Det är dags att prata om flodhästen i rummet.

Du mellan 15 och 19 år, ansök till OP:s nya grupp för unga och var med och påverka!

Viktigt att prata om pengar – men vad och hur?

OP Gruppen söker nu unga i åldern 15–19 år till OP:s nya grupp för unga, som ska fundera på vilken information unga på riktigt behöver om pengar och ekonomi. Hur prata pengar så att det faktiskt är intressant? 

Ansök till gruppen om du har funderingar eller frågor kring ämnet eller om du vill påverka hur man pratar om pengar – du kan vara en bra förstärkning till den grupp på 10 unga som nu väljs ut. Naturligtvis får du ersättning för din tid och din insats. 

Vad gör gruppen av unga?

  • OP:s första grupp av unga jobbar under vårterminen 2024.  
  • Gruppen av unga tar tillsammans fram lösningar för att förebygga skuldsättning bland unga i två hackathon-evenemang, som ordnas i Helsingfors våren 2024.  
  • Dessutom bollar vi idéer och planerar tillsammans vid ett distansmöte en gång i månaden. 
  • Preliminära datum för hackathon i Helsingfors 2–3.2 och 17–18.5.2024 

Vad får de unga som är med i gruppen?

  • De som är med i gruppen av unga får nya erfarenheter och kontakter samt framförallt en fantastisk möjlighet att påverka hur man pratar pengar och ekonomi och vad unga behöver veta om det. 
  • Till de som valts ut betalas ersättning för att delta i gruppen (50 € / timme, det totala arvodet uppskattningsvis cirka 1 000 €) 
  • OP Gruppen ersätter naturligtvis även rese- och inkvarteringskostnader för hackathon-resorna för dem som reser till Helsingfors.   

Vem kan ansöka om en plats?

  • Till gruppen kan unga runt om i Finland i åldern 15–19 år ansöka. 
  • OP Gruppen vill ha en mångsidig grupp med olika åldrar, kön och bostadsorter. Språket i gruppen för unga är finska.  
  • OP Gruppen önskar att du ansöker precis som du är: om du har intresse för att påverka hur man pratar om pengar och ekonomi för unga, är du redo för uppdraget. Vi förväntar oss inte tidigare erfarenhet eller annan dokumenterad erfarenhet om ämnet – viktigast är motivation, intresse och egna åsikter.  

Hur ansöka om en plats?

Via länken nedan kan du lämna en videoansökan, där du kort svarar på några frågor. Det är enkelt att ansöka: du kan spela in videon direkt på sajten och du behöver bara vara dig själv. Det tar cirka fem minuter. 

Sänd din ansökan senast söndagen den 26 november kl. 23.59. 

Medlemmarna till gruppen av unga väljs ut under den sista veckan i november, när vi kontaktar dem som gått vidare den här gången samt alla som sänt en ansökan.