Vuokranantaja rentoutuu olohuoneessa

Vuokranantajan vakuutus

Sijoitusasunnon vakuutus tuo turvaa omaisuudellesi
1

Turvaa pinnoille ja kiinteille kalusteille

Vuokranantajan vakuutus kattaa esimerkiksi kiinteät kalusteet ja pintamateriaalit, joiden kunnossapito on asunnon omistajan vastuulla.

2

Vakuutus on varmasti voimassa

Vuokranantajan vakuutuksella varmistat, että omaisuutesi on turvattu, sillä vuokralaisen vakuutus voi päättyä tietämättäsi.

3

Omistaja-asiakkaan omavastuuetu 250 euroa

Palo-, luonnonilmiö- ja rikosvahingoissa omistaja-asiakkaan omavastuu voi olla jopa nolla euroa.

4

Laske vuokranantajan vakuutuksen hinta ja osta verkosta

Voit laskea hinnan ja ostaa vakuutuksen helposti asunnon tyypin mukaisen kotivakuutuksen sivulta. Kun sinulta kysytään asunnon käyttötarkoitusta, kerro olevasi vuokranantaja.

Vakuuta rivitaloasunto tai muu asunto

Jos haluat vakuuttaa vuokralle antamasi rivitalo-, paritalo- tai erillistaloasunnon tai omakotitalon, voit laskea hinnan ja ostaa vakuutuksen asunnon tyypin mukaiselta sivulta. Esimerkiksi vuokralle antamasi rivitaloasunnon voit vakuuttaa rivitaloasunnon kotivakuutuksen sivulta.

Mitä vuokranantajan vakuutus korvaa?

Jos päätät hankkia sijoitusasunnon tai antaa vaikkapa perimäsi asunnon vuokralle, on vuokranantajan vakuutus tarpeen. Vuokralaisen vakuutus kattaa hänen oman irtaimistonsa, mutta sen antama suoja huoneiston osille, kuten pintamateriaaleille ja kiinteille kalusteille vaihtelee. Vuokranantajan vakuutuksella voit varmistaa, että vuokralle antamasi huoneiston osat sekä esimerkiksi asunnossa oleva omistamasi jääkaappi tai pesukone on vakuutettu juuri niin kuin haluat.

Voit valita sijoitusasunnon vakuutukseen haluamasi omavastuut sekä vahingot, joita haluat sen kattavan. Vakuutuksella voit varautua esimerkiksi palo- ja vuotovahinkoihin tai äkillisiin rikkoontumisvahinkoihin. Ehdotamme asunnon neliömäärän pohjalta enimmäiskorvausta huoneiston osille. Voit halutessasi nostaa ehdottamaamme enimmäiskorvausta

Sekä vuokralaisen että vuokranantajan etu on, että vuokralaisella on aina oma vastuuvakuutuksen sisältävä kotivakuutus. Vuokralaisen vastuuvakuutus korvaa vahinkoja, joista vuokralainen on lain mukaan korvausvastuussa.

Vuokranantajan vakuutus korvaa esimerkiksi vahingoittuneita

 • kiinteästi asennettuja kalusteita
 • kiinteitä koneita ja laitteita
 • pintamateriaaleja.
Mietityttääkö laajennettu korjausvastuusi osakkaana? Aseta huoneiston osien enimmäiskorvauksen määrä kohdilleen ja kotivakuutuksemme kattaa poikkeuksellisesti myös asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä osakkaalle siirrettyjä vastuita esimerkiksi kiinteistön LVI-tekniikasta ja -putkistosta tai jopa vesikatosta.
Vuokranantajan vakuutus turvaa vuokralle antamaasi asuntoa.

Vakuuta myös remonttien tulokset

Vuokranantajan vakuutus on erityisen tärkeä, jos asunnon valmistumisen jälkeen esimerkiksi sen pintamateriaaleja on vaihdettu parempiin tai asuntoon on asennettu uusia kiinteitä kalusteita. Muutos- ja parannustöiden arvo kannattaa huomioida vuokranantajan vakuutuksessa ja valitsemassasi huoneiston osien enimmäiskorvauksessa, sillä taloyhtiön kiinteistövakuutus ei niitä korvaa.

Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa asunnon vahingot vain perustasoon eli pääsääntöisesti asunnon valmistumisvuoden varustelutasoon asti. Perustasoon luetaan mukaan myös koko taloyhtiöön tehdyt perusparannustyöt. Muistathan kuitenkin, että kiinteistövakuutus ei välttämättä korvaa kaikkia vahinkoja, joita vuokranantajan vakuutus korvaa.

