Nainen silittää lasta joka leikkii lattialla

Luoton takaisinmaksuturva

Apunasi lainan maksuerien maksamisessa

-

 • Konkreettista apua lainan maksamiseen

  Luoton takaisinmaksuturva -vakuutus on apunasi lainan maksuerien maksamisessa. Voit saada turvaa työttömyyden, työkyvyttömyyden, tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalle.

 • Vakautta ja apua elintasosi säilyttämiseen

  Luoton takaisinmaksuturva auttaa sinua huolehtimaan lainasi takaisinmaksusta, joten sinun on helpompi säilyttää totuttu elintasosi ja oma kotisi. Vakuutus auttaa suojaamaan lainallasi hankittua omaisuutta.

 • Saat mielenrauhaa ja talouden tasapainoa

  Lainan maksaminen voi tuntua ylivoimaiselta pitkällä sairauslomalla tai jos joutuu työttömäksi. Takaisinmaksuturvan avulla voit keskittyä oleelliseen, esimerkiksi paranemiseen tai uuden työpaikan etsimiseen.

 • Vaikuta itse vakuutuksen sisältöön

  Vakuutus koostuu kahdesta turvasta, joista voit valita toisen tai molemmat. Vakuutus sopii palkansaajille ja yrittäjille.

Täytä lomake ja lähetä. Saat meiltä yhteydenoton.

Jos sinulla on jo OP:n tunnukset:

Täytä lomake

Jos sinulla ei ole vielä OP:n tunnuksia:

Varaa aika neuvottelulle

Täytä lomake ja lähetä. Saat meiltä yhteydenoton.

Täytä lomake

Vakuutus, jonka avulla turvaat lainasi takaisinmaksua

Lainaturvasta saat turvaa sinun ja perheesi lainanmaksuun odottamattomien vastoinkäymisten varalta.

Moni lainanottaja mitoittaa lainansa takaisinmaksun säännöllisten tulojensa mukaan olettaen, että niissä ei tapahdu muutoksia. Nykyään asuntolainojen laina-ajat ovat melko pitkiä. Pitkän laina-ajan kuluessa sinun tai perheesi taloudellinen tilanne voi muuttua.

Vaikuta itse vakuutuksen sisältöön

Luoton takaisinmaksuturva -vakuutusta myydään sekä palkansaajille että yrittäjille. Vakuutus koostuu kahdesta turvasta, joista voi valita toisen tai molemmat.

Palkansaajat voivat valita vakuutukseensa:

 1. turva työkyvyttömyyden ja työttömyyden varalta
 2. turva tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalta

 

Yrittäjät voivat valita vakuutukseensa:

 1. turva työkyvyttömyyden ja vakavan sairauden varalta
 2. turva tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalta

Mitä hyötyä on lainaturvasta?

Lainan takaisinmaksua turvaavista vakuutuksista käytetään erilaisia nimiä kuten lainaturva, lainavakuutus ja lainan takaisinmaksuturva. OP:n Luoton takaisinmaksuturvan vakuutuskorvauksella voidaan maksaa jäljellä olevaa lainaa osittain pois, jos tulosi pienenevät esimerkiksi sairauden tai työkyvyttömyyden vuoksi. Vakuutus korvaa lainasi maksuerän (kuukausierän) suuruisia kuukausikorvauksia, kuitenkin enintään 2 500 euroa/kk.

Tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuolemantapauksissa vakuutuskorvauksella voidaan maksaa jäljellä oleva laina kokonaan pois, kuitenkin enintään 300 000 euroa.

Turvaa lainanmaksuun yksin tai yhdessä

Vakuutuksen voi ottaa yksin tai pariturvana yhdessä otettuun lainaan. Silloin kumpikin lainanottaja valitsee haluamansa turvat toisen valinnoista riippumatta. Luoton takaisinmaksuturva sopii myös yrittäjän itselleen ottamaan lainaan.

Sinun on mahdollista saada Luoton takaisinmaksuturva -vakuutus asuntolainaan tai Pankkilainaan. Vakuutus mahdollista saada uuteen tai vanhaan lainaan. Vakuutus on lainakohtainen, ja se on mahdollista saada yhdelle tai useammalle lainalle.

Paljonko Luoton takaisinmaksuturva maksaa?

Luoton takaisinmaksuturvan hintaan vaikuttavat muun muassa lainan määrä ja vakuutetun ikä. Pyydä tarjous pankistasi.

Näin ostat Luoton takaisinmaksuturvan

 1. Pyydä tarjous op.fi-palvelussa tai varaa aika neuvotteluun puhelimessa, verkossa tai konttorissa.
 2. Allekirjoita vakuutushakemus sähköisessä allekirjoituspalvelussa tai konttorissa.
 3. Vakuutusturva on voimassa.

