Kuvassa keltainen talo

Kiinteistövakuutus

Kiinteistövakuutus yrityksen ja taloyhtiön omaisuuden turvaksi. Valitse kohteellesi täysarvovakuutus kokonaisalaan perustuen tai vakuuta se sovittuun euromäärään asti.
1

Asuin- ja liikerakennukset ovat arvokasta omaisuutta

Kiinteistövakuutuksella turvaat kiinteistöjen omistamiseen ja hallintaan liittyviä riskejä, joista taloyhtiön hallitus ja yrityksen johto ovat vastuussa.

2

Yksi vakuutus – monta eri turvaa

Kaikki kiinteistövakuutusratkaisumme sisältävät omaisuusturvan, kiinteistönomistajan vastuuvakuutuksen, oikeusturvan, hallinnon vastuuvakuutuksen ja vuokratulokeskeytysvakuutuksen.

3

Sopii kaikille rakennuksille

Olipa kyse asuin- liike-, tai teollisuusrakennuksesta, vakuutamme sen joko täydestä arvostaan eli tilavuuden mukaan (täysarvovakuutus) tai sovittuun euromäärään asti.

Kaikenlaisille rakennuksille sopiva kiinteistövakuutus

Asuin­rakennuksille
Liike­kiinteistöille
Teollisuus­rakennuksille

Rakennusten omistamiseen ja niissä harjoitettavaan yritysliiketoimintaan liittyviä riskejä on useita ja koska niihin on sitoutettu paljon pääomaa, ne on syytä vakuuttaa huolella. Kiinteistövakuutus eli rakennusvakuutus sopii kaikenlaisille rakennuksille ja on räätälöitävissä tarpeesi mukaan. Kiinteistön vakuuttaminen perustuu rakennuksen tilavuuteen, kun kyseessä on kiinteistön täysarvovakuutus tai haluamaasi euromäärään.

Jos kiinteistössäsi syttyy tulipalo tai vesijohto rikkoutuu ja aiheuttaa vesivahingon, rakennusvakuutus korvaa rakennukselle aiheutuvia vahinkoja. Kiinteistön vakuuttaminen tuo turvaa myös, jos kiinteistönomistajana joudut korvausvastuuseen aiheuttamastasi vahingosta jollekin toiselle. Näin voi käydä, jos vaikkapa ohikulkija liukastuu ja loukkaantuu omistamasi rakennuksen pihalla.

Kiinteistövakuutuksella vakuutamme

 • rakennuksen
 • rakenteet, pinnoitteet ja kalusteet, joiden muutostyöt on tehty alkuperäiseen tasoon nähden samantasoisena.
 • kiinteästi asennetut LVI-järjestelmät ja niihin kuuluvat laitteistot ja koneet.
 • piha-alueen kiinteät tavanomaiset rakenteet, kuten enintään 40 m2 suuruiset jätekatokset ja urheiluvälinevarastot.
 • myös yhteiseen käyttöön tarkoitetun kaluston kuten kiinteistön hoitoon tarkoitetut työkoneet.

Laaja kiinteistövakuutus ja Laaja kiinteistön täysarvovakuutus

 • korvaavat äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja, kuten palo-, vuoto-, murto- tai myrskyvahinkoja sekä esimerkiksi voimakkaan raekuuron tai rankkasateen aiheuttamia vahinkoja. Laajan kiinteistövakuutuksen ja laajan kiinteistön täysarvovakuutuksen etu on, että ne korvaavat myös luonnonilmiöiden aiheuttamia vahinkoja.

Kiinteistövakuutus ja Kiinteistön täysarvovakuutus

 • antavat turvaa ainoastaan vahinkoihin, jotka aiheutuvat palosta, noesta, räjähdyksestä, vuodosta, sammutuslaitteen laukeamisesta, murrosta, sen yhteydessä tapahtuneesta varkaudesta, vahingonteosta, rakennuksen koneen tai laitteen rikkoutumisesta, myrskystä, salamasta tai villieläimestä.

Kuinka se toimii

  Pyydä tarjous Täytä lomakkeeseen yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä.
 
  Asian­tuntijamme ratkaisuehdotus Kartoitamme yhdessä yrityksesi riskit ja räätälöimme niihin sopivan vakuutusturvan.
 
  Sinä päätät jatkosta Tarjouksemme ei sido sinua, tutustu ja tee päätöksesi rauhassa.

Kiinteistövakuutuksiin sisältyy vastuu- ja oikeusturvavakuutukset

Kiinteistön omistajan vastuuvakuutuksesta korvaamme ulkopuolisille aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja, joista yrityksesi on kiinteistön omistajana korvausvastuussa. Tyypillinen vahinkotapaus on esimerkiksi se, että ohikulkija loukkaa taloyhtiön alueella liukastuessaan jalkansa. Jos olet laiminlyönyt jäisen pihasi hiekoituksen, voit joutua korvausvelvolliseksi.

