Kerrostalon ylin kerros taivasta vasten.

Taloyhtiön remonttien rahoitus

Asunto-osakkeet ovat suomalaisten suurin yksittäinen varallisuuserä. Tämän vuoksi oikeaan aikaan sekä ammattimaisesti hoidetut peruskorjaukset ovat osakkaille erittäin tärkeitä – niin asumisen viihtyvyyden kuin asunto-osakkeen arvon suotuisan kehittymisen kannalta.

"Remontit kannattaa tehdä ajoissa, sillä ne vaikuttavat merkittävästi asunnon arvoon."

Taloyhtiön peruskorjauksiin kannattaa varautua hyvissä ajoin

Taloyhtiön peruskorjausten tekeminen ajoissa kannattaa. Sen lisäksi, että ne vaikuttavat asunnon arvoon, ne myös kertovat, että taloyhtiöstä pidetään hyvää huolta. Remontin suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.

Suomessa 1960-70-luvulla rakennetut kerrostalot ovat tulossa nopeasti peruskorjausikään. Niiden tyypillisiä isoja remonttikohteita ovat talojen ulkopinnoitteet sekä putkistot.

Esimerkiksi putkiremontti lyhentää asunnon myyntiaikaa. Putkiremontti on myös investointi, joka täytyy tehdä. Näin vältyt putkien pienkorjaus- ja ylläpitokustannuksilta sekä yllättäviltä vesivahingoilta.

Taloyhtiön remonttiratkaisu

Taloyhtiön remonttiratkaisu on taloyhtiöille joustava, kustannustehokas ja ennakoiva kokonaisratkaisu remonttitarpeiden rahoittamiseen.

Remonttiratkaisun avulla taloyhtiö voi valita omaan tilanteeseensa parhaiten sopivan rahoitusvaihtoehdon, varautua vastikkeita heiluttelevaan korkotason vaihteluun ja säästää tulevia remontteja varten ennakkoon vastikeperusteisesti.

Taloyhtiön remonttiratkaisu koostuu remontinaikaisiin maksuihin käytettävästä remonttilimiitistä sekä korjauksen jälkeen käyttöön otettavasta remonttilainasta. Näiden avulla taloyhtiöllä on aina käytössään juuri oikea määrä lainaa.

Vaihtoehtoisesti taloyhtiö voi ottaa heti käyttöönsä myös remonttilainan. Taloyhtiön remonttiratkaisu suojaa korkotason nousua vastaan sekä mahdollistaa useammissa taloyhtiöissä hyödynnettävän ennakkosäästämiseen.

Taloyhtiön vakuutukset

Taloyhtiön kuntoon ja turvallisuuteen liittyviä riskejä voi hallita. Kiinteistön hoitaja voi tehdä paljon itse, mutta tarjoamme myös apua vahinkojen ennaltaehkäisyyn. Kiinteistöön kohdistuvista riskeistä yleisimmät ovat palo-, vuoto-, kosteus- ja murtoriskit.

Oikeat vakuutusratkaisut asunto- ja kiinteistöyhtiöille

Vahinkotilanteissa oikea vakuutusturva korvaa vahingon. Vahingon sattuessa kiinteistöyhtiöitä avustavat vahinkotarkastajamme ja vahinkojen korvaus tapahtuu nopeasti ja oikeudenmukaisesti.

Asukkaiden oma irtaimisto

Taloyhtiö ei ole velvollinen korvaamaan asukkaiden omalle irtaimistolle sattuneita vahinkoja ja siksi asukkaiden on syytä vakuuttaa koti-irtaimistonsa kotivakuutuksella.

  • Ennakkosäästämisen, jonka avulla taloyhtiö voi säästää tulevaa remonttia varten ja alentaa näin remontin jälkeistä vastikerasitusta.
  • Remonttirahoitus vaihtoehtoisesti joko
    • remonttilimiitin ja remonttilainan avulla, jolloin taloyhtiö maksaa aina vain juuri tarvitsemastaan lainan määrästä tai
    • remonttilainan avulla.
  • Korkokaton, jolla taloyhtiö suojautuu korkotason noususta aiheutuvaa vastikkeiden nousua vastaan.
  • Lisäksi taloyhtiön remonttiratkaisuun voi liittää taloyhtiön vakuutukset sekä E-laskupalvelun.
Taloyhtiön remonttiratkaisu on myös joustava; taloyhtiö voi halutessaan valita remonttiratkaisusta vain taloyhtiön tarpeisiin soveltuvat osat.
Korkojen nousulta suojautuminen on tärkeä osa taloyhtiön pitkäjänteistä ja vastuullista taloudenhoitoa.