Henkilö tekee luottorajan korotushakemusta puhelimella OP-mobiilissa.

Millainen on sopiva luottokortin luottoraja?

Luottorajan nostaminen onnistuu kätevästi ja maksuttomasti op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.

Sopiva luottoraja tuo joustoa arkeen

Tarpeitasi vastaavan luottokortin luottorajan avulla varmistat, että saat kortistasi aina parhaan hyödyn irti. OP:n luottokortteihin voit saada kortista riippuen 2 000–20 000 euron luottorajan oman tarpeesi ja taloudellisen tilanteesi mukaan. Luottorajan nosto ei nosta korttisi hintaa.

Nosta luottokortin luottorajaa

Kun valitset sinulle sopivaa luottorajaa, mieti kuinka suuria maksuja tai menoeriä taloudellesi voi äkillisesti tulla, jos esimerkiksi kodinkone hajoaa. Riittävän korkean luottokortin luottorajan ansiosta pystyt toimimaan nopeasti yllättävissä tilanteissa ja sinulla on aina taskussasi talouden käyttövaraa.

Miten nostan maksukorttini luottorajaa?

Voit tehdä luottorajan noston op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Luottorajan nosto on maksutonta eikä se nosta korttisi hintaa.

Voit hakea luottorajan nostoa, kun sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, selviydyt menoistasi tulojesi avulla sekä olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti.

  1. Vastaa lomakkeella kysymyksiin tämänhetkisestä taloudellisesta tilanteestasi. Varaudu ilmoittamaan esimerkiksi bruttotulosi sekä nykyiset velanhoitokulusi.
  2. Valitse uusi luottoraja ja sopiva kuukausierän määrä.
  3. Tarkista yhteenveto ja lähetä hakemus.
  4. Saat luottopäätöksen uudesta luottorajasta muutamassa minuutissa. 
  5. Vahvista lopuksi luottorajan nosto.

Käytämme luoton myöntämiseen asiakastietojasi ja henkilöluottotietojasi. Luottotiedot saamme Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä.

Nosta luottorajaa

OP:n Visa-korttien luottorajan nosto

OP Classic, OP Gold ja OP Platinum luotollisiin maksukortteihin voit hakea 2 000–20 000 euron luottorajaa oman tarpeesi ja taloudellisen tilanteesi mukaan.

Nosta luottorajaa

Mastercard – korttien luottorajan nosto

OP Duo -korttiin voit hakea 2 000–20 000 euron oman tarpeesi ja taloudellisen tilanteesi mukaan.

Nosta OP Duo -kortin luottorajaa

K-Plussa Maksuaika -korttin luottorajaa voit nostaa osoitteessa plussamaksuaika.fi.

Nosta K-Plussa Maksuaika -kortin luottorajaa

Voit tarvittaessa olla yhteydessä luottorajan nostamisesta OP:n asiakaspalveluun

Sopivaa luottorajaa voit pohtia näiden kysymysten kautta:

Millainen on sopiva luottoraja?

Luottokortilla voit varmistaa oman taloutesi käyttövaran yllättävien tilanteiden, kuten kodinkoneen rikkoutumisen varalta. Riittävän korkea luottoraja antaa liikkumavaraa arkeen silloin kun sitä tarvitset. Jos luottokorttisi luottoraja tulee usein vastaan, kannattaa luottorajan nostamista harkita arjen jouston lisäämiseksi.

Luottokorttia kannattaa käyttää arjen hankintoihin, sillä OP:n luottokortilla saat ostoksillesi muun muassa 35 päivää korotonta maksuaikaa ja Tuoteturvan. Lue lisää Tuoteturvasta

Voit käyttää luottokorttia sinulle tarpeellisissa tilanteissa ja maksaa luottoa pois itsellesi sopivissa erissä, kuitenkin vähintään minimikuukausierän verran.

Mikäli arjen menoista selviytyminen omilla tuloilla tuntuu haastavalta, ei luottorajan nostaminen ole aina paras tai ainoa vaihtoehto.

Lue lisää vaihtoehdoista arjen joustoon

Kuinka suuren luottorajan voin saada?

Sinulle myönnettävän luottorajan suuruuteen vaikuttavat tulosi, nykyiset velkasi ja taloutesi tasapaino. Jos selviydyt tämänhetkisistä menoistasi hyvin, ja luottotietosi ovat moitteettomat, voit hakea luottorajan nostoa. Järjestelmämme laskee luottopäätöksen sinulle tietojesi pohjalta muutamassa minuutissa.

Maksaako luottorajan nostaminen? Entä vaikuttaako korkeampi luottoraja korttini hintaan?

Luottorajan nosto on maksutonta, eikä se vaikuta korttisi hintaan.

Käyttämääsi luottoa täytyy lyhentää kuukausittain vähintään minimilyhennyksen verran. OP:n Visa korttien ja OP Duo -kortin minimilyhennys määräytyy käytössä olevan luoton mukaan. Minimilyhennys on 2 % laskutuspäivän velkasaldosta tai vähintään 30,00 euroa. Mikäli luotto on haettu 1.12.2021 jälkeen, minimilyhennyksen suuruus on 3 % velkasaldosta. Kun saldo pienenee, myös kuukausierän määrä pienenee.

Mitä hakuprosessissa tapahtuu?

Hakulomakkeella kysymme luotonmyöntämisen kannalta oleellisia tietoja taloudestasi. Varaudu kertomaan esimerkiksi tämänhetkiset bruttotulosi ja mahdolliset velkasi.

Luottorajan nostohakemuksen yhteydessä tarkistamme myös luottotietosi Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä.

Mitä jos luottorajapyyntöni on liian korkea?

Mikäli hakemaasi luottorajaa ei pystytä myöntämään sinulle täysimääräisenä, sinulle ehdotetaan saamassasi luottopäätöksessä korkeinta mahdollista luottorajaa, jonka voit saada. Voit hyväksyä ehdotetun luottorajan, jolloin siitä tulee korttisi uusi luottoraja.

Nosta luottokorttisi luottorajaa verkossa

Mikä on kortin luottoraja?

Luottoraja tarkoittaa korttisi luoton enimmäismäärää. Jos luottorajasi on esimerkiksi 5 000 euroa, voit ostaa kortin luotolla eli credit-puolella enimmillään 5 000 euron arvosta tavaroita tai palveluita. Luottoa vapautuu uudelleen käyttöösi sitä mukaa, kun lyhennät luottoasi eli maksat sitä takaisin. 

OP:n luottokortteihin voit saada kortista riippuen 2 000–20 000 euron luottorajan oman tarpeesi ja taloudellisen tilanteesi mukaan. 

Huomaathan, että luottoraja on eri asia kuin kortin käytön turvarajat. Turvarajoja voit säätää milloin tahansa op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.

Lue lisää kortin turvarajoista

Mikä on luottokortti eli credit card?
Ota kaikki hyödyt irti luottokortistasi. Tutustu credit-kortin käyttöön!
Henkilö muuttaa maksukortin turvarajoja puhelimella OP-mobiilissa.
Aseta kortillesi käyttöösi sopivat turvarajat
Voit muuttaa maksu- tai luottokorttisi turvarajoja helposti ja nopeasti op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.