Pariskunta nostaa sohvaa pakettiautosta

Koti kauniiksi – vinkkejä sisustamiseen

Miten sisustaa pieni yksiö tai hulppea kivitalo? Mistä rahat ja inspiraatio?

Suuria linjoja ja pieniä yksityiskohtia

Sisustukseen panostaminen ilahduttaa – ja pitää samalla arvoa yllä

Usein saat kotiin aiempaa raikkaamman ilmeen jo pienillä muutoksilla, kuten vaihtamalla verhot tai koristetyynyjen päälliset. Joskus tarvitset sisustuksen päivittämiseen  isompia hankintoja;  uusi sohva ja ruokailuryhmä muuttavat kodin ilmettä ja tunnelmaa oleellisesti. Vieläkin isompiin muutoksiin on tarvetta silloin, kun edessäsi on muutto pienestä asunnosta suurempaan tai uuden kodin rakentaminen.

Ideoita blogeista ja messuilta

Jos et ole aivan varma, minkälainen tunnelma ja sisustus on juuri sinun kotiisi se oikea, kannattaa hakea vinkkejä alan ammattilaisilta. Parhaita ja helpoimpia inspiraation lähteitä lukuisat sisustusblogit, joita verkko on tänä päivänä pullollaan, sekä useat televisiossa pyörivät sisustusohjelmat.

Paikan päällä hypistelyä ja fiilistä kaipaaville erilaiset messut, kuten vuosittain järjestettävät Asuntomessut ja sisustusta käsittelevät Habitare-messut, ovat erinomaisia paikkoja ideoiden hankkimiseen.

Rahat tilille ja huonekalukauppaan

"Entäs mistäs ne rahat sitten otetaan?" Sitä sinun kannattaa miettiä jo ennen huonekaluliikkeeseen menoa. Kaupat tarjoavat omia rahoitusratkaisujaan, mutta useimmiten pääset halvimmalla, kun otat lainan omasta osuuspankistasi. Ja kun luottotarjous on valmiiksi olemassa, siirrät rahat kätevästi tilille ennen kaupan solmimista.

Tuunaa asunto myyntikuntoon

Kun olet myymässä asuntoasi, voit hyvin pienellä vaivalla varmistaa positiivisen ensivaikutelman ja sen, että katsojien huomio kiinnittyy asunnon mahdollisuuksiin. Ennen asuntonäyttöä:

  • Tee perussiivous.
  • Karsi asunnosta kaikki ylimääräiset huonekalut ja tavarat, jotka saavat asunnon näyttämään ahtaammalta kuin se onkaan.
  • Korjaa esimerkiksi näkyvät seinissä olevat reiät ja kiinnitä repsottavat listat.

Isoja, viikkoja tai kuukausia kestäviä remontteja ei välttämättä perussiistissä asunnossa kuitenkaan kannata lähteä tekemään.

Ammattilainen löytää kodin hengen

Jos omat taidot eivät  tunnu riittävän tai haluat vain yksinkertaisesti päästä helpommalla, voit pyytää apuun sisustussuunnittelijan. Ammattitaitoinen sisustussuunnittelija osaa katsoa kokonaisuutta ja asukkaan tarpeita laajasti ja tuoda tarjolle vaihtoehtoisia ratkaisuja – sellaisiakin, joita ei välttämättä itse ole tullut edes ajatelleeksi. Ammattilaisen avulla on myös helppo välttää turhat hankinnat ja kalliit virheratkaisut.

Sisustussuunnittelijalta voit tilata tarkan sisustussuunnitelman, jossa jokainen yksityiskohta on mietitty valmiiksi. Voit myös pyytää ratkaisuehdotuksen pienempään kokonaisuuteen: valaistuksen parantamiseen, värien vaihtamiseen, tekstiilien valitsemiseen, ongelmallisen tilan käytettävyyteen tai yhden huoneen remonttiin.

Sisustussuunnittelupalveluita tarjoavat sekä yksityiset yrittäjät että useimmat suuret huonekaluketjut. Löydät apua esimerkiksi valtakunnallisen Sisustussuunnittelijat SI ry:n kautta.