Mies tekee talouslaskelmia lasiseinään

Suojaa yrityksen talous muutoksilta

Yrittäjän vakava sairaus tai korkojen nousu voivat mullistaa yrityksen talouden. Yrityksen kannattaa varautua lainanottajan riskeihin.

Varaudu henkilökohtaisiin riskeihin

Oman tai yrityksesi avainhenkilön työpanoksen menetys vaikuttaa merkittävästi yrityksesi talouteen sekä myös omaan talouteesi yrittäjänä, jos lainan vakuutena on omaisuuttasi. Vakavan sairauden, tapaturman aiheuttaman työkyvyttömyyden ja kuoleman varalta voi varautua.

Suojaa yrityksesi ulkoisilta riskeiltä

Korkotaso on ollut pitkään poikkeuksellisen matalalla. Korkojen nousu voi tarkoittaa, että lainanhoitokulusi nousevat merkittävästi. Korkosuojauksella voit tehdä lainanhoitokuluistasi ennustettavia pitkällä aikavälillä.

Varaa aika omaan osuuspankkiisi

Kiinnostuitko korkosuojauksesta ja Yritysluoton takaisinmaksuturvasta? Varaa aika omaan osuuspankkiisi ja turvaa yrityksesi lainanmaksu helposti.

Suojaudu yrityslainan korkoriskeiltä - tee yrityksesi taloudesta ennustettavampaa

Yrityslainan keskeinen riski on korkojen nousu. Korkojen nousu aiheuttaa kassavirta- ja tulosvaihtelua sekä heikentää yrityksesi liiketoiminnan ennustettavuutta. Pahimmillaan korkojen nousu voi vaarantaa koko yrityksesi liiketoiminnan kannattavuuden.

Korkosuojausten ansiosta yrityslainan riski on merkittävästi pienempi, sillä sen avulla hallitset yrityksesi korkoriskiä ja pystyt ennustamaan lainanhoitoon liittyvät kulut. Korkosuojauksessa voit sopia esimerkiksi kiinteästä korosta, korkokatosta tai koron vaihteluvälistä.

Turvaa lainanmaksu vakavan sairauden varalta

Yrittäjänä kannattaa miettiä, miten selviät lainoistasi, jos jotain yllättävää sattuu. Yritysluoton takaisinmaksuturvan avulla on mahdollista varautua vakavan sairauden, tapaturmaisen pysyvän haitan tai kuoleman varalle. Vakuutus maksaa jäljellä olevan lainasumman kertakorvauksena.

Yritysluoton takaisinmaksuturvan voi ottaa 1–4 henkilölle eli yrittäjän lisäksi yrityksen palveluksessa oleville työntekijöille. Uuden tai vanhan lainan voi vakuuttaa enintään seitsemäksi vuodeksi, ja vakuutusmäärä voi olla suurimmillaan 200 000 euroa.


Säästämällä saat yrityksesi talouteen pelivaraa

Kun aloitat säästämisen lainanmaksun ohella, saat yrityksesi talouteen pelivaraa yllättävien menojen ja hankintojen varalta. Samalla kartutat yrityksesi tasetta. Löydä yrityksellesi parhaat ratkaisut kassanhallintaan sekä ylijäämän kannattavaan sijoittamiseen niin pitkälle kuin lyhyelle aikavälille.


Yritysluoton takaisinmaksuturvan Vakavan sairauden turvan myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Turvan tapaturmaisen pysyvän haitan sekä kuoleman varalta myöntää OP-Henkivakuutus Oy. Korkosuojauksen tarjoaa OP Yrityspankki Oyj.​ Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.