Urheiluvakuutus

Turvaa urheiluun joko Terveysvakuutuksen urheilijan turvilla tai Sporttiturvalla
1

Valitse urheilijan turvat

kun haluat laajentaa Terveysvakuutuksesi kattamaan harrastamasi kilpaurheilun tai riskialttiin lajin.

2

Valitse Sporttiturva

lisenssin hankkimisen yhteydessä, kun olet tietyn urheilulajin aktiiviharrastaja, harjoittelet ja kilpailet seurassa, tai olet kilpaurheilija.

3

Maksuton Pohjola Terveysmestari urheilijan apuna

Pohjola Terveysmestari auttaa, jos loukkaat itseäsi harrastamasi kilpaurheilun parissa. Terveysmestari varaa sinulle tilanteeseen erikoistuneelle lääkärikumppanille vastaanottoajan tai antaa kotihoito-ohjeet. Lääkärikumppaneillamme sinun ei tarvitse jonottaa ja sinua palvelevat asiantuntijat, jotka ovat erikoistuneet juuri sinua vaivaavan oireen tai vamman hoitoon.

Urheiluvakuutus varmistaa ensiluokkaisen hoidon ja liikkeen jatkuvuuden

Voit nauttia aktiivisesta elämäntavasta esimerkiksi lenkkeillen, kuntoillen tai pihapelejä pelaten huoletta terveysvakuutuksen turvin. Kilpaurheilua tai riskialttiita lajeja varten tarvitset kuitenkin urheiluvakuutuksen. Voit turvata urheilun joko laajentamalla terveysvakuutustasi urheilijan turvilla tai hankkimalla Sporttiturvan urheilulisenssin yhteydessä.

Kun päätät aloittaa uuden urheilulajin, tarkista aina vakuutustesi kattavuus. Pyydä tarjous ja katsotaan yhdessä, millainen urheiluvakuutus sinulle sopii.

Urheiluvakuutus on tarpeen esimerkiksi, jos

  • osallistut tai valmistaudut liiton tai seuran järjestämiin kilpailuihin tai otteluihin
  • harrastat vakuutusehdoissa nimettyjä erikoislajeja tai kuntourheilua riskialttiimpia urheilulajeja
  • osallistut kuntourheilutapahtuman, kuten Finlandia-hiihdon, kilpasarjaan.

Terveysvakuutus urheilijan turvilla

Saat terveysvakuutuksestasi urheiluvakuutuksen, kun lisäät siihen urheilijan hoitoturvan, urheilijan hammasturvan ja urheilijan lisähoitoturvan

Terveysvakuutuksen urheilijan turvat ovat voimassa jatkuvasti valitsemissasi lajeissa. Voit valita vakuutuksen kattamaan urheillessa sattuneiden tapaturmien lisäksi voimanponnistuksista aiheutuneet vammat sekä vakuutusehdoissa yksilöidyt sairaudet. Korvattavia vammoja ovat esimerkiksi akillesjänteen tai polven nivelkierukan repeäminen ja rasitusmurtumat ja niihin liittyvät hoitokulut. Urheiluvakuutuksen lisähoitoturvasta saat korvausta myös esimerkiksi fysioterapian kuluista tai urheilun mahdollistavasta ortopedisestä tuesta.

Lapsi tai nuori voi harrastaa lapsen terveysvakuutuksen urheilijan turvien turvaamana useaa kilpaurheilulajia eri seuroissa aina 16-vuotiaaksi asti. 16-vuotiaat tai vanhemmat voivat sen sijaan valita lajikohtaisesti vakuutuksen kattamaan useampia urheilulajeja.

Sporttiturva yli 80 urheilulajiin

Sporttiturva on määräaikainen urheiluvakuutus kaikenikäisille. Voit hankkia Sporttiturvan helposti oman lajiliittosi verkkosivujen kautta lisenssin oston yhteydessä. Vakuutus korvaa harrastamasi lajin parissa tapahtuvat äkillisten tapahtumien aiheuttamat loukkaantumiset, ja korvaa siis myös ilman ulkoista tekijää aiheutuneita vahinkoja. Sporttiturva on voimassa kaikkialla maailmassa, ellei vakuutusehdoissa toisin mainita.

