Mitä vahinkoja liikennevakuutus korvaa?

Liikennevakuutus on pakollinen turva kaikille liikenteessä käytettäville moottoriajoneuvoille. Tutustu esimerkkeihimme liikennevakuutuksen korvaustilanteista ja katso, mitä liikennevakuutus korvaa ja mitä puolestaan kasko kattaa.

Näin liikennevakuutus korvaa

Alta löydät fiktiivisiä esimerkkitilanteita liikennevakuutuksen korvaustilanteista. Kerromme sinulle korvaustilanteen sekä sen, korvaako liikennevakuutus sattuneen auto-/ajoneuvovahingon. On hyvä huomioida, että kaikki vahinkotilanteet käsitellään kuitenkin aina tapauskohtaisesti, jolloin vahingon korvattavuus voi vaihdella vahinkotilanteen luonteesta riippuen.

 

Korvaako liikennevakuutus: Peräänajo iltapäiväruuhkassa

Pasi ajelee autolla kotia kohti kantakaupungin iltapäiväruuhkassa. Tuttua ajoreittiä kulkiessaan Pasin ajatukset pyörivät aamupäivän palaverissa ja tulevan viikonlopun ohjelmassa. Ajatuksissaan ajava Pasi ei huomaa punaiseksi vaihtunutta liikennevaloa tai edessä ajavan auton välähtäviä jarruvaloja. Äkkijarrutuksesta huolimatta ajatuksistaan havahtuva Pasi ei onnistu välttämään yhteentörmäystä. Pasi ajaa edessä olevan auton perään. Henkilövahingoilta vältytään, mutta molempiin autoihin tulee selkeä lommo.

Ratkaisu: Pasi määritellään yhteisymmärryksessä syylliseksi sattuneeseen vahinkoon. Toisen auton vahingot korvataan Pasin liikennevakuutuksesta. Pasin auton vahinkoja ei korvata liikennevakuutuksesta.

Hyvä tietää

Liikennevakuutuksesta korvataan kolarin sattuessa osallisten mahdollisia henkilövahinkoja ja se kattaa syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Liikennevakuutuksen tuomaa turvaa voit ajoneuvostasi riippuen laajentaa vapaaehtoisella kaskolla. Voit räätälöidä kaskon sisällön tuomaan turvaa omalle autollesi kolarin tai törmäyksen varalle. 

 

Korvaako liikennevakuutus: Lasivahinko moottoritiellä

Rami matkustaa kevätauringon paisteessa kohti Turun saaristossa sijaitsevaa mökkiään. Ajomatka taittuu mukavasti, kunnes sulaneen lumipeitteen alta paljastunut kivi singahtaa ohittavan auton renkaista suoraan Ramin auton tuulilasiin. Tuulilasiin tulee särö, joka vaatii korjausta.

Ratkaisu: Liikennevakuutus ei korvaa tuulilasin paikkaamista tai vaihtamista.

Hyvä tietää

Tuulilasin vahinkoja korvataan kaskon kolarointiturvasta tai lasiturvasta. Kolarointiturva sisältyy automaattisesti kaikkiin Pohjola Vakuutuksen laajempiin kaskoihin. Lasiturva on valinnainen, mutta lasiturvasta korvattaessa ikkunalasin paikkakorjaamisen omavastuu on 0 € ja sattuneella vahingolla ei ole bonusvaikutusta. Kolarointiturvasta korvattaessa omavastuu on yleensä 200 € ja bonusvaikutus on 10 – 20 %.  

 

Korvaako liikennevakuutus: Ajoneuvoa kolhitaan parkkipaikalla

Salla viettää viikonloppua paikallisessa ostoskeskuksessa shoppaillen ja vapaa-ajasta nauttien. Parkkipaikalle palatessaan hän huomaa, että viereiseen ruutuun pysäköity auto on juuri lähtemässä. Auton peruuttaessa kuski ei kuitenkaan huomaa, kuinka auton keula ottaa yhteen Sallan auton kanssa. Salla viittoilee kuskille, mutta vahinko on jo sattunut. Kun Salla tarkistaa autonsa, on kuskin puoleiseen oveen ehtinyt muodostua iso naarmu.

