Työtapaturmavakuutus_kahvila

Työtapaturmavakuutus

Pohjola Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksella turvaat työssä tai työmatkalla sattuvia tapaturmia. Jätä yhteydenottopyyntö ja saat hinnan lakisääteiselle työtapaturmavakuutukselle.

Hyvä hoito ja nopea työhön paluu

Pohjola Sairaalan ja muiden lääkärikumppaniemme avulla varmistamme laadukkaan hoidon ja tuemme työntekijän työhön paluuta yhdessä työnantajan ja työterveyshuollon kanssa.

Lakisääteinen tapaturmavakuutus on pakollinen

Vakuutus on pakollinen niille työnantajille, joilla on työssään palkattuja työntekijöitä. Lisäksi se on otettava sellaisille yrityksen omistajille, yhtiömiehille ja osakkaille, jotka työskentelevät yrityksessä ja omistavat yrityksestä enintään 30%.

Pohjola Terveysmestari palveluksessanne

Tapaturman sattuessa saat asiantuntijan arvion oireistasi ja sinut ohjataan sopivalle ammattilaiselle hoidettavaksi. Ota yhteyttä puhelimitse tai sovelluksen chatissa.

Lisäetuna maksuttomia digitaalisia palveluita

Kun otat työtapaturmavakuutuksen meiltä, saat henkilöstösi käyttöön Digitaalisen vakuutuskortin ja Pohjola Riskienhallintapalvelun.

Lakisääteinen työtapaturmavakuutus tuo turvaa työntekijällesi

Työtapaturmavakuutus on yrittäjän lakisääteinen tapaturmavakuutus, jolla työntekijä vakuutetaan tapaturmien tai ammattitautien varalta. Työnantajana sinun tulee ottaa työntekijällesi työtapaturmavakuutus silloin, kun työstä maksettava palkka ylittää 1 300 euroa vuodessa. Vakuuttamisvelvollisuus perustuu työtapaturma- ja ammattitautilakiin. Työntekijäin ryhmähenkivakuutus hoidetaan yhdessä työtapaturmavakuutuksen kanssa.

Työntekijän työtapaturmavakuutus eli pakollinen työajan vakuutus antaa turvaa työntekijällesi ja hänen perheelleen. Hoitokulujen lisäksi vakuutuksesta maksetaan esimerkiksi päivärahaa työkyvyttömyyden ajalta ja pysyvissä työkyvyttömyyksissä tapaturmaeläkettä.

Tapaturmainen loukkaantuminen työssä tai sairastuminen ammattitautiin voi heikentää työntekijäsi työkykyä. Vakuutuksen turvin työntekijäsi saa parasta hoitoa Pohjola Sairaalassa tai muilla lääkärikumppaneillamme. Tuemme työntekijäsi toipumista ja työhön paluuta, tavoitteena yrityksellesi aiheutuvien kustannusten minimointi.

On hyvä huomioida, että lain mukaan työ­tapaturma­vakuutus on voimassa etätyössä vain työhön liittyvässä toiminnassa, joten taukojen tai ruokailun aikana sattunutta tapaturmaa ei korvata.
Tämän ja muut vakuutus­asioiden neuvot ja niksit sinulle opastaa Pohjola Vakuutuksen asiantuntijat. Pyydä ilmainen arvio yrityksesi työ­tapaturma­vakuutuksen tarpeesta, niin katsotaan yhdessä, voisimmeko olla avuksesi!

Laajenna työntekijän tapaturmavakuutusta vapaa-ajalle

Suurin osa työntekijöiden poissaoloista aiheutuu vapaa-ajan tapaturmista tai sairauksista. Varmistaaksesi työntekijöidesi nopean toipumisen myös silloin, kun tapaturma sattuu vapaa-ajalla, kannattaa heidän vakuutusturvaa laajentaa vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella.

Voit laajentaa työajan vakuutusta vapaa-ajalle kolmella eri laajuudella:

 • Vapaa-ajan tapaturmavakuuksistamme laajin on voimassa lähes kaikessa työn ulkopuolisessa toiminnassa, myös silloin, kun työntekijäsi urheilee ja matkustaa ulkomailla.
 • Suppeampi vapaa-ajan tapaturmavakuutus ei korvaa kaikkien riskialttiiden urheilulajien, kuten esimerkiksi jalkapallon tai lumilautailun parissa sattuneita tapaturmia.
 • Vapaa-ajan harrasteliikuntavakuutus kattaa vain työnantajan tukemassa harrasteliikunnassa sattuvia tapaturmia.

