri ja edustajistoon valitaan 50 omistaja-asiakkaiden edustajaa. Vaaleissa jokaisella omistaja-asiakkaalla on yksi ääni.

Äänestä helposti ja sähköisesti

Pääset vaikuttamaan omalla äänelläsi 4.-17.11. siihen, millaiselta pankkimme edustajisto tulee näyttämään jatkossa. Äänestää voi jokainen pankkimme omistaja-asiakas, joka on liittynyt omistaja-asiakkaaksi 31.5.2021 mennessä. Vaalit toteutetaan yhdistelmä vaaleina; verkkopalveluita käyttävät omistaja-asiakkaat äänestävät sähköisesti ja ne asiakkaat, jotka eivät käytä sähköisiä palveluita, saavat äänestysmateriaalin postitse kotiin.

Tärkeät päivämäärät:

  • Vaalikone aukeaa ja pankki julkaisee vaalien ehdokkaat 1.11.2021
  • Äänestä 4. – 17.11.2021
  • Julkaisemme vaalien tuloksen 30.11.2021

OP Pohjois-Savon vaaliyhteyshenkilö: vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Katri Saarelainen, katri.saarelainen@op.fi

Edustajiston vaalien äänestäminen tapahtuu 4. – 17.11.2021. Äänioikeus on kaikilla niillä omistaja-asiakkailla, jotka ovat liittyneet omistaja-asiakkaiksi viimeistään 31.5.2021.

Ennen vaalien alkamista jokainen verkkopalveluja käyttävä omistaja-asiakas saa tiedon äänioikeudestaan viestillä, jonka he voivat lukea op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Lisäksi verkkopalvelua käyttävät henkilöt pääsevät lukemaan äänestysohjeet op.fi-palvelusta ennen sähköiseen vaalipalveluun siirtymistä.

Muut omistaja-asiakkaat saavat tiedon äänioikeudestaan ja materiaalit äänestystä varten postitse kirjeenä.

Toivomme, että näissä vaaleissa mahdollisimman moni omistaja-asiakkaamme antaisi oman äänensä vaikuttaa.

 

Henkilötietojesi huolellinen ja varovainen käsittely on meille ensisijaisen tärkeää.

Voit tutustua täältä vaalien tietosuojaselosteeseen

Suomi ja me suomalaiset olemme tiukoissa paikoissa lujaa tekoa. Kun moni asia on ollut monimutkaista ja vaikeaa, meiltä on löytynyt kykyä puhaltaa yhteen Suomeen. Nousta kokoamme suuremmaksi ja nähdä meissä piilevä hyvä.

Me OP Ryhmässä haluamme edistää elämänrikkauden perustuksia: koko Suomen taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. OP:lle yhteisestä tulevaisuudesta välittäminen on pysyvä normaali. Yhdessä kahden miljoonan omistaja-asiakkaamme kanssa meissä on voimaa vastuun kantajiksi ja tekijöiksi.

Lue lisää kaikkien aikojen teoista

Osuuspankkisi ylintä päätösvaltaa käyttää omistaja-asiakkaiden keskuudestaan valitsema edustajisto. Se hyväksyy muun muassa osuuspankin tilinpäätöksen ja tekee merkittävimmät pankin toimintaa koskevat päätökset, esimerkiksi vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkasta ja hallintoneuvoston jäsenet. Edustajisto päättää myös pankin lahjoituksiin käyttämän euromäärän suuruudesta. 

Edustajisto on ainutlaatuinen näköalapaikka oman pankin toimintaan. Edustajistossa pääsee myös luomaan uusia verkostoja ja seuraamaan oman kotiseudun talouselämän kehittymistä.

Edustajisto kokoontuu sääntömääräisesti kerran vuodessa, jonka lisäksi edustajiston jäsenet voivat osallistua erilaisiin koulutuksiin. Kokoontumisten lisäksi pankki viestii aktiivisesti edustajiston jäsenille ajankohtaisia asioista mm. pankin tuloksesta, pankkitoiminnan kehittymisestä, vastuullisuusteoista sekä uusista palveluista.  

 

Täältä pääset tutustumaan pankin sääntöihin ja sääntöihin kuuluvaan vaalijärjestykseen