Yritysten Web Services -kanavan tiedotteita

Maksuliikkeen konekielistä hoitamista varten OP:lla on tarjolla uudet maksuliikkeen API-ratkaisut sekä Web Services -kanava.

TLS-versioita 1.0 ja 1.1 ei enää tueta 20.5.2020 alkaen

Transport Layer Security (TLS) – salausprotokollan vanhojen versioiden tuen loppuminen aiheuttaa sen, että Web Services -kanavaa ei voi käyttää vanhoilla versioilla yritysten maksuliikeaineistojen välittämiseen. Näin ollen yritysten kannattaa aloittaa vanhan version korvaaminen uudella versiolla mahdollisimman pian.

Olkaa hyvä ja välittäkää alla oleva viesti tekniselle asiantuntijalle tai pankkiyhteysohjelman toimittajalle sen varmistamiseksi, että pankkiyhteysohjelmisto toimii uusilla tietoliikenteen salausasetuksilla.

On erittäin tärkeää suojata asiakkaan ja pankin välistä tietoliikennettä uusimmilla TLS-versioilla. OP päivittää säännöllisesti käytettäviä tietoliikenteen salausasetuksia.

OP päivittää Yrityksen pankkiyhteyskanavan (WS-kanava) suojausasetuksia ja poistaa käytöstä TLS 1.0- ja TLS 1.1 -protokollat. Samalla poistetaan tuki usealta vanhoilta salausalgoritmeilta (cipher suites). Parannamme palveluidemme tietoturvaa päivittämällä ajanmukaiset suojausasetukset.

OP luopuu vanhempien TLS-protokollien käytöstä ja siirtyy käyttämään TLS 1.2-versiota 20. toukokuuta 2020 alkaen WS-kanavassa. Sen jälkeen tietojärjestelmät, jotka eivät ole yhteensopivia OP:n WS-kanavan käyttämien salausprotokollien ja salausalgoritmien kanssa, estyvät pääsemästä WS-kanavaan. Niiden asiakkaiden, jotka käyttävät TLS 1.0- ja 1.1 -versioita, tulee päivittää tietojärjestelmäänsä, jotta se on yhteensopiva OP:n WS-kanavan tietoliikenteen salausasetusten kanssa.

Mikä on Transport Layer Security (TLS)?

TLS on tietoturvaprotokolla, joka tarjoaa tietosuojan ja tietojen eheyden kahden kommunikoivan sovelluksen välillä. Sitä käytetään laajalti verkkoselaimissa ja muissa sovelluksissa, jotka edellyttävät turvallista tiedonsiirtoa verkon kautta.
Uusien suojausasetusten käyttöönotto asiakastestiympäristössä
Uudet suojausasetukset otetaan käyttöön aluksi WS-kanavan asiakastestiympäristössä. Tiedotamme valmiudesta testaamiseen myöhemmin.

Olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä pankkiyhteysohjelman toimittajaan, mikäli haluatte varmistaa pankkiyhteysohjelmiston toimivuuden uusilla tietoliikenteen salausasetuksilla. 

Pankkiyhteysvaltuutus

Lataa tästä OP:n pankkiyhteysvaltuutuslomake. Ohjeet pankkiyhteysvaltuutuslomakkeen täydentämiseen sekä lähettämiseen löydät lomakkeen toiselta sivulta.