Sähköauton vakuutus

Vakuuta hybridi- tai täyssähköauto

Suomen johtava sähköautojen vakuuttaja jo vuodesta 2003 (Lähde: Traficom ajoneuvorekisteri)

Vakuutamme sähköautosi ammattitaidolla – oli kyseessä sitten Tesla tai muun valmistajan sähköauto tai etsinnässä hybridin, kevythybridin tai täyssähköauton vakuutus.

Autopalveluturva korvaa hinauksen myös silloin kun sähköautostasi loppuu sähkö

Jos sähköautostasi loppuu sähkö ja jäät tien päälle, korvaa kaskovakuutuksen Autopalveluturva sähköautosi hinauksen latauspisteeseen. Voit tilata hinauksen Pohjola Autohätäpalvelusta, joka palvelee 24/7. Autohätäpalvelun tavoitat numerosta 0303 0303. 

Sähköautoihin erikoistuneet korjaamokumppanit apunasi

Voit viedä sähköautosi suoraan korjaukseen kumppanikorjaamollemme, joka on erikoistunut sähköautojen korjaukseen. Kumppanimme hoitaa korjauksen lisäksi vahinkoilmoituksen puolestasi. Löydät lähimmän korjaamokumppanisi aina Pohjola Vahinkoavusta.

Keskittäminen näkyy sähköauton vakuutuksen hinnassa

Kun olet sekä Pohjola Vakuutuksen etuasiakas että osuuspankin omistaja-asiakas, saat sähköauton vakuutuksesta jopa 10 % alennusta.

Halvin sähköauton vakuutus haussa? Keskitä asiointisi ja hyödynnä edut

Kun olet Pohjola Vakuutuksen etuasiakas ja osuuspankin omistaja-asiakas, saat vuosittain sähköauton bonuksellisesta kaskovakuutuksesta 10 %:n alennuksen. Kerrytät myös OP-bonuksia, joiden käyttökohteita ovat esimerkiksi vakuutusmaksut.

Mitä sähköauton vakuuttamisessa kannattaa huomioida?

Sähköauton vakuutukseen kuuluu aina pakollinen liikennevakuutus, jonka tuomaa turvaa voit täydentää vapaaehtoisella kaskolla. Sähköauton liikennevakuutus kattaa vahinkotilanteessa aina henkilövahingot sekä syyttömän osapuolen omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Sähköauton kaskovakuutus takaa laajan turvan

Suosittelemme, että laajennat sähköauton vakuutusta vapaaehtoisella kaskolla, jotta saat mahdollisimman kattavan turvan. Kaskosta korvataan valitsemasi laajuuden perusteella esimerkiksi kolaritilanteissa aiheutuneita akustovahinkoja sekä sähköviasta johtuvan hinauksen kuluja.

Sujuva vahingonhoito ja sähköautoihin erikoistuneet korjaamokumppanit

Sähköautoa vakuuttaessa kannattaa huomioida myös mutkaton vahingonhoito ja siinä säästetyt kustannukset. Autovakuutuksemme tarjoaa käyttöösi asiantuntevat korjaamokumppanimme, joiden joukosta löydät myös sähköautoihin erikoistuneet korjaamot. Jos sähköautollesi sattuu vahinko, voit varata ajan suoraan korjaamokumppanillemme. Korjauksen lisäksi kumppanimme tekee useimmissa tapauksissa myös vahinkoilmoituksen puolestasi.

Mitä sähköauton vakuutus korvaa?

Sähköauton kaskovakuutus, eli valintasi mukaan joko Superkasko tai Kevytkasko, antaa turvaa muun muassa kolarin aiheuttamien akustovahinkojen ja hinauksen varalle. Lisäksi sähköauton kasko korvaa esimerkiksi varkauksia ja palovahinkoja. Sekä Super- että Kevytkasko korvaavat aina myös sähköauton latauskaapelille aiheutuneita vahinkoja.

Mitä laajemman kaskon ja lisäturvat valitset sähköautollesi, sitä kattavammin sähköauton vakuutus korvaa.

  • Superkasko on laajin kaskomme uudehkoille ja arvokkaille sähköautoille. Voit laajentaa Superkaskoa halutessasi valinnaisilla turvilla: pysäköintiturvalla, lasiturvalla, keskeytysturvalla sekä paremmalla lunastusturvalla, Superlunastuksella.
  • Kevytkasko sopii alle 15 000 euron arvoisille sähköautoille. Voit laajentaa sen antamaa perusturvaa tuulilasin vahinkoja korvaavalla lasiturvalla. 

Alta löydät kuvitteellisia esimerkkejä erilaisista sähköauton vahinkoja koskevista tilanteista:

Jos sähköauto ei käynnisty kotipihassa teknisen vian vuoksi, voit tilata sille hinauksen vakuutuksen piikkiin. Hinaus lähimmälle korjaamolle korvataan Super- ja Kevytkaskoon sisältyvästä Autopalveluturvasta.