 

Voit saada Luoton takaisinmaksuturvan, jos olet 18–59-vuotias, terve ja kotipaikkasi on ollut Suomessa viimeiset 12 kuukautta. Saadaksesi turvan työkyvyttömyyden, työttömyyden tai vakavan sairauden varalta sinun on lisäksi pitänyt olla työssä tai harjoittaa yritystoimintaa vähintään kuusi kuukautta ennen vakuutuksen ottamista.

Turvan kuukausikorvaukset auttavat selviämään lainan kuukausierien maksamisesta työkyvyttömyyden (sairausloma) tai työttömyyden aikana.

Henkilo¦êasiakkaat_vakuutukset_takaisinmaksuturva_FI.svg Henkilo¦êasiakkaat_vakuutukset_takaisinmaksuturva_FI.svg

Kolmilapsinen perhe otti 82 000 euron asuntoluoton, jonka kuukausierä oli 564 euroa. Neljä vuotta myöhemmin perheen 36-vuotias isä menehtyi liikenneonnettomuudessa.

Perheen asuntolaina tuli maksettua pois jäljellä olevan vakuutetun luoton määrän suuruisella korvauksella, joka oli 69 100 euroa.

Oletko miettinyt miten saisit arjen sujumaan, vaikka elämässäsi tapahtuisi haastava muutos?

Kartoita oheisella lomakkeella taloudelliset riskisi, niin osaat varautua odotettuihin ja odottamattomiin muutoksiin sinulle sopivalla tavalla. Taloudellisiin riskeihin voi varautua esimerkiksi Luoton takaisinmaksuturvalla, OP Vakava sairaus ja henkiturva -vakuutuksella, korkosuojauksella sekä säästämisellä.

Takaisinmaksuturvan saat niin uuteen kuin nykyiseenkin lainaan. Luotosta voi vakuuttaa enintään
300 000 euroa, kuukausikorvaus on enintään 2 500 euroa ja vakuutusaika enintään 30 vuotta.

Turva kannattaa ottaa heti lainan ottamisen yhteydessä. Jos haluat turvan vanhaan lainaan, varaa aika Osuuspankkiin. Turvan muutoksissa voit olla yhteydessä omaan pankkiisi.

Pohjola Vahinkoapu -palvelu auttaa sinua vakuutuskorvauksen hakemisessa. Palvelusta saat apua kaikkiin Pohjola Vakuutuksen ja OP-Henkivakuutuksen vahinkotilanteisiin.

Vakuutuksesta maksettavat korvaukset maksetaan vakuutetulle lukuun ottamatta kuolemantapauskorvausta, joka maksetaan vakuutuksenottajan valitsemille edunsaajille.

Edunsaajamääräys on erityinen, vakuutusta koskeva määräys, joka ohittaa muun muassa testamentin ja avioehdon. Tämä tarkoittaa sitä, että vakuutuskorvaus maksetaan vakuutustapahtuman sattuessa voimassa olleen edunsaajamääräyksen mukaisesti riippumatta vakuutuksenottajan / vakuutetun olemassa olevasta tai myöhemmin tehdystä testamentista ja avioehdosta.

Edunsaajat ilmoitetaan vakuutushakemuksessa. Heitä voi olla yksi tai useampia.

Edunsaajamääräyksen muoto

Edunsaajamääräys ja sen peruuttaminen tai muuttaminen on aina tehtävä kirjallisesti AXAan. Peruuttamisen tai muutoksen voit ilmoittaa oheisella lomakkeella.

Kirjoita lomakkeelle uusi edunsaajamääräys kokonaisuudessaan. Tämä uusi edunsaajamääräys kumoaa aiemmin annetun. Lähetä muuttamasi edunsaajamääräys postissa tai faksilla AXAan. Yhteystiedot löytyvät lomakkeen alareunasta.

Nainen halaa miestä joka istuu pöydän ääressä.
Suojaa taloutesi muutoksilta
Oma elämä tai maailma sen ympärillä voi muuttua. Voit kuitenkin turvata omaa talouttasi ja lainanmaksukykyäsi helposti.
Nainen lukee kirjaa sohvalla vinokaton alla.
Korkokaton avulla hillitset lainasi korkokuluja vuosiksi eteenpäin
Korkokatolla asetat lainasi viitekorolle ylätason, mutta hyödyt myös laskevista koroista. Lue lisää!
    
  
  
  
  
                        Henkivakuutus on turva tulevaisuuden varalle ja erityisen tärkeä silloin, kun sinulla on perhettä tai lainaa.
50 % korotus 0 €
Henkivakuutus

Turvan työkyvyttömyyden ja työttömyyden tai vakavan sairauden varalta myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Turvan tapaturmaisen pysyvän haitan sekä kuoleman varalta myöntää OP-Henkivakuutus Oy. AXA hoitaa kaiken takaisinmaksuturvan vakuutus- ja korvauspalveluun liittyvän asiakaspalvelun Pohjola Vakuutus Oy:n ja OP-Henkivakuutus Oy:n puolesta ja valtuuttamana. Osuuspankit toimivat vakuutusyhtiöiden asiamiehenä.