Förändring i kreditkortsbetalningar med MobilePay 4.5.2024

I fortsättningen är det inte längre möjligt att betala från en användare till en annan med ett kreditkort som anslutits till appen MobilePay.

Mobilbetalningsappen MobilePays uppdaterade användarvillkor träder i kraft 4.5. Samtidigt upphör möjligheten till betalning från en privat användare till en annan med kreditkort eller med kreditfunktionen i ett kombikort. Kreditkort kan framöver endast användas i appar och butiker. Vid betalningar mellan användare fungerar i fortsättningen exempelvis debit-kort eller debit-funktionen i ett kombikort.

Mobilepay informerade sina användare om ändringen i början av mars. Användare som inte vill acceptera de nya villkoren ska meddela företaget innan ändringen träder i kraft, och då upphör avtalet. Om användaren inte reagerar på ändringen betraktas det som ett godkännande av de nya användarvillkoren.

OP:s mobilbetalningstjänster

OP erbjuder ett flertal alternativ för att betala mobilt. Tjänster som erbjuds i nuläget är Siirto-betalningar, Apple Pay, Google Pay och Samsung Pay. Exempelvis för en Siirto-betalning behöver du bara mottagarens telefonnummer. Betalningar gjorda med Siirto tas ut från ditt konto.