Taksikuva

Taksivakuutukset

Haluamme olla ykköskumppanisi, olitpa sitten taksialan kokenut ammattilainen tai tuore taksiyrittäjä. Anna asiantuntijoidemme huolehtia, että sinulla on sopivin taksivakuutus ja muut tarvitsemasi vakuutusturvat käytössäsi.

Liikennekaari vapauttaa taksiluvat

Laki liikenteen palveluista eli tutummin liikennekaari vapauttaa taksialan sääntelyä, liikenne digitalisoituu ja kilpailun uskotaan lisääntyvän alueittain. Taksiliikennettä voivat jatkossa harjoittaa kaikki lupaehdot täyttävät toimijat, joten esimerkiksi hoiva-alan yritykset voivat alkaa tarjota taksipalveluja muiden palvelujensa ohessa.

Taksiliikenne on silti jatkossakin luvanvaraista toimintaa. Taksin ajamista varten tarvitset taksinkuljettajan ammattiajoluvan ja taksiliikennelupa taas tarvitaan taksiyrittäjänä toimimiseen.

Aloittelevan yrittäjän voi olla vaikea tietää, mitä vakuutuksia on hyvä ottaa ja mitkä vakuutuksista ovat pakollisia. Suosittelemmekin, että tutustut tälle sivulle kokoamaamme tietopakettiin taksiyrittäjän perusvakuutuksista.

Mikä tahansa sinua mietityttääkin, ota rohkeasti yhteyttä. Katsotaan yhdessä tarpeisiisi sopiva ratkaisu!

Taksivakuutus turvaa taksiyrittäjän tärkeän työvälineen

Kattava autovakuutus on tärkeä heti yrittämisen alkumetreiltä lähtien. Tarjoamme taksin vakuuttamiseen kaksi eri vaihtoehtoa, ja autamme mielellämme sinua valitsemaan sopivan.

 • Taksin voi vakuuttaa perinteisesti bonusoikeudellisella liikennevakuutuksella ja vapaaehtoisella kaskolla. Kaskosta saat mieleisesi erilaisten lisäturvien avulla.
 • Taksin liikennekasko taas on taksivakuutus, joka yhdistää liikennevakuutuksen ja kaskon turvat, mutta siinä ei ole lainkaan bonuksia. Vahingot eivät siis vaikuta vakuutuksen hintaan, joka on tavallista suuremman omavastuun ansiosta tavallista edullisempi. Tämä taksivakuutus sopii hyvin taksikuskille, joka ajaa itse ja on varma kuljettaja.

Kumpaankin vakuutusvaihtoehtoon voit liittää konerikkokeskeytysvakuutuksen. Jos esimerkiksi moottori tai vaihteisto äkillisesti rikkoutuu, korvaamme sinulle menettämäsi ajopäivät.

Mikäli ajat taksia satunnaisesti, huomioi, etteivät yksityiskäyttöisen ajoneuvon vakuutukset riitä luvanvaraiseen taksitoimintaan. Jos ajat taksia ulkomailla, muista myös varmistaa vakuutustesi voimassaolo ja tilata Green Card.

Varmista liiketoimintasi jatkuvuus

Ammattiliikenne-extra on helpoin tapa turvata taksiyrittäjän irtain omaisuus ja toiminta. Vakuutus korvaa esimerkiksi kuluja, joita aiheuttaa

 • maksupäätteen särkyminen
 • puhelimen rikkoontuminen
 • auton sisustuksen sotkeentumisen
 • matkustajien matkatavaroiden vahingoittuminen
 • asiakkaan kaatuminen asiakasta kotiin saatettaessa ja siitä seuraava vahingonkorvausvastuu

Ammattiliikenne-extraan sisältyy myös kriisiapuvakuutus, joka tuo taksikuskin arkeen turvaa liikenneonnettomuuksien, pahoinpitelyn tai ryöstön varalta. Vakuutus korvaa akuuttia kriisiterapiaa, jotta töihin paluu ja liiketoiminnan jatkaminen olisi helpompaa.

Taksiyrittäjän ei kannata unohtaa myöskään tietoturvariskejä. Kun asiakas- tai työntekijätietoja sisältävän tietokoneen järjestelmä kaatuu, puhelin lopettaa toimintansa tai haittaohjelma kaappaa tiedostosi, voivat häiriöt liiketoiminnalle olla merkittäviä. Kybervakuutuksesta saat välitöntä asiantuntija-apua vahinkojen minimoimiseen.

Turvaa työkyky ja yrityksesi voi hyvin

Taksiyrittäjänä oma työpanoksesi vaikuttaa suuresti yrityksen menestykseen. Kattavat henkilövakuutukset mahdollistavat nopean hoitoon pääsyn ja töihin paluun esimerkiksi tapaturman jälkeen. Turvaamalla itsesi ja henkilöstösi turvaat myös yrityksesi toiminnan jatkuvuuden.

 • Yrittäjän tapaturmavakuutus työ- ja vapaa-ajalle kattaa laajasti tapaturmien ja ammattitautien hoitokuluja.
 • Vapaaehtoisen hoitokuluvakuutuksen eli Terveysturvan saat Taksiliiton jäsenenä ilman Terveysselvitystä. Terveysturva korvaa sairauksien ja tapaturmien hoito- ja tutkimuskuluja.
 • Jos loukkaannut tai sairastut, sinut ohjataan ammattilaisten hoidettavaksi Pohjola Terveyteen tai lääkärikumppanillemme.
 • Huolehdi, että sinulla on voimassa myös yrittäjän eläkevakuutus eli YEL.
 • Jos palkkaat työntekijöitä, vakuuta heidät työtapaturmavakuutuksella. Terveysturvalla voit täydentää työterveyshuollon sairaanhoitopalveluita. Myös työntekijöiden lakisääteisen eläketurvan eli TyEL-vakuutuksen saat kauttamme helposti.

 

Vakuutukset myöntää A-Vakuutus, joka on osa OP Ryhmää.

Taksin vakuutusmaksut ovat tyypillisesti pääkaupunkiseudulla noin 3000 – 4000 € ja muissa suurissa kaupungeissa 2000 – 3000 €. Pienemmissä kaupungeissa ja maaseudulla taksin vakuutusmaksut ovat tyypillisesti alle puolet suurten kaupunkien hintatasosta. Taksiyrittäjänä voit vaikuttaa vakuutusmaksuun merkittävästi turva- ja omavastuuvalinnoilla. Kysy ammattiliikenteen vakuutusasiantuntijoilta sinun taksiyrityksellesi sopiva vakuutusratkaisu.

Tässä esitetyt hinnat ovat suuntaa antavia esimerkkejä, eivät vertailukelpoisia tai sitovia tarjouksia.