Vaihtoehtoisesti voit vakuuttaa työntekijäsi vapaa-ajan tapaturmat erillisellä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella eli Ryhmätapaturmavakuutuksella.

Sairauksien varalta suosittelemme ottamaan Terveysturvan eli sairauskuluvakuutuksen, joka korvaa esimerkiksi sairauksien aiheuttamia hoito- ja tutkimuskuluja. Voit valita henkilöstöllesi sopivimman paketin eri vaihtoehdoistamme.

Vapaaehtoisilla vakuutuksilla edistät henkilöstösi työhyvinvointia ja työtyytyväisyyttä. Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä ja asiantuntijamme kertovat mielellään lisää!

Digitaaliset vakuutus­palvelumme käytössäsi

Pohjola Vakuutus tarjoaa käyttöösi useita digitaalisia palveluita, jotka helpottavat vakuutus­asioidesi hoitamista ja sujuvoittavat työtäsi. Tutustu alla oleviin ja lue lisää myös muista maksuttomista digi­palveluista yrityksille!

Pohjola Terveysmestari käytössä Pohjola Vakuutuksen terveysturvan vakuutusasiakkaille

Pohjola Terveys­mestari

Terveys­neuvontaa chatissa ja puhelimitse
Pohjola Terveys­mestari -palvelu tuo terveys­neuvonnan puhelimeesi! Mobiili­sovellus ja puhelin­palvelu ovat käytössäsi veloituksetta, kun henkilö­vakuutukset ovat Pohjola Vakuutuksessa. Saat nopeasti asian­tuntijan arvion oireistasi, omahoito-ohjeet tai ohjauksen sopivaan lääkäri­hoitoon.
Lue lisää Pohjola Terveysmestarista
Digitaalinen vakuutuskortti

Digitaalinen vakuutus­kortti

Vakuutus­tiedot ja ohjeet helposti työn­tekijälle
Jos työn­tekijä sairastuu tai loukkaantuu, saa hän vakuutus­kortista tiedot mitä työn­antajan vakuutus korvaa ja mihin mennä lääkäriin. Lääkärissä kulut laskutetaan vakuutuksesta, kun korttia näytetään ilmoittautumisen yhteydessä.
Lue lisää digitaalisesta vakuutuskortista

Hyödynnä tarjoamamme edut ja varmista turvalliset työolosuhteet

Jokainen tapaturma, vahinko ja poikkeama aiheuttaa ylimääräisiä kuluja sekä toiminnan häiriöitä. Panostus päivittäisen työn hallintaan ja poikkeamista oppimiseen säästää kustannuksia ja varmistaa turvalliset työolosuhteet työpaikalla.

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutusasiakkaana saat Pohjola Riskienhallintapalvelun maksuttomasti koko henkilöstösi käyttöön. Riskienhallintapalvelu on kätevä riskienhallinnan digitaalinen työkalu, jonka aktiivinen käyttö parantaa työturvallisuutta, työn sujuvuutta ja tiedonkulkua.

Työtapaturmavakuutuksen hinta - näistä se koostuu

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen hinta muodostuu pääasiassa palkkasumman ja työntekijöiden ammattinimikkeiden perusteella. Palkkasummaa käytetään mittaamaan työn määrää ja ammattinimikkeet kuvaavat tehtävän työn tapaturma- ja ammattitautiriskiä. Esimerkiksi toimistoympäristössä tehtävässä työssä tapaturmariski on pienempi kuin rakennustyömaalla.

Jokaisen yrityksen työtapaturmavakuutuksen hinta määritellään yksilöllisesti vakuutuksenottajan tietojen perusteella. Pienellä yrityksellä omat vahingot eivät vaikuta suoraan vakuutuksen hintaan vaan ammattiriski perustuu valtakunnallisiin vahinkotilastoihin. Muilla yrityksillä omat vahinkotilastot huomioidaan maksun määrittelyssä.

