Säiliöauto rekka

Green Card

Oletko lähdössä autolla ulkomaille?

Ulkomailla liikennevahingon korvauskysymykset ratkaistaan yleensä kyseisen maan liikennevakuutussäännösten mukaan. Korvaussummat ja -käytännöt vaihtelevat paljon ja saattavat olla riittämättömiä. Suosittelemme aina, että kuljettajalla ja ajoneuvossa matkustavilla on myös riittävä matkustaja- ja matkatavaravakuutus.

Green Card

Pohjoismaiden ulkopuolelle suuntautuville matkoille kannattaa aina ottaa mukaan Green Card, joka todistaa liikennevakuutuksen voimassaolon. Vihreässä kortissa on lueteltu maat, joissa se on voimassa.

Varkausturva

Ennen matkaa kannattaa tarkistaa yrityksen ajoneuvon varkausturvan voimassaolo ja omavastuut. Pohjoismaiden ulkopuolella ajoneuvoon kohdistuvissa vahingoissa omavastuu on kaksinkertainen.

Venäjällä, Valko-Venäjällä, Ukrainassa tai Moldovassa henkilöauton tai moottoripyörän varkausturva on voimassa vain, jos siitä on tehty erillinen sopimus. Jos sopimus on voimassa ja henkilöauto tai moottoripyörä varastetaan jossakin luetelluista maista, on omavastuu 20 prosenttia vahingon määrästä (kuitenkin vähintään 600 euroa).

Jos henkilöauto tai moottoripyörä varastetaan Virossa, Latviassa, Liettuassa tai Puolassa, on omavastuu 20 prosenttia vahingon määrästä (kuitenkin vähintään 600 euroa).

Ammattiliikenteelle ulkomaan lisävastuuvakuutus

Ulkomailla liikennevakuutuksen lainsäädäntö ja korvauskäytännöt voivat olla hyvinkin erilaisia kuin Suomessa. Vapaaehtoisella ulkomaan lisävastuuvakuutuksella voit turvata tilanteita, joissa moottoriajoneuvon kuljettaja on korvausvastuussa kolmannelle osapuolelle aiheutetusta henkilö- ja esinevahingosta kyseisen maan liikennevakuutuslain tai vastaavan lain mukaan.