Nuori nainen istuu kahvilassa sylissään ostoskassi, tutkien hymyillen sen sisältöä.

Betalsätt för nätbutiker

Hitta ett urval av betalsätt bland betaltjänsterna som passar din nätbutik bäst.

Betalsätt som kunderna gillar

Med nya OP Nätbetalning går det behändigt att samla betalningar på nätet. Alla personer och företag som använder OP:s nätbankstjänster kan betala med OP Nätbetalning.

Vid sidan av gireringar lönar det sig att också erbjuda andra betalsätt, såsom finansiering av inköp. Genom att avtala om OP Faktura-finansieringssamarbete kan du erbjuda dina kunder smidiga inköp med faktura eller betalningsposter.

Vilka betalsätt bör du erbjuda i din nätbutik?

Fundera på följande när du väljer betalsätt för din nätbutik:

Vilka betalsätt vill dina kunder använda?
Inhemska kunder föredrar ofta nätbetalningar och internationella kunder väljer typiskt kortbetalningar. Ett lämpligt utbud av betalsätt gör nätbutiken tillförlitlig: betalsätt som har gott anseende och som kunderna gillar har en direkt inverkan på försäljningen.

Vilka slags produkter eller tjänster säljer du och är det vanligt med returer?
Små inköp brukar man betala snabbt och direkt från kontot, men vid större inköp betonas önskan att betala senare eller i poster. Beakta även de lösningar som tjänsterna erbjuder för hantering av returer.

Hur och hur ofta vill du ha pengarna på företagets konto?
Med bankernas nätbetalningar får du enskilda prestationer direkt på ditt konto, vilket också gör det lättare att följa betalningstrafiken. Betalningsförmedlarna brukar redovisa betalningar till ett nettobelopp med avtalade intervaller.

Är försäljningen stadig eller till exempel av säsongskaraktär?
Betala endast för det du behöver. När du väljer tjänsten, ta reda på om kostnaderna är transaktionsbaserade eller om det också finns fasta kostnader såsom månadsavgifter.
 
Vad är den tekniska lösningen för din nätbutik?
E-handelsplattformarna har färdiga tillägg för många av betalningsförmedlarnas tjänster, vilket gör det lätt att ta dem i bruk. Det är dock möjligt att tjänsteleverantörernas utbud av betalsätt inte motsvarar just dina behov. Genom att koppla på betalsätt själv eller med hjälp av en teknisk partner kan du skräddarsy ett urval av betalsätt som passar din nätbutik bäst.