Garmin Pay

Garmin Pay™

Betala enkelt med din smartklocka.

Betalkortet har du alltid med dig i din Garmin-smartklocka

Betala dina inköp enkelt med din smartklocka, var än du befinner dig. Du behöver inte kortet eller smarttelefonen för att betala.

Du kan betala också större inköp utan att behöva knappa in kortkoden

Med Garmin Pay betalar du alltid med kontaktlös betalning utan kortkoden, också inköp på över 50 euro.

Betalningar med smartklocka är trygga och pålitliga

Din betalinformation skyddas vid varje inköp.

Så börjar du använda Garmin Pay

 1. Ladda ner appen Garmin Connect på din telefon i appbutiken. Synkronisera appen med din smartklocka genom att följa anvisningarna i appen.
 2. Gå i menyn i appen till “Garmin Pay” och till “Lägg till kort”. 
 3. Fyll i uppgifter om OP:s kort i appen och godkänn användarvillkoren.
 4. Bekräfta att kortet ska läggas till i OP-mobilen med Mobilnyckel eller genom att identifiera dig i OP:s kundtjänst. Observera att du måste ha appen Garmin Connect i samma telefon som OP-mobilen för att aktiveringen ska lyckas.

Så använder du Garmin Pay för kontaktlös betalning

Du kan betala med Garmin Pay globalt i alla butiker och andra ställen som accepterar kontaktlös betalning med Visa- eller Mastercard-kort.

 1. Öppna Garmin Pay genom att hålla nere sidoknappen på din smartklocka.
 2. Fyll i lösenordet till smartklockan, om du betalar första gången den dagen eller efter att du satt klockan på dig.
 3. Håll klockan nära betalterminalen tills du ser en bekräftelse på betalningen på betalterminalen. Din klocka meddelar också när betalningen har godkänts.

Lägg till i Garmin Pay debit- och creditsidorna på kombikort

Om du har ett kombikort kan du lägga till i Garmin Pay både debit- och creditsidan av kortet. Du kan välja med vilken egenskap du betalar.

Du kan lägga till ett eller flera av OP:s kort i din smartklocka. Alla OP:s kort fungerar i Garmin Pay.

Du drar nytta av fördelarna med kortet även när du betalar med Garmin Pay

Till exempel får du som ägarkund i andelsbanken en Produktskyddsförsäkring för inköp som du gjort med OP:s kreditkort även när du betalar med Garmin Pay. Dessutom skyddar inköpsskydd i enlighet med konsumentskyddslagen credit-inköpen i problemsituationer.

Om du vill kan du dra nytta av K-gruppens Plussa-förmåner genom att vid betalterminalen visa upp OP:s betalkort med Plussa-funktionen, ett separat Plussa-kort, streckkoden på Plussa-kortet i K-Ruoka-appen eller Plussa-mobilkortsappen i din telefon. Observera att Plussa-mobilkort nu är tillgängliga till Android-telefoner.

Läs mer om Plussa-mobilkort

Garmin Pay fungerar också med OP Business Debit-kort

Kortet OP Business Debit kan läggas till med OP:s koder för privatkunder.

Det är inte möjligt att börja använda kortet med koder för en OP företagskund. Om kortet har beviljats endast för insättningar och inte används för betalningar går det inte att använda mobilplånböcker med kortet.

 • En kompatibel enhet. En aktuell lista över enheter finns på Garmins webbplats.

  Gå till Garmins webbplats
 • Ett giltigt OP-kort.
 • Avtal om OP:s koder och digitala tjänster.
 • Dessutom måste du vara minst 16 år.

Du måste vara minst 16 år för att få använda tjänsten. 

Om du är 16–17 år och har ett Avtal om OP:s koder och digitala tjänster som beviljats efter 10.12.2020, kan du lägga till ditt kort i mobilbetalningsappen och välja OP-mobil som bekräftelsesätt. Annars ska tilläggande av en minderårigs kort bekräftas i OP:s kundtjänst på tfn 0100 0500, där den andra vårdnadshavaren identifierar sig med hens egna OP-koder.

Garmin Pay är tryggt. Dina kortuppgifter sparas varken i appen eller i enheten och förmedlas inte till säljaren vid betalningstransaktionen. För att sända betalningen använder Garmin Pay ett enhetsspecifikt nummer och en transaktionsspecifik kod.  

Endast du kan betala med ditt kort i Garmin Pay. Du bekräftar betalningstransaktionen med lösenordet till din enhet. Lösenordet begärs en gång per dygn om du inte tar av dig enheten. Efter att du tagit av dig enheten begärs lösenordet före nästa betalning. Eftersom du inte behöver använda din kortkod när du betalar kan ingen få reda på den. Ditt kort hålls också i bättre förvar i din enhet.  

Med Garmin Pay betalar du tryggt och enkelt utan att röra betalterminalen. Du behöver varken röra knapparna på betalterminalen eller hantera kontanter när du gör inköp. Du kan dra nytta av samma kortförmåner och skydd som när du betalar med det fysiska kortet. Inköpen debiteras ditt kort på samma sätt som när du betalar med det fysiska kortet. Inköpen visas i appen genast när du betalat.

Om din smartklocka kommer bort kan utomstående varken se dina kortuppgifter eller betala med din smartklocka. Om ditt kort kommer bort och spärras kan ett nytt kort vid behov genast läggas till i din smartklocka.

Ta omedelbart kontakt med OP:s spärrtjänst på numret 0100 0555 (24/7), så att vi kan spärra de kortuppgifter som du anslutit till Garmin Pay. Ditt fysiska kort behöver inte spärras i den här situationen utan du kan fortsätta att använda det.
Om ditt kort kommer bort ska du genast kontakta OP:s spärrtjänst på numret 0100 0555 (24/7) för att spärra kortet. Via spärrtjänsten kan du beställa ett nytt kort i stället för det som kommit bort, och det nya kortet syns genast i Garmin Pay. På så vis behöver du inte vara utan kort ens för en liten stund.
Kortet kan tillfälligt spärras eller tas bort i appen Garmin Connect i sektionen Garmin Pay eller genom att ringa OP:s kundtjänst, tfn 0100 0500. Du kan inte själv ta bort kortet i OP-mobilen.
Garmin och Garmins logotyp är varumärken som tillhör Garmin Ltd eller dess dotterbolag och är registrerade i ett eller flera länder, inklusive USA. Garmin Pay är ett varumärke som tillhör Garmin Ltd eller dess dotterbolag. Korten beviljas av OP Detaljkunder Abp.