Autorahoitus – hae rahoitus auton ostoon

Valitse sinulle sopivin rahoitus autoon hankintaan. Voit hakea lainaa vakuuksilla, ilman vakuuksia tai valita auton osamaksun. Tee hakemus netissä ja nopeimmillaan saat päätöksen rahoituksesta heti.

Pankkilaina

Saat auton heti omiin nimiin, fiksulla korolla

 • Vakuutena esim. omistusasunto tai muu omaisuus
 • Hakemus verkossa
 • Yli 8 000 euroa - ei ennalta määriteltyä ylärajaa
 • Tyypillinen korko 3 - 5%
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

Täsmäluotto

Saat rahat nopeasti tilillesi - tee kaupat missä vain

 • Et tarvitse vakuuksia tai takaajia
 • Hakemus ja luottopäätös verkossa
 • Max. 15 000 euroa
 • Tyypillinen korko 6 - 8%
 • Vain OP:n asiakkaille

Osamaksu

Osta auto liikkeestä tai yksityiseltä kiinteällä kuukausierällä

 • Ostettava auto rahoituksen vakuutena
 • Hakemus ja ennakkopäätös verkossa
 • Ei ennalta määriteltyä ylärajaa
 • Tyypillinen korko 2 - 7%
 • Kaikkien pankkien asiakkaille

Haluatko ensin laskea lainasi kuukausierän?

Siirry lainalaskuriin Siirry lainalaskuriin

Kolme tapaa rahoittaa auto – valitse paras

Vakuudellinen pankkilaina on fiksu vaihtoehto, kun haluat matalan koron ja sinulla on käytettävissäsi vakuutta. Osuuspankin omistaja-asiakkaalle vakuudellinen pankkilaina kerryttää myös OP-bonuksia. Pankkilainalla saat autosi heti omiin nimiin. Lainanvakuutena voit käyttää esimerkiksi omistusasuntoa, joka on velaton tai olet ehtinyt maksaa sitä muutaman vuoden. Hakemusta tehdessäsi sinun ei tarvitse vielä päättää mitä vakuuksia käytät. Suosittelemme sinulle vakuutta, kun olet tehnyt lainahakemuksen. Pankkilainaa voit hakea vaikka et ole OP:n asiakas.

Vakuudeton Täsmäluotto on hyvä vaihtoehto, jos tarvitset rahoitusta alle 15 000 euroa. Täsmäluottoa voit hakea ilman vakuuksia. Tee Täsmäluoton hakemus netissä ja saat rahoituspäätöksen saman tien.

Osamaksurahoituksella voit ostaa auton autoliikkeestä tai yksityiseltä henkilöltä. Auto toimii lainan vakuutena, joten et tarvitse erillisiä vakuuksia. Rahoituksen kuukausierä ja korko ovat kiinteitä, joten tiedät tasan tarkkaan rahoituksen kulut koko sopimuskauden ajan. Osamaksurahoitusta voivat hakea kaikkien pankkien asiakkaat.

Autorahoituksen korko

Valitsemasi rahoitusmuoto vaikuttaa korkoon. Tyypillinen autorahoituksen korko on 2 - 8%.  Jos ostat autosi liikkeestä osamaksurahoituksella, korko lasketaan tapauskohtaisesti.

Voiko autorahoitusta hakea autoliikkeestä? - Miten saan rahoitustarjouksen autoliikkeestä?

Jos ostat auton autoliikkeestä Suomessa, voit pääsääntöisesti rahoittaa auton OP:n osamaksulla. Voit hakea alustavan rahoitustarjouksen kätevästi netissä, Auton ostajan apuri –palvelussa.

Hakemus ei sido lainan nostamiseen eikä sen tekeminen maksa mitään. Viimeisen hinnan rahoitukselle saat aina autoliikkeestä.

Autoliikkeet tarjoavat useita rahoitusvaihtoehtoja, mikäli olet OP:n asiakas ja haluat OP:n osamaksurahoituksen, muista pyytää erikseen tarjousta OP:n rahoituksesta. Myyjä täyttää sopimuksen ja luottohakemuksen puolestasi. Helppoa ja nopeaa!

Autorahoituksen käsiraha, maksuaika ja kustannukset

Osamaksurahoituksella ostaessasi tarvitset yleensä käsirahan, joka voi olla vaihtoauto tai rahaa. Käsiraha on uusissa autoissa normaalisti noin 10–20 %, mutta autorahoitus voidaan myöntää myös ilman käsirahaa. Käytetyissä autoissa käsiraha on yleensä noin 20–30 % auton hankintahinnasta.

OP:n autorahoituksen takaisinmaksuaika voi olla valintasi mukaan 1–6 vuotta. Takaisinmaksuaikaan vaikuttaa esimerkiksi auton ikä. Auton rahoituksen viimeinen erä voi olla muita eriä suurempi, jos olet valinnut maksavasi pienempiä eriä kuukausittain.

Autorahoituksen kustannukset ja korkovaihtoehdot selviävät Auton ostajan apuri -palvelusta tai autoliikkeestä. Sopimuksen korko on kiinteä koko sopimusajan, eli tiedät etukäteen maksueriesi suuruuden ja korko säilyy samana koko luottoajan.

Haussa halvin autorahoitus?

Tiedätkö, mikä on sinulle halvin autorahoitus? Vertailu kannattaa, sillä autorahoitusten kuluissa voi olla isojakin eroja. 

Vertaile aina lainan lopullisia kokonaiskustannuksia, älä vertaile vain esimerkiksi autorahoituksen korkoa tai kuukausierää. 

Rahoituksen korko, muut kulut, sekä laina-ajan pituus määrittävät autorahoituksen takaisin maksettavan kokonaissumman. Selvitä siis aina kaikki rahoituksen kustannukset etukäteen, kun etsit edullisinta auton rahoitusta.

Omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kerryttävät:

 • Säästämisen tileillä olevat rahat

 • Asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina

 • Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset

 • Maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

 


Rahoituksen myöntää OP Korttiyhtiö Oyj, OP Yrityspankki Oyj tai osuuspankki, rahoitustuotteesta riippuen.