Päivitin sijoitusasuntoni keittiön ja kylpyhuoneen vastaamaan tämän päivän vaatimuksia ja haluan varmistaa, että tämä investointini huomioidaan myös mahdollisen vahingon yhteydessä.

Anneli Lahti

Vastuu- ja oikeusturvavakuutukset tuovat turvaa vuokranantajalle

Vuokranantajan on hyvä varautua asunnolle sattuvien vahinkojen lisäksi myös muihin sijoitusasuntoon liittyviin riskeihin. Kun olet vakuuttanut oman kotisi irtaimiston Omakoti-kotivakuutuksellamme, tuovat siihen liitetyt vastuu- ja oikeusturvavakuutukset turvaa myös sijoitusasunnolle. Kun taloutesi omistaa vain yhden sijoitusasunnon, kotisi vastuu- ja oikeusturvavakuutukset kattavat myös sijoitusasunnon.

Oikeusturvavakuutuksesta voit hakea korvausta lakiavun kustannuksista sijoitusasuntoon liittyvissä riita-asioissa. Vastuuvakuutus taas auttaa, jos aiheutat esimerkiksi remontoidessasi asunto-osakeyhtiölle vahinkoa, josta olet lain mukaan vahingonkorvausvastuussa.

Vastuunjakoa asunto-osakeyhtiön ja osakkaiden välillä määrittää asunto-osakeyhtiölaki. Osakas on vastuussa asunnon sisäosien ja taloyhtiö rakenteiden ja eristeiden kunnossapidosta. Yhtiöjärjestyksessä ja yhtiökokouksessa voidaan kuitenkin sopia osakkaan tai asukkaan kunnossapitovastuun laajennuksista. Vuokralainen taas vastaa omasta irtaimistostaan.

Asunto-osakeyhtiön ja osakkaan välinen vastuunjako

  Asunto-osakeyhtiö Osakas
Rakenteet Vesikatto, lattiat, sisäkatto, ulko- ja sisäseinät, parvekkeet, vedeneristeet  
Pinnoitteet   Sisäpuoliset lattia- ja seinäpinnoitteet, maalaukset, tapetit, sisärappaukset, tasoitepinnat, madalletut katot
Ovet Huoneiston ulko-ovi, parvekeoven uloin ovi, postiluukku, nimikilpi, lukko Huoneiston väliovet, sisempi parvekeovi, ulko-oven turvalukko, varmuusketju, murtosuojaus
Kiinteät kalusteet ja laitteet   Kaapistot, ikkunalauta, verhotanko, saunan lauteet, takka, uunit
Ilmanvaihtojärjestelmät Venttiilien korjaus ja uusiminen, suodattimet huoneiston ulkopuolella, poistokanavaan liitetty liesikupu, tulo- ja poistokoneet Venttiilien puhdistus, suodattimet huoneiston sisäpuolella, liesituuletin

 

Pohjola Vakuutuksen edut

Saat käyttöösi seuraavat vakuutuksen etuasiakkaan edut, kun sinulla on vakuutuksia vähintään kolmesta eri tuotekategoriasta:

 • 7 %:n alennus koti- ja muista omaisuusvakuutuksista, henkilövakuutuksista, jatkuvista matkavakuutuksista sekä ajoneuvojen kaskovakuutuksista.
 • 18-27-vuotiaana etuasiakkaana 21 %:n alennus lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista.
 • 40 %:n maksuton korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään.

Jos olet myös osuuspankin omista-asiakas, saat lisäksi 3 %:n lisäalennuksen useimmista vakuutuksista.

Saat meiltä aina myös seuraavat edut, vakuutustesi määrästä tai asiakkuutesi luonteesta riippumatta:

 • 2,5 %:n maksutapaetu, kun maksat vakuutuslaskusi yhdessä erässä.
 • pysyvä 5 %:n alennus verkkokaupasta ostettavasta henkivakuutuksesta
 • alle 1-vuotiaan vauvan vanhemmille maksuton henkivakuutusturva vuodeksi

Osuuspankin omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat aina seuraavat edut vakuutustesi määrästä riippumatta:

 • kertyneitä OP-bonuksiasi käytetään vakuutusmaksuihin*
 • 40 %:n maksuton korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään.
 • 250 € omavastuuetu Omakoti-vakuutukseen.
 • maksuton Tuoteturva-vakuutus OP:n luottokortilla maksetuille ostoksillesi

*Omistaja-asiakkaana sinulle kertyy OP-bonuksia, joita käytetään vakuutusmaksuihin ja pankin palvelumaksuihin. OP-bonuksia kertyy vakuutuksista, lainoista, säästöistä ja sijoituksista, tileillä olevista varoista sekä OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Osuuspankit toimivat Pohjola Vakuutuksen asiamiehenä.