OP-Bostadslånebanken Abp emitterar Finlands första gröna säkerställda obligationslån

OP-Bostadslånebanken Abp emitterar ett grönt säkerställt obligationslån på 750 miljoner euro enligt den i november publicerade referensramen Green Covered Bond Framework.

Finlands första Green Covered Bond är ett grönt obligationslån med fastighetssäkerhet på 750 miljoner euro och en löptid på 10 år. Lånet är riktat till internationella, ansvarsfulla institutionella placerare. Medlen som flyter in via lånet riktas till bolån som OP Gruppen i enlighet med referensramen har identifierat som gröna bolån. Branschen som finansieras är energieffektiva bostadshus (green buildings). Lånet prissattes 18.3.2021 och det emitteras 25.3.2021.

– Genom att lansera Finlands första gröna säkerställda obligationslån svarar vi på placerarnas ökade efterfrågan och främjar hållbar ekonomi i enlighet med OP Gruppens samhällsansvarsprogram. Då vi styr finansieringen till hållbara objekt stöttar vi arbetet som dämpar klimatförändringen, säger OP-Bostadslånebankens verkställande direktör Sanna Eriksson.

Det gröna säkerställda obligationslånet har väckt stort intresse bland placerare: emissionen övertecknades på torsdagen med mer än det dubbla och 55 internationella placerare deltog i den.

OP-Bostadslånebankens Green Covered Bond Framework och Sustainalytics oberoende värdering av den samt Green Covered Bond-placerarpresentationen finns på adressen op.fi/op-gruppen/skuldinvesterare/green-bonds.

Ytterligare information:
Sanna Eriksson, verkställande direktör, OP-Bostadslånebanken Abp, tfn 010 252 2517

Ytterligare information för medierna och intervjubegäran:
OP Gruppens Kommunikation, tfn 010 252 8719, viestinta@op.fi