Parsikunta suunnittelee taloutta

Lainan takaisinmaksuturva

Turvaa sinun ja perheesi lainanmaksuun odottamattomien vastoinkäymisten varalta.

-

Ajattele turvallista huomista jo tänään

 • Kattaa merkittävimmät riskit

  Henkilökohtaista turvaa työttömyyden, työkyvyttömyyden tai vakavan sairauden, tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalta.

 • Joustava ja monipuolinen turva

  Vakuutuksen voi ottaa haluamillaan turvilla uuteen tai vanhaan luottoon, yksin tai yhdessä lainakumppanin kanssa, palkansaajana tai yrittäjänä.

 • Maksa kätevästi kuukausierissä

  Saat arvion kuukausihinnasta asuntolainalaskurillamme tai osuuspankistasi.

Yksi huoli vähemmän

Pitkän laina-ajan kuluessa elämä voi muuttua odottamatta ja eteen tulla tilanteita, joissa tulot tippuvat radikaalistikin ja lainan maksaminen vaikeutuu. Luoton takaisinmaksuturvalla voit turvata sinun ja perheesi taloutta monien riskitilanteiden varalta.

Vakuutus kattaa merkittävimmät lainanottajan riskit, joihin jokaisen on järkevää varautua. Jos esimerkiksi joudut pitkittyvälle sairauslomalle töistä, sinusta tulee työtön tai puolisosi menehtyy, vakuutus auttaa lainan takaisinmaksussa. Vakuutuksen turvin voit maksaa jopa koko lainan pois. Näin sinulla on yksi asia vähemmän huolehdittavana.

Sinkulle, perheelliselle ja yrittäjälle

Lainan takaisinmaksuturvan voi ottaa yksin tai pariturvana. Se sopii myös yrittäjän itselleen ottamaan luottoon. Kun vakuutuksen ottaa pariturvana, kumpikin voi valita haluamansa turvat toisen valinnoista riippumatta.

Vakuutus koostuu kahdesta turvasta, joista voi valita toisen tai molemmat:

 • Palkansaajat: turva työkyvyttömyyden ja työttömyyden varalta sekä turva tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalta.
 • Yrittäjät: turva työkyvyttömyyden ja vakavan sairauden varalta sekä turva tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalta.

Näin vakuutuksen osto etenee

 1. Pyydä tarjous verkkopalvelussa tai varaa aika neuvotteluun puhelimessa, verkossa tai konttorissa
 2. Vakuutushakemus ja sähköinen allekirjoitus
 3. Vakuutusturva on voimassa.

Voit saada Luoton takaisinmaksuturvan, jos olet 18–59-vuotias, terve ja kotipaikkasi on ollut Suomessa viimeiset 12 kuukautta. Saadaksesi turvan työkyvyttömyyden, työttömyyden tai vakavan sairauden varalta sinun on pitänyt olla lisäksi työssä tai harjoittaa yritystoimintaa vähintään kuusi kuukautta ennen vakuutuksen ottamista.

Hanki Takaisinmaksuturva

Turvan työkyvyttömyyden ja työttömyyden tai vakavan sairauden varalta myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Turvan tapaturmaisen pysyvän haitan sekä kuoleman varalta myöntää OP-Henkivakuutus Oy. AXA hoitaa kaiken takaisinmaksuturvan vakuutus- ja korvauspalveluun liittyvän asiakaspalvelun Pohjola Vakuutus Oy:n ja OP-Henkivakuutus Oy:n puolesta ja valtuuttamana.

Oletko miettinyt miten saisit arjen sujumaan, vaikka elämässäsi tapahtuisi haastava muutos?

Kartoita oheisella lomakkeella taloudelliset riskisi, niin osaat varautua odotettuihin ja odottamattomiin muutoksiin sinulle sopivalla tavalla. Taloudellisiin riskeihin voi varautua esimerkiksi luoton takaisinmaksuturvalla, vakuutuksella vakavan sairauden varalta, korkosuojauksella sekä säästämisellä.

Takaisinmaksuturvan saat niin uuteen kuin vanhaankin lainaan. Luotosta voi vakuuttaa enintään
300 000 euroa, kuukausikorvaus on enintään 2 500 euroa ja vakuutusaika enintään 30 vuotta.

Turva kannattaa ottaa heti lainan ottamisen yhteydessä. Jos haluat turvan vanhaan lainaan, varaa aika Osuuspankkiin. Turvan muutoksissa voit olla yhteydessä omaan pankkiisi.

Vakuutuksesta maksettavat korvaukset maksetaan vakuutetulle lukuun ottamatta kuolemantapauskorvausta, joka maksetaan vakuutuksenottajan valitsemille edunsaajille.

Edunsaajamääräys on erityinen, vakuutusta koskeva määräys, joka ohittaa muun muassa testamentin ja avioehdon. Tämä tarkoittaa sitä, että vakuutuskorvaus maksetaan vakuutustapahtuman sattuessa voimassa olleen edunsaajamääräyksen mukaisesti riippumatta vakuutuksenottajan / vakuutetun olemassa olevasta tai myöhemmin tehdystä testamentista ja avioehdosta.

Edunsaajat ilmoitetaan vakuutushakemuksessa. Heitä voi olla yksi tai useampia.

Edunsaajamääräyksen muoto

Edunsaajamääräys ja sen peruuttaminen tai muuttaminen on aina tehtävä kirjallisesti AXAan. Peruuttamisen tai muutoksen voit ilmoittaa oheisella lomakkeella.

Kirjoita lomakkeelle uusi edunsaajamääräys kokonaisuudessaan. Tämä uusi edunsaajamääräys kumoaa aiemmin annetun. Lähetä muuttamasi edunsaajamääräys postissa tai faksilla AXAan. Yhteystiedot löytyvät lomakkeen alareunasta.

Turvan kuukausikorvaukset auttavat selviämään lainan kuukausierien maksamisesta työkyvyttömyyden (sairausloma) tai työttömyyden aikana.

Henkilo¦êasiakkaat_vakuutukset_takaisinmaksuturva_FI.svg Henkilo¦êasiakkaat_vakuutukset_takaisinmaksuturva_FI.svg

Kolmilapsinen perhe otti 82 000 euron asuntoluoton, jonka kuukausierä oli 564 euroa. Neljä vuotta myöhemmin perheen 36-vuotias isä menehtyi liikenneonnettomuudessa.

Perheen asuntolaina tuli maksettua pois jäljellä olevan vakuutetun luoton määrän suuruisella korvauksella, joka oli 69 100 euroa.