Lån snabbt och enkelt – läs våra tips för ansökan om lån

Visste du att det är lätt att ansöka om lån på nätet? Läs våra tips för ansökan om lån och sök lån för att förverkliga dina drömmar.

Vare sig du planerar ett bolån eller ett lån för något annat inköp, behöver det inte ta länge att ansöka om lån. Då du ansöker om lån på nätet, kan du få lånet snabbt.

  • Räkna ut ett lämpligt lån för dig. Med låneräknaren kan du lätt beräkna lånebeloppet och en månadsbetalning som passar just dig.
  • Om du ansöker om bolån, lönar det sig att fylla i låneansökan genast när du har bestämt dig för att skaffa ett nytt hem. Du behöver inte ännu veta exakt hur mycket den nya bostaden kostar. Ansökan som du fyller i på nätet är endast en offertbegäran – den binder dig inte till att ta lån. När du har fått låneofferten kan du tryggt ge ett köpanbud då du hittar en lämplig bostad.
  • Vi avtalar om lånet i detalj när din slutliga plan är klar. Samtidigt slår vi också fast lånebeloppet. Om du håller på att köpa en bostad, kan du meddela oss bostadens pris per telefon eller med ett nätmeddelande, så upprättar vi låneavtalet enligt det.
  • Du kan underteckna lånehandlingarna t.ex. hemma i soffan. Om du vill kan låneförhandlingarna och underteckningen av låneavtalet skötas på nätet får början till slut. Om du ansöker om ett bolån, behöver du besöka kontoret först när köpet ingås.
  • Om planerna förändras. Hos oss får du ett lån som anpassar sig efter din livssituation. Om du till exempel ansöker om bolån, kan du vid behov ta en amorteringsfri period och spara för kommande inköp parallellt med lånebetalningen.

Nätmötet garanterar att du kan ansöka om lån snabbt

Om du plötsligt hittar dina drömmars bostad eller märker att du kommer att behöva lån snabbt, kan du lätt förhandla om ett lån via nätet. Du behöver alltså inte besöka ett kontor, utan via ett nätmöte kan du enkelt byta ut kontorsbesöken till soffan därhemma och få personlig betjäning oberoende av plats. Om du behöver lån snabbt, är ett nätmöte ett bra alternativ: ett nätmöte kan hållas också utanför kontorets öppettider.

Under nätmötet kan du diskutera dina låne-, försäkrings- och placeringsärenden. Vid mötet är du i kontakt med en expert i banken via videobild och ljud. Du behöver bara sitta hemma vid din dator eller på något annat ställe där du i lugn och ro kan diskutera dina bank- och försäkringsärenden.

Underteckna lån elektroniskt

Om du behöver lån snabbt, är den elektroniska underteckningen en utmärkt hjälp vid sidan av nätmötet. Du kan nämligen också underteckna låneavtalet på nätet då du har nättjänstkoder och kan logga in med dem i tjänsten op.fi.

Om du ansöker om bolån, behöver du besöka ditt bankkontor först då själva köpet ingås. Avtalen om andelsbankens konsumentkrediter kan du i sin helhet underteckna på nätet. När lånet beviljas, får du pengarna på kontot utan att behöva besöka kontoret.  

Det lönar sig att ta lån från andelsbanken

Andelsbankens lån räknas med bland de ärenden som ger OP-bonus. Med bonus som samlats betalas t.ex. expeditionsavgifter för lån, försäkringspremier samt OP-Fastighetscentralens provisioner.