Museoajoneuvon vakuutus

Kattavaa turvaa museoautoille ja muille museoajoneuvoille
1

Vakuutuksen hinta käytön mukaan

Museoautolla ei ajeta joka päivä – se on huomioitu myös vakuutuksen hinnassa.

2

Laaja Museokasko – paras turvamme museoajoneuvolle

Laajalla Museokaskolla turvaat museoajoneuvon niin kolarin ja törmäyksen kuin ilkivalta-, varkaus- ja palovahingonkin varalta.

3

Osuuspankin omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Museoautojen ja moottoripyörien oma vakuutus

Huolella kunnostetut museoautot, moottoripyörät ja muut museoajoneuvot on syytä myös vakuuttaa niiden arvon mukaisesti. Kun ajoneuvon museorekisteröinti on tehty, voit ostaa museoajoneuvon vakuutuksen eli liikennevakuutuksen ja Museokaskon ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Museoajoneuvo on vähintään 30-vuotias museorekisteröity ajoneuvo. Museoauton, museomoottoripyörän tai muiden museoajoneuvojen vakuutuksissa ei ole bonuksia.

Museokasko korvaa kolarit ja varkauden

Museokasko korvaa oman ajoneuvosi vahinkoja. Suosittelemme museoautoille ja muille museoajoneuvoille Laajaa Museokaskoa, joka korvaa niin kolari- ja törmäysvahinkoja kuin varkaus-, palo- ja ilkivaltavahinkoja. Laajasta Museokaskosta korvataan myös ajoneuvon hinaus sekä matkan jatkamisesta aiheutuneita kuluja, jos matka keskeytyy museoajoneuvosi vian tai vaurion vuoksi.

Halutessasi voit valita museoautollesi tai muulle museoajoneuvollesi myös Suppean Museokaskon, joka jättää kolarien tai törmäysten aiheuttamat vahingot omalle vastuullesi.

Harraste- ja museoajoneuvojen hankintaan ja kunnostukseen on usein käytetty paljon rahaa ja työtunteja. Siksi ne kannattaa vakuuttaa kattavasti.

Teuvo Kaipainen Product Specialist, Pohjola Vakuutus

Museoauton vakuutuksen saat asiakaspalvelustamme

Kun haluat vakuuttaa museoajoneuvosi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Museoauton tai museomoottoripyörän tai muun museoajoneuvon hintaan vaikuttaa ajoneuvon arvo. Vakuutuksen hintaan vaikuttavat myös muun muassa valitsemasi kaskon laajuus. Museoauton vakuutuksen hinta selviää, kun otat yhteyden asiakaspalveluumme. 

Museoauton tai muun museoajoneuvon vakuutusta varten tarvitsemme ajoneuvon tietojen lisäksi kuvia ajoneuvostasi. Autoista tulee ottaa neljä kuvaa: vasen sivu etuviistosta kuvattuna, oikea sivu takaviistosta kuvattuna, sisätila kuljettajan avatusta ovesta kuvattuna sekä moottoritila konepelti avattuna. Moottoripyöristä ja muista kaksipyöräisistä ajoneuvoista riittää kaksi kuvaa eli yksi kuva molemmilta sivuilta.

Harrasteajoneuvon vakuutus
Autovakuutus henkilöautolle
Autovakuutus henkilöautolle

Kolarointiturva korvaa äkillisestä ulkopuolisesta tapahtumasta ajoneuvolla aiheutuneen vahingon.

Varkausturva korvaa, jos lukittuun ajoneuvoon murtaudutaan tai se otetaan luvatta käyttöön. Korvauksen saaminen edellyttää rikosilmoituksen tekemistä

Eläintörmäysturva korvaa, jos ajoneuvo törmää hirvieläimeen tai muuhun eläimeen.

Paloturva korvaa, jos ajoneuvo palaa esimerkiksi sähkölaitteen oikosulun seurauksena.

Ilkivaltaturva korvaa, jos ulkopuolinen tekee tahallaan ilkivaltaa ajoneuvolle.

Oikeusturva korvaa kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut ajoneuvoon liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Autopalveluturva korvaa hinaus- tai korjauskuluja, tiellenostokuluja sekä muita kuluja.

Ulkomaan vastuuturva korvaa, jos liikennevahinko tapahtuu ETA-alueen ulkopuolisessa Vihreän kortin sopimusmaassa, ja joudut syyllisenä osapuolena henkilökohtaiseen korvausvastuuseen, joka ylittää maan lakien mukaan liikennevakuutuksesta maksettavan korvauksen.

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.