Kaskon paloturva korvaa sähköautolle aiheutuneet vahingot, myös latauskaapelin. Jos palo on alkanut sähköauton akustosta, vakuutus ei korvaa akun vahinkoja, mutta muiden autolle sattuneiden vahinkojen kustannukset korvataan.

Piharakennuksille aiheutuneet vahingot kuuluvat kotivakuutuksen piiriin.

Sähköauton hinaus lähimmälle Pohjola Vakuutuksen kumppanille korvataan Super- ja Kevytkaskoon sisältyvästä Autopalveluturvasta. Kasko korvaa myös sähköauton akun korjauksen.

Löydät lähimmän hinaus- ja korjaamokumppanimme yhteystiedot helpoiten Pohjola Vahinkoavusta.

Mistä sähköauton vakuutuksen hinta muodostuu?

Sähköauton vakuutuksen hintaan vaikuttaa muun muassa auton ikä ja merkki, arviosi vuodessa ajamistasi ajokilometreistä sekä ansaitsemasi bonus sekä valitsemasi turvat ja omavastuut.

Voit saada alennusta sähköauton kaskosta, jos olet osuuspankin omistaja-asiakas, Pohjola Vakuutuksen etuasiakas tai molemmat. Vakuutuksen etuasiakkaana saat bonuksellisesta kaskosta alennusta 7 % ja omistaja-asiakkaana saat vielä 3 %:n lisäalennuksen. Yhteensä voit saada siis jopa 10 % keskittämisalennusta sähköauton vakuutuksesta.

Huomioimme sähköautovakuutuksen hinnassa myös mahdollisen maksutapa-alennuksen. Osuuspankin omistaja-asiakkaana sähköauton vakuutusmaksuihin voidaan käyttää myös OP-bonuksia. Bonusten ansiosta sähköauton vakuutus voi olla vuodessa hyvinkin edullinen, sillä vakuutusmaksut hoituvat asiointisi laajuuden mukaan osittain tai jopa kokonaan OP-bonuksilla.

Näet hinnan ja suosituksen sähköauton vakuutukselle, kun syötät sähköauton rekisterinumeron autovakuutuslaskuriin.

Sähköauton vakuutuksen bonukset

Liikennevakuutuksen bonus määräytyy ajokokemuksen ja ajotavan mukaan:

  • Saat sähköauton liikennevakuutukseen uutena kuskina jopa 40 % lähtöbonuksen. Voit vaikuttaa bonuksen nopeaan kehittymiseen turvallisella ajotavalla.
  • Palkitsemme kokeneet kuskit jopa 80 % maksimibonuksella. Lisäksi kokeneet kuskit saavat liikennevakuutukseen bonusmenetykseltä suojaavan bonusturvan.

Sähköauton kaskovakuutukseen saat aina täyden 70 % bonuksen.

Voit laskea henkilökohtaisen bonuksesi helposti verkossa. Samalla näet sähköauton liikennevakuutuksen ja kaskon hinnan.

Sähköauton lataaminen ja kotivakuutus

Sähköautojen latausasemat ovat yleistyneet omakotitaloissa ja taloyhtiöissä. Omakotitalon pihalle asennettu latausasema kuuluu kotivakuutuksen piiriin. Taloyhtiön asennuttamien latausasemien vahinkoja korvataan puolestaan tilannekohtaisesti taloyhtiön kiinteistövakuutuksesta. Sähköauton latausaseman asennus- ja muutostyöt kannattaa teettää aina ammattilaisella. Jos sähköauton latauspiste on asennettu väärin tai sitä on käytetty väärin, voi se vaikuttaa kiinteistön vahingoista saatavan korvauksen määrään.

Jos sähköauton lataamisesta aiheutuu esimerkiksi tulipalo, joka vahingoittaa asuinrakennusta tai omaisuutta, voit hakea korvausta kotivakuutuksesta. Autolle aiheutuneita vahinkoja, ja esimerkiksi latauskaapelin vaurioita, korvataan puolestaan kaskosta. Huomioi kuitenkin, että kasko ei kata akuston vahinkoja, jos palo on alkanut akustosta.

Jos olet asennuttamassa kotipihallesi sähköauton latausasemaa, kannattaa samassa yhteydessä tarkistaa kotivakuutuksen kattavuus. Jos sinulla ei vielä ole Pohjola Kotivakuutusta, voit laskea hinnan sopivalle vakuutukselle helposti verkkokaupassamme.

Täyssähköauto, hybridi, kevythybridi – Vaikuttaako sähköauton tyyppi vakuutukseen?

Pohjola Autovakuutus antaa kattavan turvan kaikenlaisille sähköautoille. Sama autovakuutus käy kaikille sähköautoille. Ei siis ole väliä, onko etsinnässä hybridin vai täyssähköauton vakuutus.

Haussa Teslan vakuutus? Meiltä löydät sopivan vakuutuksen sähköautollesi merkistä ja mallista riippumatta. Sama vakuutus on räätälöitävissä kaikille sähköautoille sopivaksi, oli kyseessä sitten Tesla tai vaikka Volkswagen.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.