Metro

Ulkomaanmaksut nopeutuvat

OP välittää ulkomaanmaksuja saajalle entistä nopeammin.
1

Ulkomaanmaksut välittyvät maksajalta saajalle nopeasti ja tehokkaasti

OP nopeuttaa ulkomaanmaksujen välitystä, jonka ansioista saapuvat ja lähtevät ulkomaanmaksut siirtyvät maksajalta saajalle saman päivän aikana palveluun kuuluvien pankkien välillä. Asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä vaan OP lähettää kriteerit täyttävät ulkomaanmaksut automaattisesti nopeammin maksumääräyksen hintaan.

2

Käyttöpääoman tehokkuus paranee

Saapuva raha on entistä nopeammin käytettävissä. Muutokset mahdollistavat asiakkaalle jopa viikon enemmän maksuaikaa ulkomaan ostoihin. Myös esimerkiksi palkka-aineistot saadaan siirtymään nopeasti saajalle globaaleissa yrityksissä. Näin kassan likviditeetin hallinta onnistuu aiempaa paremmin.

3

Prosessit sujuviksi

Prosessien tehostaminen onnistuu entistä paremmin. Esimerkiksi tilauksen toimitus nopeutuu, kun tilitapahtumista voidaan todentaa, että ulkomaanmaksu on saapunut perille samana päivänä.

Nopeat ulkomaanmaksut ovat käytössäsi automaattisesti

  1. Tarkista, että saajan tilinumero on IBAN-muodossa ja laskussa on saajan pankin BIC. 
  2. Voit hoitaa maksut normaalisti op.fi-palvelussa tai pankkiyhteysohjelmalla. 
  3. OP välittää lähtevät ja saapuvat maksut parhaimmillaan minuuteissa perille. 
  4. Valuuttakauppa hoituu automaattisesti maksamisen yhteydessä. Mikäli ulkomaan maksaminen on säännöllistä ja merkittävää liiketoiminnallesi, voit käydä valuuttakauppaa myös itse OP:n monipuolisten valuuttakaupankäynnin palvelujen avulla. 
  5. Maksut ovat tarvittaessa jäljitettävissä ajantasaisesti. 

Kohti kitkatonta ulkomaanmaksamista

OP välittää ulkomaanmaksut asteittain saajalle entistä nopeammin. Asiakaskokemus paranee läpinäkyvyyden ansiosta, kun maksu on tarvittaessa ajantasaisemmin jäljitettävissä. Parannus perustuu pankkien ulkomaan maksun SWIFT verkostoon. Uusi tekninen ratkaisu  on nimeltään SWIFT gpi (global payment innovation), jossa valuuttamääräisten ulkomaanmaksujen nopeus ja seurattavuus ovat huomattavasti parempia pika- tai nolla-arvopäivämaksuihin verrattuna. 

Lähes tuhat johtavaa transaktiopankkia Euroopasta, Aasian ja Tyynenmeren alueelta, Afrikasta ja Amerikasta on ottanut palvelun jo käyttöön ja yli 3000 pankkia tulee liittymään palveluun. OP tarjoaa ensimmäisenä pankkina tätä mahdollisuutta Suomessa toimiville yrityksille. Palvelussa tällä hetkellä käytettävät valuutat ovat Ruotsin kruunu SEK, Euro EUR, Norjan kruunu NOK, Englannin punta GBP ja Yhdysvaltain dollari USD. Laajennamme valuuttavaihtoehtoja tarpeiden mukaan.

Saapuvat maksut

Myös saapuvat maksut nopeutuvat. Maksajan pankin käyttäessä SWIFT gpi -ratkaisua, saapuva maksu välittyy saman päivän aikana saajan tilille.

Yrityksen ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä palvelun käyttöönottamiseksi. Kun yrityksesi tarvitsee nopeaa maksamista muissakin valuutoissa, ota yhteyttä OP:n asiakaspalveluun.