Pohjola Terveysmestari urheilijan tukena

Käytössäsi on Pohjola Terveysmestari -palvelu, kun olet vakuuttanut urheilun laajentamalla terveysvakuutusta urheilijan turvilla tai olet hankkinut Sporttiturvan urheilulisenssin yhteydessä. Palvelussa saat terveysneuvontaa kokeneilta terveydenhuollon ammattilaisilta veloituksetta. Terveysmestareilla on laaja ammattitaito ja osaaminen myös urheiluvammojen hoidosta.

Jos tapaturma yllättää, ota ensimmäisenä yhteys Pohjola Terveysmestari -palveluun puhelimitse 0100 5225 tai Pohjola Terveysmestari -sovelluksessa. Voit ottaa yhteyttä myös matalalla kynnyksellä, jos pohdit pitääkö lähteä lääkäriin. Terveysmestari arvioi tilanteesi ja antaa kotihoito-ohjeet tai varaa sinun tilanteeseesi erikoistuneelle lääkärikumppanillemme vastaanottoajan. Jos olet vakuuttanut sairastumistapaukset Pohjola Terveysvakuutuksella, voit ottaa terveysmestariin yhteyttä myös niissä tilanteissa, kun sairastut.

Pohjola Terveysmestari -palvelu sujuvoittaa korvauksenhakua, sillä terveysmestari huolehtii puolestasi vahinkoilmoituksen tekemisen. Voit saada terveysmestarilta myös korvausratkaisun. Kun asioit lääkärikumppanillamme Pohjola Terveysmestari -palvelun kautta, maksat itse vastaanotolla vain mahdollisen omavastuun.

Urheiluvakuutus tarjoaa käyttöösi osaavat lääkärikumppanimme

Urheiluvakuutuksen ohella urheilijan turvana ovat lääkärikumppaniemme asiantuntijat, jotka ovat erikoistuneet juuri sinua vaivaavan vamman hoitoon. Kumppaneillamme asioidessasi pääset hyvään hoitoon ja saat käyttöösi parhaimman mahdollisen tiedon.

Agility, aikido, Suomen Aikuisurheiluliiton lajit, amerikkalainen jalkapallo, ampumahiihto, ampumaurheilu, autourheilu (AKK:n lajit), Suomen Biljardiliiton lajit, brasilialainen jujutsu, cheerleading, curling, defendo, FDO:n lajit, frisbeegolf, golf, hiihto, ilmailu (SIL:n lajit) ja ITF Taekwon-Don toiminta.

Jousiammunta, judo, jääkiekko, jääpallo, karate, kaukalopallo, keilailu, kiipeily, koripallo, krav maga kriketti, kyykkä, käsipallo, lainelautailu, lentopallo, liitokiekko ja lumilautailu.

Maahockey, maastojousiammunta, melonta, miekkailu, moottorikelkkailu, moottorilentäminen, moottoripyöräily (SML:n lajit), muay thai, nyrkkeily, oriental moo do, painonnosto, padel, paini, paintball, pesäpallo, petanque, Pohjolan Krav Maga Itsepuolustusliiton toiminta, potkunyrkkeily ja pyöräily.

Raviohjastus, ringette, rugby, salibandy, savate, shukokai karate, soutu, squash, suppaus, suunnistus, taekwondo, taido, taitoluistelu, tanssi, tennis, triathlon, Suomen Urheiluliitto SUL:n lajit, vesihiihto, viisiottelu ja Kansainvälisen voimalajiliiton lajit (mm. tankotanssi, Highland games, vahvin mies/nainen ja otevoimailu).

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.
Pohjola Terveysmestari -palvelu