Toimitusjohtajan ja hallituksen vastuuvakuutus tuo turvaa hallituksen jäsenille. Se kattaa yhtiölle, osakkeenomistajalle tai muulle henkilölle aiheutuneita taloudellisia vahinkoja, joista maallikkoisännöitsijä tai hallituksen jäsen ovat asunto-osakeyhtiölain mukaan korvausvastuussa.

Oikeusturvavakuutus tuo helpotusta asianajo- ja oikeudenkäyntikuluihin erilaisissa riita- ja rikosasioissa, kun ne liittyvät kiinteistön omistukseen, hoitoon, hallintaan tai käyttöön.

 

Kiinteistövakuutuksen hinta - kuinka hinta määräytyy?

Kiinteistövakuutuksen hintaan vaikuttavat rakennusten tilavuus, sijainti, ikä sekä valittu omavastuu. Myös se, vakuutetaanko kohteesi kiinteistön täysarvovakuutuksena vai sovitusta vakuutusmäärästä vaikuttaa hintaan. Huomioimme kiinteistövakuutuksesi hinnassa lisäksi sen, mitä toimintaa harjoitat rakennuksissa, tehdyt peruskorjaukset sekä kiinteistön suojaus- ja turvallisuusratkaisut

Pyydä tarjous ja saat tarkemmat lisätiedot sekä hinnan kiinteistövakuutukselle. Selvitetään yhdessä, onko kiinteistön täysarvovakuutus tarpeisiisi sopivin vai vakuutammeko kohteesi sovittuun euromäärään asti.

kuva_mies_piirtää
Omaisuusriskivakuutus ja Yritysvakuutus
Turvaa yrityksesi kiinteälle ja irtaimelle omaisuudelle.
Kybervakuutus kuva_mies_ja_nainen_tietokoneella
Kybervakuutus
Tietoturvavakuutus turvaa liiketoimintasi jatkumisen.
Voit liittää kiinteistövakuutuksiin laajan talkoovakuutuksen, joka korvaa kiinteistön talkoisiin osallistuneille henkilöille talkoissa tai niihin liittyneillä matkoilla sattuneita tapaturmia.

Miten putkiston saneerausmenetelmä huomioidaan rakennusten vuotovahingoissa?

Korvaustilanteessa putkiston ikä vaikuttaa vuotovahingossa korvauksen määrään ikävähennyksen kautta.

Käytetty putkistosaneerausmenetelmä vaikuttaa puolestaan siihen, miten putkiston ikä huomioidaan vähennyksiä laskettaessa.

VTT:n sertifioima menetelmä (koskee vain viemäriputkistoja)

Kohteessa, joissa vanha viemäriputki on saneerattu todennetusti VTT:n sertifioimalla menetelmällä siten, että viemäriputken sisään muodostuu uusi rengasjäykkyyden omaava putki, ikävähennykseen vaikuttavan käyttövuoden laskenta aloitetaan 10 vuodesta eteenpäin saneerausvuotta seuraavan kalenterivuoden alusta.

Moderneja menetelmiä ovat:

• Muotoputkisujutus: Uusi tehdasvalmisteinen putki asennetaan vanhan viemärin sisään.

• Sukitus: Vanhan putken sisään asennetaan tehdasvalmisteinen sukka, joka kovetetaan paikan päällä.

• Ruiskuvalu: Vanhan putken sisään valetaan ruiskulla hartsista muodostuva putki, jonka paksuus on vähintään 3 mm.

Muut modernit menetelmät (koskee viemäri- ja käyttövesiputkistoja)

Pohjola Vakuutus on vuodesta 2006 alkaen huomioinut modernit putkisaneerausmenetelmät kiinteistön vuotovahinkojen ikävähennystä laskettaessa.

Korvaustilanteessa puolitamme alkuperäisen putken iän, jolloin putkivuodoissa tehtävät ikävähennykset ovat huomattavasti vakuutusehtojen mukaisia vähennyksiä pienemmät. Tämä käytäntö jatkuu niissä kohteissa, joissa saneerausta ei ole tehty edellä mainituilla VTT:n sertifioimilla menetelmillä.

Uusi putkisto

Kohteissa, joissa käyttövesi- ja viemäriputkistot korvataan kokonaan uusitulla putkistolla, ikävähennyksiin vaikuttavien käyttövuosien laskenta alkaa asennusvuotta seuraavan kalenterivuoden alusta.

Op.fi-palvelussa hoidat helposti ja turvallisesti yrityksesi vakuutusasiat. Palvelussa voit esimerkiksi

 • ilmoittaa vahingosta ja seurata vahinkoilmoituksesi käsittelyä
 • tulostaa vakuutustodistuksen
 • tilata yritysajoneuvollesi Green Cardin

Näin saat verkkopalvelun käyttöösi:

 • Tee yrityksen verkkopalvelusopimus ja nimeä pääkäyttäjät.
 • Pääkäyttäjät lisäävät muut käyttäjät ja käyttöoikeudet verkkopalvelussa.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy tai A-Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.