Ratkaisu: Naarmun aiheuttanut henkilö on vielä paikalla ja Salla ottaa talteen hänen yhteystietonsa. Vahingosta ilmoitetaan vahingon aiheuttaneen henkilön vakuutusyhtiöön, joka käsittelee vahingon. Vakuutusyhtiö päätyy korvaamaan vahingon vastapuolen liikennevakuutuksesta, jolloin Sallan ei tarvitse maksaa omavastuuta tai huolehtia bonusmenetyksestä.

Hyvä tietää

Jos vahingon aiheuttanut taho jää tuntemattomaksi, Sallan on turvauduttava oman ajoneuvonsa vakuutuksiin. Sallan oma liikennevakuutus ei korvaa pysäköidylle ajoneuvolle sattunutta vahinkoa. 

Kaskosta on mahdollista hakea korvausta, kun tuntematon henkilö aiheuttaa vahingon pysäköidylle autolle. Pysäköidylle autolle sattuneita vahinkoja korvataan kaskon kolarointiturvasta tai pysäköintiturvasta.

 

Korvaako liikennevakuutus: Kolari taajama-alueella

Lauri on matkalla salibandyharjoituksiin. Tuttu automatka saa kuitenkin yllättävän ja ikävän käänteen. Hallille kääntyessään Lauri kääntyy liian tiukasti ja auton keula osuu parkkipaikan betoniporsaaseen. Reilussa vauhdissa tapahtunut törmäys jättää merkittävän vaurion auton keulaan, ja kaiken hyvän lisäksi Laurin ranne kokee kovia. Auto vaatii korjausta ja Laurin ranne tutkimuksia.

Ratkaisu: Liikennevakuutus ei korvaa Laurin ajoneuvolle sattuneita vahinkoja. Liikennevakuutus korvaa kuitenkin Laurille aiheutuneet henkilövahingot.  

Hyvä tietää: Maksuton Pohjola Korjaamomestari -palvelu apunasi autovahingoissa 

Auton vahinkoja korvataan kaskon kolarointiturvasta. Pohjola Vakuutuksen kaskoasiakkaana voit viedä auton Pohjola Korjaamomestarille, jolloin sinun ei tarvitse tehdä sattuneesta vahingosta vahinkoilmoitusta. Korjaamomestari hoitaa korjauksen ja vahinkoasiat puolestasi. Sinulle jää maksettavaksi vain mahdollinen omavastuuosuus. 

 

Korvaako liikennevakuutus: Ulosajo mökkimatkalla

Eveliina on ajelemassa tuttua reittiä mökille viikonlopun viettoon. Matkalla hänet kuitenkin yllättää kova sadekuuro. Auto joutuu vesiliirtoon ja Eveliina ajautuu ulos tieltä. Eveliinan auto vahingoittaa ulosajossa myös tien vieressä sijaitsevan omakotitalon piha-aitaa. Tilanteesta selvitään onneksi ilman henkilövahinkoja, mutta auton keula ja etupyörät menevät korjauskuntoon.

Ratkaisu: Liikennevakuutus ei korvaa Eveliinan autolle aiheutuneita vahinkoja. Liikennevakuutus korvaa kuitenkin omakotitalon piha-aidan vahingot.

Hyvä tietää: Veloitukseton Pohjola Korjaamomestari -palvelu auttaa autovahingoissa

Omalle autolle sattuneiden vahinkojen korjauskuluja korvataan Pohjola Autovakuutuksen kaskon kolarointiturvasta. Kaskoasiakkaanamme voit varata ajan suoraan Pohjola Korjaamomestarille. Korjaamomestari hoitaa autosi kuntoon ja tekee vahinkoilmoituksen puolestasi. Maksat korjaamolla vain mahdollisen omavastuuosuuden.