Sinun yrityksesi työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen hintatiedot saat jättämällä meille tarjouspyynnön, jolloin asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä!

Terveysturvan kuva
Terveysturva
Yrityksen sairauskuluvakuutuksella varmistat henkilöstöllesi laadukkaan hoidon ja lyhennät sairauspoissaoloja.
Yrittäjän tapaturmavakuutuksen kuva
Yrittäjän tapaturmavakuutus
Pääset nopeasti hyvään hoitoon ja voit keskittyä paranemiseen ilman huolta lääkärikuluista.
Ryhmätapaturmavakuutuksen kuva
Vapaa-ajan tapaturmavakuutus
Vakuuta henkilöstösi vapaa-ajan tapaturmilta

Kaikki työ- tai virkasuhteessa olevat työntekijät sekä yleensä yrityksessäsi työskentelevät yhtiömiehet ja osakkaat ovat työtapaturmavakuutuksella pakollisesti vakuutettavia.

Tapaturma-kaavio 2016


Yrittäjän ja perheenjäsenen vakuuttaminen

Yrittäjänä et kuulu työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksella pakollisesti vakuutettaviin. Jos sinulla on yrittäjän eläkevakuutus, voit vakuuttaa yrittäjätoimintasi yrittäjän tapaturmavakuutuksella.

Lue lisää yrittäjän tapaturmavakuutuksesta

Perheenjäsen, joka asuu kanssasi samassa taloudessa ja työskentelee työsuhteessa yrityksessäsi, kuuluu pakollisen työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen piiriin. Jos työsuhdetta ei ole, voi hän ottaa yksityishenkilölle tarkoitetun Terveysvakuutuksen.

Tietyillä oppilaitoksilla on velvollisuus vakuuttaa oppilaansa tapaturmavakuutuksella, vaikka nämä oppilaat eivät ole työsuhteessa. Lähes kaikkeen koulutusta koskevien lakien mukaiseen opiskeluun kuuluu nykyisin käytännön harjoittelutyötä. Opiskelutapaturmalaissa säädetään korvattavaksi tapaturma, josta on aiheutunut vamma tai sairaus ja joka on sattunut

 • ammatillisessa koulutuksessa, lukuun ottamatta lain mukaiseen opetukseen läheisesti liittyvää muuta toimintaa (esim. teoriatunnit, välitunnit)
 • ammatillisessa aikuiskoulutuksessa
 • ammattikorkeakouluopinnoissa
 • yliopisto-opetuksessa
 • perusopetuksessa, lukuun ottamatta esiopetusta, perusopetukseen valmistavaa opetusta ja vuosiluokkia 1–6
 • lukio-opetuksessa olevalle henkilölle.

 

Tapaturma tai ammattitauti korvataan, kun se on tapahtunut opetussuunnitelman tai tutkintoperusteiden mukaisessa opiskelulle ominaisissa olosuhteissa opiskelijan osallistuessa

 • työhön rinnastettavaan käytännön opetukseen
 •  näyttötutkintoon
 • työssäoppimisjaksoon
 • työharjoitteluun
 • työelämään tutustuttamisessa (peruskoulu)

 

Vakuutuksesta korvataan myös tapaturmat, jotka ovat sattuneet opiskelijan siirtyessä oppilaitoksesta tai asunnosta työharjoittelu- tai työssäoppimispaikkaan, työelämään tutustumispaikkaan tai näyttötutkinnon suorittamispaikkaan tai takaisin. Normaalit koulumatkat eivät kuulu vakuutuksen piiriin.

Siirry täydentämään työtapaturmailmoitusta saamallasi tunnisteella.

Työtapaturmavakuutuksen korvaukset maksetaan työtapaturma- ja ammattitautilain perusteella.

Tavallisimmat työtapaturmavakuutuksen korvaamat kustannukset ovat

 • sairaanhoito- ja tutkimuskuluja
 • sairaanhoitoon liittyviä matkakulut
 • päivärahaa työkyvyttömyysajalta
 • tapaturmaeläkettä pysyvässä työkyvyttömyydessä
 • haittakorvaus pysyvästä haitasta
 • kuntoutuskuluja
 • perhe-eläkettä.

Lisätietoa löydät Työtapaturmavakuutuksen tuoteoppaastamme.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy tai A-Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.